Applelta odotetaan tuttuun tapaan loppuvuodesta iPhone 15 -mallistoa ja niin ikään tuttuun tapaan puhelimet ovat jo hyvissä ajoin kattavasti erilaisten huhujen ja vuotojen kohteena. Tällä kertaa iPhone 15 Pro -mallista on vuotanut mahdollinen CAD-renderöinti, joka paljastaa laitteen ulkonäöllisiä ominaisuuksia. Vuotojen CAD-renderöinnit ovat, mikäli totuuden mukaisia, todennäköisesti peruja tiedostoista, jotka on tarkoitettu puhelimen kuoria valmistaville tehtaille.
iPhone 15 Pron renderöintikuvat paljastavat sinänsä varsin tutunnäköisen laitteen suuren kamerasaarekkeen kera. Laitteen kyljet ovat edelleen tasaiset, mutta kylkien reunoilla näyttäisi olevan kuitenkin hieman enemmän pyöristystä kuin aiemmissa malleissa.
Kenties kiinnostavin muutos renderöinneissä on pohjan USB-C-liitäntä, joka on toki osin jo odotettavissakin, sillä Apple on vahvistanut jo tottelevansa EU:n vaatimuksia yhteisen liittimen käytöstä.
Lähde: 9to5Mac
USB-C tulee isona plussana kyllä, yksi pääsyy oli venyttää 14PM hankkimista juuri tuo latausliittimen muutos.
En pistäisi myös pahitteeksi, jos takalasi poistuisi ja tilalla olisi joku metalli – titaani tietysti hienoin mut hieman overkill?
Silloin ei toimi langatonlataus.
Tuossahan on pyöristetyt kulmat.
Niin jos on oikea render oikeasta lopputuotteesta niin on, kyllä. Ja se on hyvä asia toteutuessaan.
Liitin kyllä mekaanisesti USC-C, mutta kun Apple, niin epäilemättä laittavat taas sirun letkuun ja muiden (lue: lisensoimattomien) piuhojen käyttö estetään tai kampuroidaan, jotta voivat omppu-uskovaisille myydä ylihintaisia omia piuhojaan. EU:n vaatimus oli aika ponneton, kun tuollainen takaportti jätettiin.
Ainakaan nykyiset Apple USB-C laitteet eivät moista tee. Läppärit ja Ipadit ovat ladanneet USB-C:llä jo pidempään.
Mikä takaportti? Siellä EU vaatimuksissa sanotaan että on oltava ladattavissa standardin EN IEC 62680-1-3:2021 mukaisella kaapelilla.
E: tietenkin omppu vihaajat keksii näitä salaliittoja
Huhuissa kuitenkin on, että Apple tekisi jotain nykyisistä Lightning kaapeleista tutun MFI:n kaltaista:
data-unfurl="true" data-result-id="425882" data-url="https://www.macrumors.com/2023/02/10/apple-planning-to-limit-iphone-15-usb-c-port/" data-host="www.macrumors.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Apple Reportedly Planning to Limit iPhone 15's USB-C Port in the Same Way as Lightning
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.macrumors.com
Jokatapauksessa hyvään suuntaan menossa tämä laturitouhu, kiitos EU:n.
Useimmat Android-puhelimet ovat jo vuosia tukeneet omien lataustekniikoidensa lisäksi PD-standardeja. Mukana toimitettavat laturit eivät sitä yleensä tue, mutta puhelimet pääsääntöisesti kyllä.
Xiaomin 33W laturi ainakin tukee usb-pd latausta.
Näin oletinkin, vaikka se ei viestistäni ainakaan helposti ollut tulkittavissa. Toivottavasti tulevaisuudessa saataisiin myös nopeimmat latausnopeudet toteutettua jollain yleisellä standardilla, olkoon se standardi sitten USB PD tai jokin muu. Olisi käytännöllistä jos saisi täyden hyödyn irti kaikkien laitteiden latauksesta yhdellä, esimerkiksi kannettavan laturilla. Tämä tosin saattaa jäädä vain haaveeksi.
Okei, ei kyllä ollut tosiaan helposti tulkittavissa, kun kirjoitit että "Eikös Apple ole tällä hetkellä yksi harvoista valmistajista jonka puhelimissa lataus toimii USB PD- standardilla?"
Järjestään kaikki keski- ja ylähintaluokan Android-laitteet tukevat USB-C PD.
Eli Apple ei voisi rajoittaa muilla kaapeleilla ladattaessa standardin miniminoputeen, kun taas oma/lisensoitu antaa täyden latausnopeuden?
Toki varmaan ihan oikeat standardikaapelitkin lataavat Applen tuotteita ja päinvastoin, mutta se takaportti onkin siinä, että Apple voi rajoittaa laitteissaan muiden kaapeleiden toiminnan minimiin, kun taas ne omat/lisensoidut ja x kertaa keinotekoisesti kalliimmat toimivat ihan eri luokissa Applen omissa laitteissa. Selvensikö tuo nyt yhtään?
EU: "Standardi…"
Apple: "Standardit ovat luotu kierrettäviksi, jos sillä saa puristettua enemmän rahaa."
Jep, pitää "tietenkin" olla salaliittoja heti nurkat täynnä kun joku pohtii jatkaako Apple tavanomaista rajoittavaa käyttäytymistään…
Toivottavasti jokainen boikotoi typeriä temppuja valmistajasta riippumatta. Vähemmän nämä aiheelliset valitukset näyttää Apple/Samsung-käyttäjiä haittaavan kuin muita.
Schematics or die.
Epämääräiset spekuloinnit on aiheellisia valituksia?
Apple perustamisestaan lähtien tehnyt vastaavia temppuja. Ihan aiheellista esittää kriittisiä kysymymyksiä historian vuoksi ja sitten tuoda faktat pöytään, aivan kuten arvostetusti teitkin. Suurinta osaa Applen tuotteiden ostajia ei kiinnosta vähääkään nämä asiat, mutta on silti ihmisiä joita ne kiinnostavat.
Vastaavaa spekulointia tämän foorumin tuottajat tekevät joka perjantai Youtubessa.
höpö höpö, minkään piuhojen käyttöä ei ole estetty tähänkään saakka oli standardoituja tai ei. Kiinasta saa muutamalla eurolla piuhoja ja toimii siinä missä alkuperäisetkin.
Apple on myös jakanut omaa osaamistaan Qi2 standardiin muiden käyttöön. New Qi2 Standard for Wireless Devices Ensures Enhanced Consumer Convenience and Efficiency
Oli vastaus sun apple uskovaiset kommenttiin. Jos on pakko niputtaa tommosen termin alle käyttäjät teen samaa sinulle. Jos vielä pikkusen tarkennat mihin "tavanomaiseen" käyttäytymiseen viittaat?
Applen MFi sertifioimat kaapelit kuitenkin ilmeisesti sisältää jonkin sirun, mikä kertoo laitteelle jotain piuhan kyvyistä (?), joten vastaavaa on mahdollisesti odotettavissa myös tuleviin USB-C piuhoihin, kuten ylempänä olin jo linkittänyt.
Kiinalainen kaapeli saattaa toimia normaalisti, mutta tullut kyllä vastaan useampikin, jotka toimii vain osan laitteista kanssa (esim. iPhone 7 kanssa toimi, mutta 12PM kanssa ei) tai vain toisin päin liittimeen asennettuna, johon on vaikea keksiä muuta järjellistä selitystä kuin että Apple jotenkin näillä toimillaan rajoittaa tuota toimintaa.
Ovat kyllä hyviä apinoimaan monia näitä Applen omia piirejä (H1 jne.), että ehkä tilanne on parantunut parin-kolmen viime vuoden aikana kun viimeksi muutaman kaapelin tilasi.
Pääosin tosin tulee käytettyä langatonta latausta omenoiden kanssa ja kuvien sun muiden siirto pilven kautta, joten onneksi tämä kaapeliasia ei juurikaan itseä kosketa.
Metallinen takakuori on erittäin hankala (/mahdoton) toteutettava nykypuhelimien antennimäärillä.
Eipä nuo kiinalaiset kaapelit toimi nykyisten androidienkaan kanssa välttämättä. Tuossa on hyllyssä joku kiinalainen usb-c kaspeli joka Nokia 7.1 lataa mutta Nokia 8.1 ei
Onkohan toi kamerasaareke oikeasti noin paksu? Eipä sillä, että itseäni iPhonet kiinnostelisi, mutta onhan toi melko älytön, jos toi kamera melkein tuplaa puhelimen paksuuden (spekseissä toki tulee lukemaan rungon paksuus ilman kamerasaareketta). 😀
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä