USB-C-latausliitännän tarve laajenee puhelinten, tablettien ja kameroiden ohessa myös maksimissaan 100 watin teholla toimiviin kannettaviin tietokoneisiin keväällä 2026.

EU pääsi jo kesällä sopuun yleislatausstandardistaan mobiililaitteille ja nyt Euroopan parlamentti on antanut myös virallisen aikataulun yleislaturin käyttöönotosta.

Ensimmäisenä velvoite USB-C-tyyppisestä latausportista saapuu aiempien odotusten mukaisesti vuoden 2024 loppuun mennessä kaikille uusille matkapuhelimille, tableteille ja kameroille. Myöhemmin keväästä 2026 alkaen velvoite tulee koskemaan myös kannettavia tietokoneita.

Tarkalleen ottaen Euroopan komissio määrittelee lakivelvoitteen koskevan kaikkia uusia matkapuhelimia, tabletteja, digitaalikameroita, kuulokkeita, kuulokemikrofoneja, kädessä pidettäviä videopelikonsoleita, kannettavia kaiuttimia, sähköisiä lukulaitteita, näppäimistöjä, hiiriä, kannettavia navigaattoreita, nappikuulokkeita ja kannettavia tietokoneita, joissa käytetään langallista latausta ja jotka toimivat enintään 100 watin teholla.

Lähde: Euroopan parlamentin Suomen-toimiston tiedote

This site uses XenWord.
;