TeamGroupin uusi nestejäähdytetty M.2 NVMe -SSD-asema on täysin suljettu lämpötilaeroihin perustuva kierto, jonka luvataan laskevan lämpötilaa noin 10:llä asteella verrattuna vastaavaan SSD-asemaan ilman jäähdytintä.

Yhä useammat M.2 NVMe -SSD-asemat on varustettu jo tehtaalla jonkinlaisella jäähdytyselementillä. TeamGroup on kuitenkin vienyt ajatuksen askeleen pidemmälle ja varustanut uuden T-Force Cardea Liquid -SSD-asemansa nestejäähdytyksellä.

T-Force Cardea Liquid on pääosin varsin perinteinen PCI Express 3.0 -standardia tukeva SSD-asema. Toistaiseksi ei ole varmuutta, mitä ohjainpiiriä tai NAND Flash -piirejä asema käyttää, mutta ainakin aiemmin TeamGroup on käyttänyt Phisonin ohjainpiirejä ja Toshiban Flash-piirejä. Asemalle luvataan 3400 Mbps:n perättäisluku- ja 3000 Mbps:n perättäiskirjoitusnopeutta, kun satunnaisluku- ja kirjoitusnopeudet ovat 450 000 ja 400 000 IOPSia.

Aseman erikoisuus on sen jäähdytyksessä. TeamGroupin patentoima jäähdytys on täysin itsenäinen suljettu nestekierto, joka perustuu nesteen liikkeeseen SSD-aseman lämmittäessä sitä. Ratkaisun luvataan laskevan SSD-aseman lämpötilaa noin kymmenellä asteella verrattuna vastaavaan M.2 NVMe -SSD-asemaan ilman jäähdytintä.

Aseman kyljestä löytyy mittaskaala, jolla käyttäjä voi hakea optimaalista jäähdytysnesteen ja ilman suhdetta jäähdyttimen sisällä. Lisäksi merkittynä on luonnollisesti nesteen minimitaso. T-Force-logolla varustettu päädyn suojaa voidaan liu’uttaa kohti M.2-liitintä, jolloin sen alta paljastuu huoltoliittimet nesteen vaihtoa, poistoa ja lisäämistä varten. TeamGroup aikoo tuoda myyntiin lukuisia eri värisiä jäähdytysnesteitä, mikä mahdollistaa oman SSD-aseman kustomoinnin helposti.

Lähde: TeamGroup T-Force Cardea Liquid

This site uses XenWord.
;