OnePlus julkaisi viime viikolla seuraajan alkuperäiselle Nord-älypuhelimelleen. Nord 2 tuli Suomessa myyntiin 28. heinäkuuta 399 euron lähtöhintaan. Nyt uutuusmalli on ehtinyt myös io-techin testilaboratorioon, jossa perinteisten käyttötestien lisäksi teimme myös kattavat synteettiset suorituskykytestit, jotta näemme mihin puhelimen sisällä sykkivä järjestelmäpiiri kykenee.
Aiemmista OnePlussista poiketen puhelimen suorituskyvystä ei nimittäin huolehdi Qualcommin järjestelmäpiiri, vaan sen sijaan Nord 2:ssa on MediaTekin Dimensity 1200-AI, jota ei aiemmin juurikaan ole Suomen markkinoilla nähty. Piirin parina on pohjamallissa 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa ja sadan euron lisäpanostuksella saatavilla on myös 12 / 256 Gt:n malli. Pääkamerana Nord 2:ssa toimii OnePlus 9 -sarjan ultralaajakulmakameroista tuttu Sonyn IMX766-sensori yhdessä f1.88-aukkosuhteen objektiivin ja optisen kuvanvakaimen kanssa. Sen parina puhelimessa on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin mustavalkokamera.
Testiartikkelissa tutustumme OnePlus Nord 2:een vajaan viikon kestäneen ympärivuorokautisen testijakson pohjalta.
Lue artikkeli: Testissä OnePlus Nord 2
Toki hintaakin yli 25% enemmän.
Omassa luurissa tuo Slider myös ja on kyllä kätevä
Vaikka ei se maailmaa kaada säätää äänet valikosta, niin kätevämpi minusta Slideriä käyttäen laittaa haluttu moodi päälle.
Ja jos sattuu muistumaan äänten jääneen päälle, niin esim. keskustellessa mukavampi vain naksauttaa eri asentoon, ei vaikuta et pakko päästä luuria räpläämään.
Sama autolla ajaessa jos haluaa äänten tilan vaihtaa.
Eikös tuo monochrome sensori ole auttamaan esim. hämärässä tallentamaan yksityiskohtia ja terävöittämään muutenkin?
Jotain tuollaista muistelin ettei se kait yksinään ota niitä M/V kuvia.
Jep, Nord 2 tulee todennäköisesti myymään paremmin hinnan takia.
Mitä itse olen testaillut niin pääkamera on ihan hyvä. Hyvä sensori + OIS, eli pitäisi peruskuvien olla ok. Softapuolella vissiin enemmän tekemistä OnePlussalla vielä.. Kurkkaa GSMArenan testi:
Kyllähän tuon mekin otimme vertailukohdaksi ja artikkelissa puhelimia verrataan useampaankin kohtaan. Alla suora lainaus yhteenveto-osiosta:
Tällä hetkellä, kun 8T on vielä myynnissä, on se ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto. Tuohon 50 euron hintaeroon se tarjoaa pykälän parempaa suorituskykyä ja viime vuonna tapahtuneesta julkaisusta huolimatta vielä pykälän pidemmän päivitystuenkin.
Ei ainakaan OnePlussan mukaan käytetä osana tavallista hämäräkuvausta, eikä meidän testien mukaan tuolla monosensorin peittämisellä ole mitään vaikutusta mustavalkokuvien kuvanlaatuun. Vaikuttaa siis aikalailla turhalta lisäkameralta, kuten myös Nord CE:ssä.
Kumma systeemi, mut eipä noita aina järjellä ajatellakaan…
Näyttäähän se kivalta spekseissä kun useampi kamera.
Entä mahtaako Gcamia saada tähän uuteen Nordiin?
Jotkut gcamit toimivat, mutta ei kannata odottaa mitään suurta kehitystukea tälle laitteelle.
Jatkoa ajatellen olisi hyvä jos @Diizzel kun testaat puhelimia, niin valitset kohteen/kohteita josta otat aina samasta paikkaa kuvia vertailuksi artikkeliin. Sekin olisi jo iso juttu jos vaikka puhelimilla otettaisiin yksi kuva per kamera yhdestä kohteesta päivällä ja toinen yöllä.
Tuo 2 mp mustavalkokamera lienee laitetu markkinointisyistä.
Suoraan rinnakkain en noiden kameroita ole vertaillut, joten täysin analyyttistä arviota en osaa valitettavasti suorilta antaa. Molempien pääkamerat ovat kuitenkin luokkansa parhaimmistoa ja molemmat tuottaa hyvää jälkeä. Ultralaajakulmakameran osalta Samsung kuitenkin nappaa pidemmän korren ja tuottaa parempaa jälkeä.
Nuo kuvauskohteet minulla on ollut tapana pitää keskenään samoina, mutta artikkeliin ei aina välttämättä valikoidu täysin samat kuvat, sillä pyrin ottamaan mukaan kuvia, jotka tuovat esiin kuvanlaadussa esiin tuotavia asioita mahdollisimman hyvin. Lisäksi mitään staattista kuvausympäristöä ei valitettavasti ole tarjolla, vaan kuvia joutuu ottamaan luonnossa, minkä myötä kelit, säät ja vuodenajat vaihtelevat ja sen myötä kuvien suora vertailu on väistämättä haastavaa.
Samat kohteet tulee myös yleensä kuvattua sekä valoisassa että hämärässä, mutta kesällä joutuu hieman improvisoimaan kuvien kanssa kun hämärää ympäristöä ei suoraan luonnosta ole tarjolla ollut. Nyt syksyn tullessa ja iltojen himmentyessä alkaa taas hämäräkuvien ottaminen ulkonakin onnistua.
Kuulostaa lupaavalta. Toivottavasti ei jää siihen.
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1637170329"
data-lb-id="_xfUid-1-1637170329">
Jaaha, lähdekoodit julkaistiin mutta niitä ei ole päivitetty sitten elokuun julkaisun. Koodista puuttuu ilmeisesti myös MediaTekin kernel moduulit .
Hieman hämmentävästi lähes samaa puljua oleva Realme on julkaissut lähdekoodit kunnolla ja samaa piiriä käyttävälle Realme X7 Pro:lle on kehitys täydessä vauhdissa (mm. Lineage OS). Tiedä sitten, mikä OnePlussalla maksaa .
katso liitettä 746326
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä