VirtualLink oli USB Type-C -kaapelia käyttävä standardi, minkä piti korvata virtuaalilasien johtoviidakko vain yhdellä johdolla.

NVIDIA julkisti viime viikolla uudet GeForce RTX 30 -sarjan näytönohjaimet. Monet kiinnittivät nopeasti huomiota näytönohjainten I/O-liittimiin, joista puuttui RTX 20 -sarjasta tuttu VirtualLink USB Type-C -liitäntä. Nyt sille on löytynyt myös selitys.

VirtualLink-standardi on kuollut ja kuopattu. Konsortion verkkosivut ohjaavat nyt VirtualLinkin Wikipedia-sivuille, joilla standardista puhutaan menneessä muodossa. VirtualLinkin oli tarkoitus olla USB Type-C Alternate Mode, mikä siirtäisi yhdessä kaapelissa virtuaalilaseille sekä kuvan, äänen että tarvittavan virransyötön. Loppujen lopuksi VirtualLink nähtiin markkinoilla ainoastaan NVIDIAn GeForce RTX 20 -sarjassa sekä AMD:n Radeon Pro W5700 -näytönohjaimissa.

Valve on lisäksi peruuttanut suunnittelemansa adapterit, joilla Index-virtuaalilaseilla olisi voinut käyttää yhtä VirtualLink-liitäntää useamman liitännän sijasta. Road to VR:n vuosi sitten uutisoiman tiedotteen mukaan adaptereiden kanssa oli teknisiä ongelmia etenkin luotettavuuden suhteen, minkä lisäksi päätökseen vaikutti markkinoiden heikko tuki standardille. Adapterin ennakkotilanteet saavat paitsi rahansa takaisin, myös 20 dollarin lahjakortin Steamiin.

VirtualLink-konsortioon kuuluivat AMD, Microsoft, NVIDIA, Oculus ja Valve.

Lähde: VirtualLink, Road to VR

This site uses XenWord.
;