Superposition tarjoaa näytönohjainta raskaasti rasittavan testikokonaisuuteen, mutta siitä uupuu tuki moderneille matalan tason rajapinnoille.

Etenkin Heaven-testiohjelmastaan tuttu Unigine on julkaissut uuden Superposition-testiohjelman. Superposition on suunnattu tietokoneen näytönohjaimen vakauden ja suorituskyvyn testaamiseen.

Uniginen uusi testiohjelma soveltuu yhtiön mukaan raskaaksi rasitustestiksi näytönohjaimelle, sen jäähdytykselle ja virtalähteen riittävyydelle. Se kykenee seuraamaan testin aikana grafiikkapiirin lämpötilaa ja kellotaajuutta. Mukana on myös mahdollisuus tutkia testiohjelman maailmaa Oculus Rift- ja HTC Vive -VR-laseilla.

Superposition-testiohjelma hyödyntää uutta Unigine 2 -pelimoottoria. Testiohjelma tukee toistaiseksi DirectX 11- ja OpenGL 4.5 -rajapintoja. Yhtiö ei ole ilmoittanut aikooko se tuoda Superpositioniin myöhemmin tuet myös DirectX 12- ja Vulkan-rajapinnoille. Testiohjelma vaatii toimiakseen vähintään AMD:n Radeon HD 7000 -sarjan, Intelin HD 5000 -sarjan tai NVIDIAn GeForce GTX 600 -sarjan näytönohjaimen kahden gigatavun muistilla sekä 64-bittisen Linuxin tai Windows 7:n (tai uudemman).

Testistä on saatavilla kolmena eri versiona. Gamer on ilmainen, vain kotikäyttöön tarkoitettu versio, joka tukee asetusten vaihtoa, interaktiivista tilaa ja grafiikkapiirin tietojen seurantaa. Ylikellottajille ja VR-käyttäjille on tarjolla 19,95 dollariin hinnoiteltu Advanced-versio, jossa tulee lisäksi tuki tulosten lähettämiseen viralliseen tulostietokantaan ja mahdollisuus tutkia testin maailmaa VR-laseilla sekä vakaustestiksi sopiva looppausmahdollisuus. Ammattilaisille on puolestaan tarjolla 995 dollarin Professional-versio, joka tuo edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi tuen komentokehoteajoihin, jokaisen ruudun tarkempaan analysointiin, CSV-muotoisiin raportteihin, tekniseen tukeen ja kaupalliseen käyttöön.

Kiitos vinkistä nimimerkille -SD-

This site uses XenWord.
;