
Sähköautomaailman mullistajanakin pidetty Tesla on päättänyt kastaa varpaansa myös tietokonemaailman puolelle. Yhtiön ensimmäinen pelitietokone Tesla Arcade hallinnoi siihen integroidun auton mediajärjestelmää, jolla pyörivät myös modernit AAA-luokan pelit.
Teslan uuden Model S:n virallisten tuotesivujen mukaan Tesla Arcade -mediajärjestelmässä olisi parhaimmillaan 10 TFLOPSin edestä laskentavoimaa, eli suurin piirtein saman verran kuin Sonyn PlayStation 5 -konsolissa. Elon Musk on puolestaan ehtinyt jo twiittailemaan Tesla Arcaden mahdollistavan esimerkiksi Witcher 3:n ja uuden Cyberpunk 2077:n pelaamisen autossa.
Sivustolla ei mainita, millaista rautaa järjestelmä pitää sisällään, mutta luotettavista vuodoistaan tuttu Patrick Schur twiittasi Teslan haluavan AMD:n Navi23-grafiikkapiirin autoihinsa. Nyt Schur on puolestaan twiitannut kuvan diagrammista, joka näyttäisi varmistavan nimenomaan Navi23:n käytön. Muut järjestelmän tiedot kuten mitä prosessoria, käyttöjärjestelmää tai versiota pelistä käytetään ovat vielä täysin tuntemattomia yksityiskohtia.
Lähteet: Tesla, Elon Musk @ Twitter, Patrick Schur @ Twitter (1), (2)
Ei. Niille on viiksi/viikset.
Ehkä varoitusvalo riittää, vaikka siitäkin näki hyvin, koska vaihtaa öljyt. Vaan nykyautot vielä, niin huono akku/jännite aiheuttaa välillä ihmeellisiä sähkövikoja ja vikakoodeja. Vaan onneksi tätä entistä amispeivarivarustetta saa nykyisin kätevästi tupakinsytyttäjälaturin yhteyteen.
On mukava jos kääntösäde on samanlainen kuin formuloissa yms.
Mikä siitä tekee mukavan? Pyörät kääntyy pienestä liikkeestä suhteettoman paljon.
Auton kontrollointi ääritlanteissa ja rajoilla ajaessa on helpompaa. Eikä muutenkaan tarvitse veivata rattia niin paljoa.
Jos formulat olisivat sopivia liikenteeseen, muistuttaisi autot niitä. Näin ei kuitenkaan ole. Formulat soveltuu formularadalle, ei mihinkään muuhun. Tuo ratti on tavallisessa liikenteessä erittäin vaarallinen.
Upeaa olkiukkojen rakentelua. Ratti ei ole hengenvaarallinen, kokematon kuljettaja voi olla.
Riippuu maasta. Eussa sallittu.
Haluatko lukita vastauksen? Formuloiden ratin kääntösäde on kuitenkin yli 200 astetta per suunta (täysin varmaa ei löytynyt luurilla nopeasti mutta 210-270 välille per suunta taisi olla lähes kaikkialla)
VR-kakkulat päähän kyytiläisille ja jonkilainen lisätyn todellisuuden tykkipeli pyörimään. Peliautojen yleistyessä pääseekin sitten pelaamaan muiden autojen kyytiläisiä vastaan
Monacossa käytetään isointa sädettä, koska paljon tiukkoja mutkia joissa tehtävä mahdollisimman tarkkoja käännöksiä. Monacossa kääntösäde on n. 200 astetta suuntaansa, normaaleilla radoilla joissa ei ole noin tiukkoja mutkia se on noin 180 astetta. Näistä on aika paljonkin dataa kerätty simumiehien toimesta ja 340-420 se kääntösäde on ja tähän vaikuttaa siis rata ja tietysti ihan kuskin preferenssi asiaan.
Tuossa pari aikaleimaa kalenterin tiukimpaan mutkaan ja full lock on noin 210 astetta sekä 2013 Mersussa että 2018 Red Bullissa
E: Laitetaas vielä "normaalilta radalta" Verstappenin full opposite lock, 180 astetta näyttää kääntyvän. Tämä siis Brasiliassa sillon kun siellä satoi hemmetisti, oliko se nyt 2016. Tuossa tilanteessa siis on aivan varmaa, että Verstappen kääntää täyden säteen verran vastaan, koska se on mitä pitää tehdä
Saman videon ajassa 78 sek Kobyashilla vastaavassa tilanteessa näyttää olevan jotain 160 astetta jo täysi kääntösääde Japanissa
Tuossa Red Bullissa näyttäisi olevan 220 astetta nopeasti fotarilla kulmaa mittaamalla, varmasti osittain myös kuskiriippuvainen asia
Eikö Citroënillä ollut joku tällainen systeemi jo 70-luvulla?
No tuohan se helpottaakin ajamista kun ratin toiminta vaihtelee….
Kyllähän se vaihtelee ihan tavisautossakin hiukan. Esim keskittää enemmän vauhdissa. Osa etuvedoista keskittää kiihdyttäessä, mm. kaikko kokeilemani Rellut ( ei pelkästään paha asia). Ja kyllä ohjattavuus on muutenkin erilainen vauhdissa.
Tiedättekö muuten mistä Tesla on plagioinut tuon ratin: Iso mies, pieni kulkupeli – tällainen on kääpiöauto Messerschmitt
Eipä ole sellaisia autoja vielä itsellä eteen. Tuorein auto jota ajanut on vuodelta 2005.
Siis autoa joka keskittää enemmän vauhdissa, Renaultia vai Messerschmittia?
Ford Maverickilla (1998, 2001 ja 2005) ja Daewoo Tacumalla (2004) ajellut viimeiset 13 vuotta.
Ainakin ~2009 Audi A5:ssa oli sellainen erikoisuus, että ohjaustehostimen nopeussäätö "päivittyi" oikeaksi vasta kun päästi jarrulta, ja sen muuttumisen hetken pystyi tuntemaan käsissään. Hieman hämmentävä ominaisuus, mutta toisaalta ohjaus olikin sitten todella kevyt parkkipyöritystä varten. En tiedä oliko jokin lisävaruste vai vakiona.