
Kaupallinen yhteistyö: Videon ensimmäisessä osassa esittelemme rakennettavan kokoonpanon komponentit, pistämme osat kasaan kokeilua varten, päivitämme emolevyn biosin ja testaamme muistiyhteensopivuutta.
Kasattavan kokoonpanon sponsorina on MSI ja käytössä on MSI:n X370 XPower Gaming Titanium -emolevy ja GeForce GTX 1080 Ti Gaming X -näytönohjain.
Video on kuvattu, editoitu ja upittu Youtubeen katsottavaksi 3840×2160-resoluutiolla.
Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!
io-tech PC Build – mistä on kyse?
Testaamme io-techissä pääsääntöisesti yksittäisiä komponentteja, kuten prosessoreita, näytönohjaimia, emolevyjä, muisteja jne ja huomio keskittyy yleensä yhteen osaan, jonka ympärille kasataan testikokoonpano.
Yksittäisillä osilla ei kuitenkaan tee mitään, vaan ne ovat osa kokonaisuutta eli PC-tietokonetta, joita testiemme lukijat kasaavat, käyttävät ja päivittävät.
Uudessa juttusarjassa rakennetaan tietyn teeman mukainen PC-kokoonpano ja käydään läpi käytettäviin osiin ja kasaamiseen liittyviä asioita ja huomioita. Jos kokoonpano on jonkun yrityksen sponsoroima, merkitään juttu kaupalliseksi yhteistyöksi.
Voit seurata ja kommentoida kokoonpanon kasaamista TechBBS-foorumilla ja valmiista kokoonpanosta on luvassa kirjoitettu artikkeli sekä video.
Luomisen tuska
![[IMG]](http://i.makeagif.com/media/6-01-2017/3-UsVG.gif)
Tiedän ettei ne ole G.Skillin sivujen mukaan spectattu Ryzen emoille ja olen paljon kattellut eri muisteja, mitkä olis hyvät / halvat.
Olen myös löytänyt, täältäkin, keskustelualueilta ihmisiä joilla kyseiset muistit on käytössä ja toimii ongelmitta.
Ajattelin myös joitain kingstoneja, mutta ne ei ainakaan ennen sitä AGESA päivitystä toimi kunnolla.
Ans kattoo miten puuhun menee, itken sitten myöhemmin.
Tuossa legitreviews tekstissä kyseiset muistit toimivat, vaikka olikin testattu 8 gigaa. Hyvänä puolena muisteissa on (ehkä) samsungin muistit.
Noissa on Hynixin piirit suurella varmuudella.
No hyvä on. Vaihdoin tällasiin ja corsairin mukaan toimii. Kunhan kaikki osat tulee, niin sitten kasaamaan.
Onkohan tämä oikea ketju?
Kuitenkin, noissakin on Hynixit..
No hauskaa. Aika v-mäistä hommaa. :nb: Ei ole onneks myöhästä vaihtaa, kun emolevykin tulee vasta joskus.
Ensi viikolla tämä build kasaan ja pakettiin :comp:
katso liitettä 23735
Windows asenneltu, ajurit ja softat sisään
Millos tästä saadaan jatko-osa videota?
Toivottavasti huomenna tai torstaina :comp:
Prosessori jäähtyykin Cooler Masterin Masterliquid 240 -nestekierrolla, koska ajattelin käyttää tuota EKWB:n järeämpää kiertoa tulossa olevan Core i9-7900X:n kanssa :comp:
katso liitettä 25340 katso liitettä 25341
Onneks on vessapaperikin lähellä, jos tulee vaikka vuotoja.
Onko muuten suunnitelmissa korkata mitään Skylake-X-prossua, edes halvinta 6-corea sitten kun sellaisia on saatavilla?
On tää kokoonpanon kasaus ja videolle vaan oma opettelemisensa, aikamoista härväämistä sen sijaan että vaan kasaa, testaa ja kannet kiinni, kun nyt täytyy tietyissä vaiheissa kuvailla kun se ei jälkikäteen enää onnistu 😀
katso liitettä 25602
Cooler Masterin Mastercase Maker 5 otin irti 5,25 ja 3,5" paikat ja edestä toisen 140 mm tuulettimen.
Nyt tilaa on mukavasti ja 240 mm jäähdytin kattoon.
Ryzen 7 1700 kulkee 3975 Mhz ja hieman päälle 1.4v käyttöjännitteellä :btooth: En viitsinyt alkaa enää 1,45v tykittelemään että menisi pyöreä 4 GHz
katso liitettä 25604
Uskallan väittää, että muistien kellotus 2400MHz (Ryzen perusmuistikellot) -> 2932MHz tuo paremman lisän pelinopeuteen kuin tuo prosessorin pieni kellotteleminen. Tuo on XFR max + 180MHz (tosin kaikille ytimille).
Juu toki peleissä näin, mutta Premiere kun hyödyntää kaikkia ytimiä niin kyllä ne prossukellotkin on hyvä nostaa ja ottaa löysät pois. Prosentuaalisesti ihan hyvä nopeutus renderöintiaikaan vs vakiona.
Ennen juhannusta tuli kasattua osat koteloon:
katso liitettä 26358
katso liitettä 26359
katso liitettä 26360
Koteloon kasattuna Ryzen 7 1700 @ 3950 MHz vaikuttaisi vakaalta, lämmöt Prime95 28.10 rasituksessa 82 astetta:
katso liitettä 26361
Sitten vielä kotelon yläosaan paikoilleen unohtunut kansi pois ja lämmöt 82 -> 75 😀
katso liitettä 26383
(saattoi olla kiire juhannuksen viettoon)
Tuosta kotelosta saanee helposti pois tuon kannen alla olevan verkonkin ehjänä. Testaatko miten lämpöjen käy, jos senkin poistaa (verkko vastustaa ilmavirtausta) => arvaisin, että tippuu n. 1-2 astetta? Mielenkiintoinen piirre tuossa kotelossa on "katon sivussa" edessä oleva hunajakenno, ottaako se vai poistaako se sen kautta ilmaa?
Jos olis minun kotelo poistaisin tuon takana tuulettimen edessä oleva hunajakennokin.
Missäs part2 :confused:
Huomenna tarkoitus saada ulos :tup:
Vähän haastetta Sampsalle. 😀
E: Niin ja testaahan IBT avx buildia. Itsellä tuo aiheuttaa virheitä melkein helpoiten.
Video 2/2:
– Kokoopanon kasaus koteloon
– Prosessorin ja näytönohjaimen ylikellottaminen
– Testituloksia
Samoilla Pohjanmaanmikron osilla tuli myös itse aikanaan aloiteltua. Autotallista käytiin osat ostamassa ja 386DX ja 486DX aikaa. Osien hinnat olivat kovia jos vertaa tähän päivään ja peige oli suosituin kotelon väri. Heh.
Sitä se kiire teettää;) Lämmöt nousee;) Heh.
Seuraavan koneeseen kaikki puolet halvempia, no ei ehkä prossu ja näyttis, silti tulee yhtä hyvä kone. Siinä olisi jotain vertailupohjaa, ei samanlaisia koneita kannata monta kertaa tehdä.
Ei tietenkään, tämä oli eka buildi ja vaati paljon opettelua monessa mielessä. Eri asia kasata kone tai sitten että se kasaaminen pitää suunnitella niin, että saa jotain videolle. Ja lisäksi pitää miettiä mitä täytyy kuvata. Materiaali on erilaista, joten myös editoinnissa tulee uusia näkökulmia vastaan :tup:
Sampsan "videokone" videosta
-olisin kaivannut hitaampaa kasausta niissä kohdin (muuten nopeutus oli hyvä ja sopivan nopea), missä kytkettään liittimiä. Nuo kohdat on kyllä hankala kuvata (kädet ym. ovat tiellä).
-Ehkäpä valokuva jossa näytetään emolevyn kytkentä (Liittimien nimitekstein täydennettynä) voisi tuossa toimia paremmin. Näin tehden aloitteleva kasaajakin uskaltaisi parempin toimeen ryhtyä.
-ehkä olis ollut hyvä myös näyttää se emolevyn alle tuleva uros-naaras "korokekiinnike", en edes tiedä mikä sen virallinenn nimi on 🙂
ja ehkä jotain sanallista kommenttia kasaukseen liittyvistä asioista olisi voinut olla mukana?
-biossin asetuksista jäi vähän epävarma tunne näyttiinkö kaikki asiat mitä pitää huomioida muisteja /prosessoria kellottaessa? Itsellä ei ole mitään kokemusta noin uusista biosseista, joten ed. vähintäänkin pienellä varauksella sanottuna.
-Ryzen Master-ikkunan (4:44 eteenpäin) teksteistä ei saa mitään selvää 17" näytöltäni katseltaessa. => olisi ollut hyvä vähän zoomata.
Muuten pidin videosta. Hyvää oli myös, että kerroit esimerkein mitä kasauksesta käytännössä, Premierillä editoituna, renderöinnin osalta "hyödyttiin".
Pidin myös siitä, että näytit työtapaturman seuraukset, noita vaan tulee.
Hieno kone ja siististi kasattu. Hintaa on kyllä ohi minun budjetin 🙂
Kuten tuolla uutiskommenteissa jo vastailinkin, kaksi erilaista konseptia, yksityiskohtiin keskittyvä opas vai build eli rakenteluprojekti. Ehkäpä teemme sellaisen yleisen oppaan jossain vaiheessa alta pois :tup:
Kerran teette niin sitten on kasausohje suomeksi. Tosin suurimmalle osalle sivuston kuulijakunnasta taitaa olla hieman turha. Eli sitten kun aikaa on ja uusia tuotteita ei näy/kuulu.
Jos jotain pitkäaikaisempaa videosarjaa saa ehdottaa, niin tonnin konebuildi, jota päivitellään aina asian tullessa ajankohtaiseksi vaihtoehdolla tai parilla. Jotta joka vuosi ei rakenneta uutta konetta, niin lähtökohdaksi voisi ottaa jonkun max 250-300€ vuosipäivitysbudjetin. Toki mielenkiintoista olisi sekin, miten se päivitettävä kone pärjää vertailussa vuotuiseen tonnin-koneeseen, eli missä kohtaa on jo järkevämpää rakentaa uusi paketti.
Ainoana ongelmana sitten on, että mihin sen koneen tyrkkää aina päivitysten välillä, kun eihän sitä saa realistista kuvaa suorityskyvyn kehittymisestä jos kone on käyttämättömänä kaapissa. Jos on lapsia tai vähintään kaimanserkunveljellä on lapsia, niin semmoisellehan sen voi heittää lainaan ehdolla että rikkoa ei saa ja päivitettäväksi/askarreltavaksi saadaan, aina kun tarvetta on.
Tulee sitten jossain vaiheessa myös koneen ylläpito/puhdistusvideotakin, kun kone on täynnä pölyä ja koirakarvoja, tai pokea ja viruksia. Kontenttia syntyy ihan itsestään.. :kahvi:
No kai Sysopilla nyt on henkilökohtainen koneensa käytössä? Tollahan sais kuvailemasi vlogin toteutettua.
Sampsan kasaus ohje ihan hyvä. Se sanottuna minä mietin uuden Gaming Desktopin ostamista vuonna 2018 odotan vielä kunnes seuraava sukupolvi näytönohjaimista tulee uloos siis ei Nvidia 1000 sarja minulle kiitos. Minulla on BUDGET gaming laptop jossa on Nvidia 1050 Ti 4GB DDR5 ja IE5 Intel prossu, 4 cores ja maksimi turbo nopeus 3,5 GHz, ja 8 GB RAM tällä hetkellä.
Kun ostan uuden koneen maksan suosiolla hardware kasauksesta ihan varmasti. Joku lisää hieman muistia RAM tai sellaista on helppo ostaa ja asentaa itse ja Windows/softa asennukset sujuu minulta.
Minulla on kokemusta ostaa koneen ja sitten kun en ole kätevä kiroan ja tappelen kasauksen kanssa yli tunnin ja lopputulos on viallinen ja helevetinmoinen troubleshoottaus ennen kun tuomio on että osa jumaliste pitää hakea kaupasta koska viallinen osa on ostettu. Tämän jälkeen taas hemmetin kasausta kun asia olisi voitu tehdä kaupassa joku kätevä kasaaja varmaan alle 30 minutissa kun minä taas en ole kätevä. Kaupassa ne olisi myös huomanneet jos olisi ollut heti viallinen hardware osa.
Minä maksan kyllä hardware kasauksesta jos pitää tehdä kaikki emosta ylöspäin kytkeä.
Budjetti? Noh sanotaan niin että odotan nyt että mitä seuraavan sukupolven näytänohjaimet maksavat ja sitten päätän mitä ostan.
Sinunlaisille käyttäjille esim Jimm'sin tajoama kasauspalvelu on hyvä. Itse taas henkilönä joka tehnyt sitä työn puolesta joskus kun lattakaapeleita piti oikeasti viikata että ne sai siististi ja piiloon jopa Haluan kasata koneeni itse.
Ostan Turku seudulta (jos en tilaa verkkokaupasta) Jimsistä, Gigantista tai Power.fi, Verkkokauppa tai BPC store tai mualta jo ymmärrän toki. Minulle taas virusten poistaminen, spyware poistaminen ja Internet ongelmat on todella helppoa ratkaista kun olen ollut Helpdesk Call Centerissä ennen töissä.
Jimmsi kyllä toimii erinomaiseti kun saat palikat ja kasauksen samasta paikasta. Ei ehkä halvin mutta jos haluu että kaikki laitetaan valmiiksi niin helpoin se on.
sampsasta tuli mulkku on kuin punatulkku