Mallinimessä mainittu modulaarisuus keskittyy kellon ulkoiseen olemukseen. Käyttäjä voi valita kellon kehyksen, hihnan kiinnityskorvakkeiden, hihnan ja soljen tyypin, joiden ansiosta tarjolla on kaikkiaan 56 erilaista ulkonäköversiota. Rannekkeen materiaalin voi valita silikonin, nahan, titaanin ja keraamin väliltä sekä useista eri väreistä. Kello-osan voi myös halutessaan vaihtaa aitoon sveitsiläiseen mekaaniseen kelloon (Calibre 5 tai Heuer 02T Tourbillon).
Kellon läpimitaltaan 45 mm:nen runko on valmistettu titaanista ja tehty vedenkestäväksi 50 metrin syvyyden vedenpaineeseen asti. 1,39-tuumaista (halkaisija 400 pikseliä) AMOLED-näyttöä suojaa 2,5 mm paksu safiirilasi. Käyttöjärjestelmänä kellossa on uusi Android Wear 2.0, jota on höystetty TAG Heuerin omilla käyttäjän aikataulun mukaan mukautuvilla kellotauluilla sekä omalla yhteyssovelluksella.
Tekniseltä osastolta kellosta löytyy Intelin Atom Z34xx -järjestelmäpiiri, 512 Mt RAM-muistia ja neljä gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kellon varustukseen kuuluvat myös WiFi-, GPS- ja NFC-yhteydet. Pulssimittaria kellossa sen sijaan ei ole. 410 mAh:n akku kestää valmistajan mukaan normaalikäytössä jopa 25 tuntia. Lataaminen tyhjästä täyteen tapahtuu vajaassa kahdessa tunnissa.
Connected Modular 45:n hinnat alkavat 1600 eurosta ja päättyvät timanttikehyksisten versioiden 6600 euroon.
Ja minä kun kuvittelin että Tag Heuer olisi Jean-Claude Biverin johdolla jättänyt nämä älykelloharhailut taakseen…
Ilmeisesti ensimmäisen sukupolven malli myi yllättävän hyvin, joten sen pohjalta ei ole ollut varmasti hankalaa tehdä päätöstä toisen julkaisemisesta 🙂
Vielä kun päästäisiin siihen pisteeseen, että riittää alle 1% laitteen eliniästä sen roikottamiseksi laturissa vs. 5-10% mitä monet laitteet nykyään vaatii.
Mikseivät vain laittaisi sitä perinteistä viritettävää jousta noihin.
Sopisi oikein hyvin tuollaisiin ”Akku aina tyhmä”-typeräleluihin.
Pebble Time Steel. Vaan ei hyvä akku riittänyt, meni konkkaan koko pulju. Terveisiä Karibialta, laturi kellolle ei ole edes mukana.