Valven Steam Play aikoo helpottaa pelien pelaamista käyttöjärjestelmillä, joille niitä ei ole suunniteltu. Toistaiseksi on vielä avoinna tarkoittaako tämä vain esimerkiksi Windows-pelejä Linuxilla, vai myös vaikka DOS-pelejä Windowsilla.

Valve on pyrkinyt jo pitkään edistämään Linuxin käyttöä pelimaailmassa. Yhtiö on varmistanut aiemmin tänä vuonna panostavansa edelleen vahvasti SteamOS:ään, jonka lisäksi sillä on työn alla muita Linuxiin liittyviä projekteja, jotka eivät ole vielä valmiita julkaistaviksi.

Linux Gaming Reddit -ryhmän käyttäjät ovat löytäneet Steamin tiedostoista viitteitä, joiden perusteella yksi näistä projekteista saattaisi olla työkalu, joka mahdollistaa Windows-pelien pelaamisen Linuxilla. Tiedostot eivät suoraan mainitse, että kyse olisi nimenomaan Windows – Linux -yhteensopivuudesta, vaan puhuu yleisemmin pelien pelaamisesta muulla kuin sen natiivilla käyttöjärjestelmällä, mutta Valven intressit huomioiden sitä voidaan pitää lähes varmana. Työkalun nimi on tiedostojen merkintöjen perusteella Steam Play.

Uniikista ideasta ei ole kyse, sillä Linuxille on ollut pitkään saatavilla esimerkiksi WINE, joka mahdollistaa joidenkin Windows-pelien pelaamisen käyttöjärjestelmällä. Vastaavan tai jopa paremman työkalun sijoittaminen suoraan osaksi Steamia helpottaisi pelaamista selvästi. Parantamisen varaa WINE:en nähden on esimerkiksi eri grafiikkarajapintojen tuen puolella.

Windows – Linux -yhtensopivuuden lisäksi Steam Playlle on ehdotettu myös toista viittaa. Jotkut tahot pitävät todennäköisempänä, että kyseessä olisi ”hubi”, jonka kautta WINE, DOSBox ja muut vastaavat työkalut olisivat käytettävissä natiivisti Steamin kautta. Teorian tueksi sopii myös se, ettei ominaisuuden kuvauksessa eritellä käyttöjärjestelmiä, jolloin myös esimerkiksi DOS-pelien pelaaminen Windows-alustalla sopii sen kuvaukseen.

Lähde: Reddit, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;