NVIDIA toi viime syksynä myyntiin uudet Turing-arkkitehtuuriin pohjautuvat GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet. Ensin elokuussa esiteltiin 900-1500 euron hintahaarukkaan suorituskykyisimmät GeForce RTX 2080 Ti- ja 2080-mallit ja myöhemmin lokakuussa 549 euron lähtöhintainen GeForce RTX 2070.
Tammikuun lopulla yhtiö antoi tulosvaroituksen, jonka mukaan sen liikevaihto tulisi jäämään 500 miljoonaa dollaria ja käyttökate tippuisi 6,5 prosenttiyksikköä ennustetusta. Taustalla oleviksi syiksi kerrottiin muun muassa kryptovaluuttojen kysynnän laskeminen, maailmanlaajuisen talouskasvun hidastuminen erityisesti Kiinassa ja syksyllä julkaistujen kalleimpien GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjainten odotettua heikompi myynti. Lisäksi Datacenter-osaston useampi ennustettu diili jäi toteutumatta.
Kurssia lähdettiin korjaamaan heti tammikuun alussa julkaistulla 380 euron hintaisella GeForce RTX 2060:llä, joka on halvin GeForce RTX 20 -sarjan malli ja nyt julkaisuvuorossa on sitäkin edullisempi GeForce GTX 1660 Ti, josta on karsittu pois RTX-ominaisuudet eli säteenseurannan kiihdyttämiseen tarkoitetut RT-ytimet ja koneoppimiselle pyhitetyt Tensor-yksiköt, jotka ovat erikoistuneet tensoreiden laskentaan.
GeForce GTX 1660 Ti on nimetty vähintäänkin erikoisesti eli se ei ole uutta RTX-, vaan vanhaa GTX-sarjaa eikä sen mallinumero yllä 2000:een. Koska grafiikkapiiri perustuu uuteen Turing-arkkitehtuuriin, mallinumero 1660 on lähempänä lukua 2000 kuin Pascal-arkkitehtuurin 1000-malleja.
GeForce GTX 1660 Ti:n MSRP eli veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 279 dollaria ja verollisena Saksassa 299 euroa. Koska Saksan arvonlisävero on alhaisempi kuin Suomessa, täällä hintataso on lähtien 309 eurosta ylöspäin.
io-techin testiin saapui GeForce GTX 1660 Ti -mallit Asukselta ja MSI:ltä. Valitettavasti molemmat valmistajat lähettivät halvimman NVIDIAn suositushintaisen mallin sijaan testiimme mallistonsa kalleimman mallin. Asuksen Strix-mallin Suomihinta on 379 euron tienoilla eli samalla tasoilla kuin halvimmat GeForce RTX 2060 -mallit. MSI:n Gaming X -malli maksaa Suomessa 349 euroa eli se sijoittuu halvimpien 1660 Ti- ja 2060-mallien välimaastoon.
Koska GeForce GTX 1660 Ti on toistaiseksi halvin Turing-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain, olisimme ensisijaisesti halunneet testata mahdollisimman halvan mallin sillä uskomme kuluttajien arvostavan tässä hintaluokassa mahdollisimman hyvää 3D-suorituskykyä mahdollisimman edulliseen hintaan. Näillä aikatauluilla on kuitenkin tyydyttävä siihen, mitä tarjolla on, jos testin haluaa julki julkaisupäivänä.
Tutustumme tässä artikkelissa GeForce GTX 1660 Ti:n ominaisuuksiin sekä Asuksen ja MSI:n näytönohjaimiin. Mukana on suorituskykytestit 2560×1440- ja 1920×1080-resoluutioilla, tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.
io-techissä aiemmin testattu:
- Testissä Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC (TU102)
- Testissä MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio (TU104)
- Testissä MSI GeForce RTX 2070 Armor (TU106)
- Testissä NVIDIA GeForce RTX 2060 (Founders Edition)
TU116-grafiikkapiirin arkkitehtuuri
GeForce GTX 1660 TI:ssä on käytössä Turing-arkkitehtuuriin perustuva TU116-grafiikkapiiri, joka rakentuu kolmesta Graphics Processing Clusterista (GPC), joista jokaisella on oma rasteroija (Raster engine). Käytössä on koko grafiikkapiirin potentiaali eli kaikki 1536 stream-prosessoria, 48 ROP-yksikköä ja 96 teksturointiyksikköä. GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimista löytyvät RT-ytimet ja ja Tensor-yksiköt on karsittu kokonaan pois.
TSMC:n 12 nanometrin prosessilla valmistettava TU116 rakentuu 6,6 miljardista transistorista ja piisirun pinta-ala on noin 284 neliömillimetriä. Kyseessä on 42 % isompi piiri kuin GeForce GTX 1060:n TSMC:n 16 nanometrin prosessilla valmistettu GP106 ja transistoreita on 50 % enemmän. GeForce GTX 1660 Ti:n TDP-arvoksi on ilmoitettu 120 wattia ja virtalähdesuositus on 450-wattinen malli.
- TU1116: 6,6 miljardia transitoria, 284 mm2
- GP106: 4,4 miljardia transitoria, 200 mm2
Asuksen ja MSI:n testinäytönohjaimissa oli käytössä grafiikkapiirin TU116-400-A1-versio, joka oli valmistettu viime vuoden 46. viikolla eli marraskuun puolivälissä.
GeForce GTX 1660 Ti:ssä on käytössä 192-bittinen muistiväylä ja kuusi gigatavua 12 Gbps:n nopeudella toimivaa uuden sukupolven GDDR6-muistia. Molemmissa Asuksen ja MSI:n näytönohjaimissa oli käytössä Micronin valmistamat MT61K256M32JE-12-piirit (datasheet) ja ne toimivat speksatulla 12 Gbps:n nopeudella, jolloin muistiväylän kaistanleveys on 288,1 gigatavua sekunnissa.
Pelisuorituskykyä ajatellen Turing-arkkitehtuurin suurin uudistus on mahdollisuus suorittaa samanaikaisesti sekä INT(32)- että FP(32)-laskuja toisin kuin edellisen sukupolven Pascal-arkkitehtuurissa. Jokaiseen CUDA-ytimeen on lisätty kokonaislukuyksikkö, jolla voidaan suorittaa käskyjä rinnakkain liukulukuyksikön kanssa. Esimerkkinä on käytetty Shadow of the Tomb Raider -peliä, jossa keskimäärin 100 käskystä 62 on liukuluku- ja 38 kokonaislukulaskuja.
Turing SM adds a new independent integer datapath that can execute instructions concurrently with the floating-point math datapath. In previous generations, executing these instructions would have blocked floating-point instructions from issuing.
Toinen Turingin suuremmista uudistuksista on Unified Cache Architecture, jossa L1-välimuistit on konfiguroitavissa maksimissaan 64 kilotavun kokoiseksi.
Turing’s L1 cache is configurable. It can be as large as 64 KB in size, combined with a 32 KB per SM shared memory allocation, or it can reduce to 32 KB of L1 cache, allowing 64 KB of allocation to be used for shared memory. Combining the L1 data cache with the shared memory reduces latency and provides higher bandwidth than the L1 cache implementation used previously in Pascal GPUs.
Asus ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC
Asuksen Strix-malli on varustettu erittäin järeällä kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla. Ulkoisilta mitoiltaan pituutta on 30 cm, leveyttä 13,2 cm ja korkeutta 5 cm. Näytönohjain painaa on 1194 grammaa ja se haukkaa alleen emolevyltä kolme korttipaikkaa.
Suomessa Asuksen Strix-malli edustaa GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimien kalleinta päätä 379 euron hinnallaan.
- Asus, ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti OC -tuotesivu
- Hinta.fi, Haku: Asus GeForce GTX 1660 Ti
Näytönohjaimen takapuoli on mustalla kuvioidulla alumiinilevyllä. Se ei kuitenkaan ole kontaktissa piirilevyn takapuoleen grafiikkapiirin tai muistien kohdalta eli sen tarkoitus on toimia lähinnä suojana ja koristeena.
Piirilevy on varustettu yhdellä 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Virransyöttö sijaitsee grafiikkapiirin molemmilla puolilla ja on yhteensä 8-vaiheinen, josta 6 vaihetta pyhitetty grafiikkapiirille, kaksi vaihetta GDDR6-muisteille. Näytönohjaimen takaosasta löytyy kaksi nelipinnistä FanConnect-tuuletinliitintä, joita voi ohjata grafiikkapiirin lämpötilan mukaan.
Näyttöliittimistä löytyy kaksi DisplayPort-liitintä ja kaksi HDMI-liitintä. Toinen korttipaikka on rei’itetty ja pyhitetty lämpimän ilman ulostulolle.
Piirilevyltä löytyy nappi, jolla on mahdollista sammuttaa kaikki ledit näytönohjaimesta sekä BIOS-kytkin, jolla voi valita käyttöön Performance- tai Quiet-tilan. Quiet-tilassa tuulettimet eivät pyöri lepotilassa ja käynnistyvät, kun grafiikkapiirin lämpötila nousee 56 asteeseen. Performance-tilassa tuulettimet pyörivät lepotilassakin 24 % eli noin 900 RPM:n kierrosnopeudella, mutta käytännössä näytönohjain on lähes äänetön.
Grafiikkapiiri on kontaktissa nikkelöityyn kuparipohjaan ja välissä on käytetty etäisestä juoksevaa lämpötahnaa. Pohjan läpi kulkee kolme lämpöputkea kahteen erilliseen jäähdytysrivastoon. Muistipiirejä ja virransyötön komponentteja jäähdytetään piirilevyn etupuolen peittävällä mustaksi anodisoidulla alumiinilevyllä, joka myös tukevoittaa rakennetta.
Asuksen Strix-mallissa TU116-grafiikkapiiri on asetettu toimimaan 1500 MHz:n perustaajuudella ja 1860 MHz:n Boost-taajuudella.
Performance-asetuksella Asuksella todellisuudessa grafiikkapiirin kellotaajuus vaihteli 3D-rasituksessa 1965-1980 MHz:n välillä ja myös Quiet-tilassa kellotaajuus käyttäytyi samoin. Grafiikkapiirin lämpötila nousi 10 minuutissa Performance-tilassa 54 asteeseen ja Quiet-tilassa 61 asteeseen. Tuulettimen kierrosnopeus nousi Performance-tilassa 43 %:iin eli 1500 RPM:ään ja Quiet-tilassa 26 %:iin eli reiluun 900 RPM:ään.
MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X
MSI:n Gaming X -malli on huomattavasti kompaktimpi kuin Asuksen Strix ja varustettu kahden tuulettimen Twin Frozr 7 -jäähdytysratkaisulla. Ulkoisilta mitoiltaan pituutta on 24,7 cm, leveyttä 12,7 cm ja korkeutta 4,7 cm. Näytönohjain painaa 775 grammaa ja se haukkaa alleen emolevyltä kolme korttipaikkaa.
Suomessa MSI:n Gaming X -malli edustaa GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimien keskitasoa 349 euron hinnallaan.
Näytönohjaimen takapuoli on harmaalla kuvioidulla alumiinilevyllä. Se ei kuitenkaan ole kontaktissa piirilevyn takapuoleen grafiikkapiirin tai muistien kohdalta eli sen tarkoitus on toimia lähinnä suojana ja koristeena.
Piirilevy on varustettu yhdellä 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja piirilevy on selvästi lyhyempi kuin itse näytönohjain. Virransyöttö sijaitsee näyttöliittimien ja grafiikkapiirin välissä ja on yhteensä 6-vaiheinen, josta 4 vaihetta pyhitetty grafiikkapiirille, kaksi vaihetta GDDR6-muisteille.
Näyttöliittimistä löytyy kolme DisplayPort-liitintä ja yksi HDMI-liitin. Toinen korttipaikka on rei’itetty ulkonäkö edellä ja pyhitetty lämpimän ilman ulostulolle.
Grafiikkapiiri on kontaktissa nikkelöityyn kuparipohjaan ja välissä on siisti kerros juoksevaa lämpötahnaa. Pohjan läpi kulkee kolme lämpöputkea yhtenäiseen jäähdytysrivastoon. Muistipiirejä ja virransyötön komponentteja jäähdytetään piirilevyn etupuolen peittävällä mustaksi anodisoidulla alumiinilevyllä, joka myös tukevoittaa rakennetta. Tuulettimet eivät pyöri lepotilassa ja käynnistyvät vasta, kun grafiikkapiirin lämpötila nousee 63 asteeseen.
MSI:n Gaming X -mallissa TU116-grafiikkapiiri on asetettu toimimaan 1500 MHz:n perustaajuudella ja 1875 MHz:n Boost-taajuudella.
MSI:llä todellisuudessa grafiikkapiirin kellotaajuus vaihteli 3D-rasituksessa 1935-1980 MHz:n välillä. Grafiikkapiirin lämpötila nousi 10 minuutissa 64 asteeseen ja tuulettimen kierrosnopeus 41 %:iin eli 1400 RPM:ään.
Testikokoonpano
Asuksen ja MSI:n mallien suorituskyky testattiin käytännössä lähes identtiseksi, joten GeForce GTX 1660 Ti:tä tuloksissa edustaa ensimmäisenä io-techin testilaboratorioon saapunut Asuksen Strix-malli.
Ensisijaisena vertailukohtana GeForce GTX 1660 Ti:lle ovat edellisen Pascal-sukupolven GeForce GTX 1060- sekä 1070-amllit. Mukana ovat myös testitulokset NVIDIAn leiristä GeForce GTX 970-, 1070 Ti- ja RTX 2060 -malleilla ja AMD:n näytönohjaimista mukana on XFX:n Radeon RX 590 Fatboy.
Testit ajettiin 2560×1440- ja 1920×1080-resoluutioilla. GeForce-näytönohjaimilla uusimmat viralliset 418.91-ajurit ja Radeon-näytönohjaimilla oli käytössä uusimmat Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.2 -ajurit.
Hintataso Suomessa 22.2.2019
- NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 Gt): alkaen 239 €
- AMD Radeon RX 590: alkaen 290 €
- NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti: alkaen 309 €
- NVIDIA GeForce GTX 1070: alkaen 329 €
- NVIDIA GeForce RTX 2060: alkaen 389 €
- NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti: alkaen 419 €
Näytönohjainten testikokoonpano on kasattu Cooler Masterin Cosmos C700P -kotelon sisälle, jonka etupaneelissa kaksi 140 mm:n kotelotuuletinta imee viileää ilmaa kotelon sisuksiin ja takapaneelissa yksi 140 mm:n tuuletin puhaltaa lämmintä ilmaa ulos. Testikokoonpanona toimi vesijäähdytetty Intelin 6-ytiminen Core i7-8700K -prosessori asennettuna ASRockin Z370 Taichi -emolevylle ja 16 gigatavua DDR4-3200-nopeudella toimivaa keskusmuistia. Käyttöjärjestelmänä on käytössä 64-bittinen Windows 10 Pro asennettuna Kingstonin 480 gigatavun M.2 SSD:lle. Kokoonpanon virransyötöstä vastaa Corsairin 1000 watin HX-virtalähde.
- Intel Core i7-8700K (6/12 ydintä/säiettä, Turbo 4,7 GHz)
- ASRock Z370 Taichi (Intel Z370)
- 16 Gt AORUS RGB Memory 3200 MHz (16-18-18-36)
- Kingston 480 Gt HyperX Predator PCIe M.2 SSD
- Kingston 960 Gt HyperX Savage SSD
- Cooler Master COSMOS C700P -kotelo
- Cooler Master MasterLiquid Maker 240 -vesiijäähdytys prosessorille
- Corsair HX1000 (1000W)
- Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
GeForce 418.91 -ajurit:
- NVIDIA GeForce RTX 2060 Founders Edition
- Asus ROG STRIX-GTX1660TI-O6G-GAMING
- Asus ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING
- Gigabyte GeForce RTX 1070 G1 Gaming
- Asus ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
- Asus STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.2:
- XFX Radeon RX 590 Fatboy
Näytönohjainten testimetodit
io-techin näytönohjaintesteissä suorituskykyä mitataan pelaamalla peliä 60 sekunnin ajan ja OCAT-sovelluksen avulla mitataan keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus ja 99. persentiili.
99. persentiili (99th percentile) ilmoittaa muuttujan arvon, jota parempia ovat 99 % arvoista. Yksinkertaistetussa esimerkissä on 100 mitattua arvoa, jotka asetetaan paremmuusjärjestykseen. 99. persentiili jättää huomioimatta huonoimman eli 100. arvon ja ilmoittaa 99. parhaimman arvon. Käytännössä 60 sekunnin aikana renderöidään tuhansia ruutuja.
Kyseessä ei ole siis perinteinen ruudunpäivitystesteissä esitetty minimiarvo, joka voi olla vain yksittäinen muita hitaammin renderöity ruutu ja poikkeustapaus, vaan minimi, kun 1 % huonoimpia ruutuja on jätetty huomioimatta.
Suorituskykytestit 2560×1440-resoluutiolla
Battlefield V:ssä GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli GeForce GTX 1070:n kanssa samalla tasolla, mutta 99. persentiili jopa 26 % parempi. GTX 1660 Ti oli noin 35 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Tomb Raiderissa GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli noin 10 % parempi kuin GTX 1070:llä ja noin 48 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Metro Exoduksessa GeForce GTX 1660 Ti jäi 4 %:n erolla GTX 1070:stä jälkeen, mutta oli noin 33 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Resident Evil 2:ssa GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli noin 4 % parempi kuin GTX 1070:llä ja noin 44 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Forza Horizon 4:ssä GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli lähes samalla tasolla 1070 Ti:n kanssa ja noin 4 % parempi kuin GTX 1070:llä ja noin 33 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Suorituskykytestit 1920×1080-resoluutiolla
Battlefield V:ssä GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli GeForce GTX 1070:n kanssa samalla tasolla, mutta 99. persentiili oli 21 % parempi. GTX 1660 Ti oli noin 31 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Tomb Raiderissa GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli noin 10 % parempi kuin GTX 1070:llä ja noin 46 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Metro Exoduksessa GeForce GTX 1660 Ti jäi 8 %:n erolla GTX 1070:stä jälkeen, mutta oli noin 29 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Resident Evil 2:ssa GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli noin 4 % parempi kuin GTX 1070:llä ja noin 41 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Forza Horizon 4:ssä GeForce GTX 1660 Ti:n keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli jopa hieman parempi kuin 1070 Ti:llä, noin 10 % parempi kuin GTX 1070:llä ja noin 33 % suorituskykyisempi kuin GTX 1060.
Tehonkulutusmittaukset
Tehonkulutusta mitattiin seinästä Etech PM-300 -mittarilla, joka kertoo koko kokoonpanon tehonkulutuksen ilman näyttöä. 3D-rasituksena käytettiin Battlefield V -peliä.
Asuksen ja MSI:n GeForce GTX 1660 Ti -kokoonpanojen tehonkulutus oli 3D-rasituksessa muutaman watin korkeampi kuin GTX 1060:llä, mutta noin 25 wattia alhaisempi kuin RTX 2060:llä ja reilu 40 wattia alhaisempi kuin GTX 1070:llä.
Lämpötilamittaukset
Grafiikkapiirin lämpötila mitattiin NVIDIAn näytönohjaimilla GPU-Z-ohjelmalla ja AMD:n näytönohjaimilla ajureiden Wattman-välilehden OSD-monitorointityökalulla. 3D-rasituksena käytettiin Battlefield V -peliä.
Asuksen Strix on varustettu niin järeällä jäähdytysratkaisulla, että TU116-grafiikkapiiri toimi Performance-tilassa 3D-rasituksessa 55-asteisena, joka on alhaisin io-techin testilaboratoriossa mitattu grafiikkapiirin rasituslämpötila vakiojäähdytyksellä. Asuksen Quiet-tilassa grafiikkapiirin lämpötila oli edelleen hyvin hallussa 61 asteessa ja samoin MSI:n Gaming X -mallilla 64 asteessa.
Melumittaukset
A-painotuksella suoritetuissa melumittauksissa Velleman DVM805 -desibelimittari sijoitettiin 60 senttimetrin päähän kiinni olevan kotelon kyljestä. Ympäristön melutaso testikokoonpano pois päältä oli 33,3 desibeliä. 3D-rasituksena käytettiin Battlefield V -peliä. Virallisesti melua mitataan tiettyjen standardien mukaan, joten mittaukset ovat lähinnä suuntaa antavia.
Asuksen Strix-malli Quiet-tilassa ja MSI:n Gaming X olivat testijoukon hiljaisimpia. Molemmat näytönohjaimet olivat 3D-rasituksessa korvakuulolla käytännössä lähes äänettömiä. Asuksen Strixillä Quiet-tilassa tuulettimet pyörivät 900 RPM:n ja Performance-tilassa 1500 RPM:n kierrosnopeudella ja myös Performance-tila oli todella hiljainen, joten koko kytkintä Asuksen Strix-mallissa ei välttämättä edes tarvittaisi.
Ylikellotustestit
Ylikellotustestissä Asuksen ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjain oli asennettuna suljetun Cooler Master Cosmos C700P -kotelon sisälle. Power- ja Temp Target- eli tehonkulutuksen ja lämpötilan ylärajat nostettiin maksimiin ja tuulettimen kierrosnopeuden annettiin olla lämpötilan mukaan automaattisesti säätyvässä Auto-asennossa. Saavutetut kellotaajuudet ovat suuntaa antavia.
TU116-grafiikkapiiri ylikellottui 1960 MHz:n Boost-taajuudelle, jolloin todellinen kellotaajuus oli 3D-rasituksessa vaihteli 2055-2070 MHz:n välillä. GDDR6-muistit venyivät vakaasti ilman grafiikkavirheitä 15 Gbps nopeudelle.
Grafiikkapiirin lämpötila nousi ylikellotettuna yhdellä asteella 56 asteeseen ja kokoonpanon tehonkulutus 207 watista viidellä watilla 212 wattiin. Tuulettimien kierrosnopeus nousi 43 %:sta 45 %:iin (1515 -> 1550 RPM) ja melutaso pysyi käytännössä samana eli hiljaisena.
Ylikellotettuna Asuksen ROG Strix GeForce GTX 1660 Ti oli Tomb Raiderissa noin 10 % suorituskykyisempi kuin vakiona, mutta hävisi silti vakio GeForce RTX 2060:lle.
Loppuyhteenveto
GeForce GTX 1660 Ti on mallinimeltään vähintäänkin omituinen, mutta ominaisuuksiltaan tervetullut uutuus näytönohjainmarkkinoille. NVIDIAn GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimia on kunnollisen kilpailun puutteessa kritisoitu korkeasta hintatasosta, joka on näkynyt konkreettisesti myös yhtiön taloudellisessa menestyksessä viime kvartaalilla annetun tulosvaroituksen ja 500 miljoonaa dollaria vajaaksi jääneen liikevaihdon muodossa.
io-techin testeissä 1440p- ja 1080p-resoluutioilla GeForce GTX 1660 Ti:n suorituskyky oli suurinpiirtein GeForce GTX 1070:n tasolla. Joissain peleissä, kuten Tomb Raiderissa, eroa syntyi 10 % 1660 Ti:n hyväksi, mutta esimerkiksi Metro Exoduksessa GTX 1070 oli puolestaan 4 % suorituskykyisempi.
Turing-arkkitehtuurin mahdollistama liukuluku- ja kokonaislukuyksiköiden samanaikainen suorittaminen on selvä parannus Pascal-arkkitehtuuriin ja tulee varmasti hyödyttämään tulevaisuudessa, mutta samaan aikaan GTX 1070:een verrattuna näyttömuistia on kaksi gigatavua vähemmän.
1660 Ti on toistaiseksi edullisin julkaistu Turing-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain, mutta sen hintataso Suomessa on päälle 300 eurossa eli mallista riippuen samalla tasolla kuin GTX 1070:llä. GeForce GTX 1660 Ti:llä saa samaan rahaan saa tänä päivänä vastaavan suorituskyvyn kuin 2,5 vuotta vanhalla GeForce GTX 1070:llä.
Kalleimmat 1660 Ti -mallit, kuten io-techin ollut Asuksen Strix, maksavat lähes 400 euroa eli käytännössä yhtä paljon kuin edullisimmat GeForce RTX 2060 -mallit. Testien perusteella GeForce RTX 2060 on kuitenkin selvästi suorituskykyisempi ja sisältää myös uudet RTX-ominaisuudet eli säteenseurantaa kiihdyttävät RT-ytimet ja DLSS-tekniikan mahdollistavat Tensor-yksiköt.
Ylikellottaminen ei juurikaan Asuksen Strix-mallia rasittanut lämpötilan tai melutason osalta ja suorituskyky parani noin 10 %. Valitettavasti sekään ei vielä riittänyt nostamaan suorituskykyä vakio RTX 2060:n tasolle.
Jälleenmyyjien varastot tyhjenevät parhaillaan hyvää vauhtia Pascal-sukupolven näytönohjaimista ja pian niitä ei enää saa. GeForce GTX 1660 Ti julkaistiin selvästi täyttämään GeForce GTX 1070:n jättämä aukko markkinoilla samaan hintaan, sen sijaan että tarjolle olisi tullut selvästi aiempaa parempaa suorituskykyä edullisempaan tai edes samaan hintaan.
NVIDIAn odotetaan julkaisevan lähiaikoina uuteen GeForce GTX 16 -sarjaan vieläkin edullisemmat Turing-arkkitehtuuriin pohjautuvat GeForce GTX 1660- ja 1650-mallit.
Onpas turha julkaisu. En näe mitään järkeä ostaa tätä 2060n sijaan.
Luultavasti halvempi valmistaa kuin 1070 kortti minkä tulee korvaamaan kun ei noilla kahdella paljoa eroa ole.
No, saatiin parikymmentä wattia pienempi tehonkulutus, mikä toisaalta mennee pienemmän ja uudemman muistin piikkiin.
Järkyttävän hintainen, jos tuo hintataso jää voimaa niin 2060 järkevämpi ostos.
Hienoa nähdä että teisteissä oli mukana myös vanha GTX 970. Se on itsellä ja varmasti monella muullakin vielä käytössä ja nyt näkee konkreettisesti miten sen suorituskyky vertautuu uudempiin malleihin. RTX 2060 on itsellä vahvin ehdokas tuon korvaajaksi, eikä tämä 1660 Ti:n julkaisu muuttanut asiaa ollenkaan, koska hintaeroa noiden kahden välillä on liian vähän.
Mulla on 2kpl GTX580 🙂 Omalla pelimäärällä voisi olla ihan passeli korvaaja noille jo..
Kiitos palautteesta, otettiin tuo ihan tarkoituksella tällä kertaa mukaan kun aina tulee pyyntöjä vanhemmista malleista, mutta yleensä niitä on aikataulusyistä lähes mahdoton ajaa mukaan.
Asus Dual GeForce GTX 1060 OC (6 GB) 239.90€
Asus DUAL-GTX1660TI 349,90€
Onpahan uutuudella hintaa.
100€ pitäisi saada hintatasoa alaspäin, niin olisi huokutteleva kortti. Oma päivitys tapahtuu sitten, kun tätä suorituskykyä saa alle 200€.
Jos huhut Navi-tiiliskivistä ovat edes puoliksi totta, niin kesän jälkeen taitaa kelpo näyttis olla vain tuon reilun 200€ hintainen. Itse kuitenkin suhtaudun epäilyksellä, onhan Euroopan hintataso, mitä on ja kyseessä on vain huhuista saatua tietoa.
Lämmöt Kyllä mukavan alhaiset että siitä plussaa. Jossain peliläppärissä hyvä olisi.
Saksanmaalla siis samoissa hinnoissa kuin edukkaimmat vega 56:set jotka toki syö sähköä enemmän, mutta tarjoaa enemmän muistia ja luultavasti parempaa suorituskykyä
Ihan pätevä 1080p tai miksei 1440p ohjainkin, lähellä vega56 mutta pienellä kulutuksella.
Ei kai asuksen ylihinnoiteltua ohjainta kannata ostaa kun edullisempiakin saa.
Tuo benchmark on harhaanjohtava, koska vega 56 on useimmissa peleissä stock-asetuksilla lähes samalla tasolla rtx 2060:n kanssa ~15% marginaalilla puolin toisin (esim. rtx voittaa GTA V, AC: odyssey… vega voittaa mm. BF V, Forzat, RE 2)
Vega 56:n omistajana ja hieman suorituskykyjä seuranneena sanoisin, että vega on keskimäärin hieman hitaampi kuin 2060, mutta pienelläkin ylikellotuksella ja alivoltituksella saa jo paljon performancea. (oma vega lähentelee parhaimmillaan stock 1080 suorituskykyä.
Sen mitä noita testejä on tullut luettua, niin jep… Vega56 on nopsempi kyllä. Siitä vain pitäisi löytää hyvällä jäähyllä varustettu versio. Plower tuulettimella varustettuja on näkynyt jos samaan hintaan kuin tätä, mutta joku muu sen olla pitää.
Nähtäväksi jää onko tuo vega56:sen hintataso pysyvä vai onko kyse vain tarjouksesta. Ne Vegat joissa on kelvollinen jäähy ovatkin sitten hieman kalliimpia, toki ne ovat myös hieman nopeampia, eli jos virrankulutuksella ei ole väliä niin aika tasoissa ovat silloin.
Kyllä olisin sen 200e ollut valmis maksamaan, mutta olkoot sitten.
Tottahan tuokin. Toisaalta 590:pienkin hinnat ovat tippuneet törkeästi nyt Saksanmaalla. Halvimmillaan näemmä 240€ mikä on ihan kelpo hinta jos tuo siis kilpailee 1160:pin kanssa suht tasaväkisesti. Mukana, kun seuraa se melko kiva pelibundle.
Itse en kyllä edes harkitsisi rx 590:ä, koska se on Polaris-arkkitehtuurin refresh eli käytännössä modattu 580 paremmilla nopeuksilla.
Rx 580 kuitenkin on tällä hetkellä 1080p:n kuningas tuolla vajaalla 200€ hinnalla.
Joten itse kyllä valitsisin vega56:n/rtx 2060:n, jos pelaisin 1440p tai rx 580, jos pelaisin 1080p resoilla.
AMD ilmoittanut että Vega 56 hintaa lasketaan juurikin tämän 1660ti julkaisun johdosta.
AMD drops price on Radeon RX Vega 56 to Battle GeForce GTX 1660 Ti
Jos kolmisen saturaista on budjetti niin saapahan ainakin pähkäillä pää märkänä notta minkä läpyskän ostaisi!
Veikkaan, että vega putoaa Suomessa tuohon 350€ paikkeille eli käytännössä halvemmaksi kuin rtx 2060. Vega on kuitenkin enemmänkin juuri tuon 2060:n kilpailija, eikä uuden 1660 ti:n.
Jos kerran tuo 1660ti tulee olemaan 1070:n veroinen, niin vega56 tulee olemaan ~10% nopeampi sekä onhan tuo 2b vram plussaa. Itse kyllä ostaisin vegan tuohon 350€ hintaan, jos vielä saa tuon huntin arvoisen pelibundlen.
41% 1400rpm msi
43% 2400rpm strix
Aika iso ero. 😀
RX 590 onkin aina ollut ylihintainen. Ennemmin ostanu rx 580:sen tai vähän lisää ja vega⁵⁶. Ja eiköhän tämänkin hinta hieman asetu ajan kuluessa. Halvin gtx1660ti saksassa tällä hetkellä 289€(Suomessa 299€). Kun taas halvin rtx2060:nen saksassa on 340€(Saksan ovh. 369€ VAT19), pudotus varaa näille siis on.
590 on varmasti hinnoiteltu noin, että saavat 580:t myytyä ensi pois alta.
Jatkossa varmaan juurikin lähelle 1660:n hintoja. 1660 tulee syömään vähemmän virtaa 590 tarjoaa sen 2 gigaa enemmän muistia. On siinä taas kuluttajalla pähkäiltävää.
Anandilla oli seuraava lause omassa artikkelissaan:
"The company (AMD) sent word last night that they are continuing to work with partners to offer lower promotional prices on the card, including a single model that was available for $279, but as of press time has since sold out. Notably, AMD is asserting that this is not a price drop, so there’s an unusual bit of fence sitting here; the company may be waiting to see what actual, retail GTX 1660 Ti card prices end up like. So I’m not wholly convinced we’re going to see too many $279 Vega 56 cards, but we’ll see. If nothing else, AMD’s Raise the Game Bundle is being offered, giving them an edge over NVIDIA in terms of pack-in games."
Tuohon tulee ottaa huomioon, että GTX 1060 on kuitenkin ~2,5v sitten julkaistu kortti. Paljonkas GTX 1060 6GB maksoi markkinoille tullessaan? MSRP ($) ei kuitenkaan ole muuttunut paljoa.
Itse olen suht innoissani tästä julkaisusta, vaikken ihan kohderyhmään kuulukaan. Hintaluokassa 200-350e alkaa saamaan jo aika tehokkaita pelikortteja – esimerkiksi monelle tuttavalle varmasti koittaa vihdoinkin aika päivittää näyttistä. Halvimpia GTX 1660 Ti malleja saa uutena samaan hintaan kuin käytettyjä GTX 1070 malleja ja Vega 56:n hintaa ilmeisesti kanssa tiputetaan vastauksena tälle Nvidian julkaisulle.
Ihmeellistä aikaa kun kaupasta saa uutena tehokkaampaa, vähävirtaisempaa ja kenties halvempaa korttia kuin mitä käytettynä pitäisi metsästää louhintakorttien joukosta.
Aika naurettava hintataso ottaen huomioon, että kortin piti olla käytännössä 1060 6gb:n seuraaja.
Vain muutaman kympin lisähinnalla saa jo huomattavasti paremman suorituskyvyn sekä nuo surullisenkuuluisat Raytracing- ja Tensor-ytimet.
Jos hintataso tippuu tuohon MSRP 280$ täällä Suomessakin ( jota kovin epäilen), voisi tuo olla ihan käypä kortti.
Suosittelisin silti näillä näkymin ostamaan joko rtx 2060:n tai vega56:n, jos saa hyvän tarjouksen.
Vega56
+2gb enemmän vram
+ilmaiset pelit
+potentiaalia ylikellotukseen
+freesync
-sauna
-käyttää paljon sähköä
-äänekäs
Rtx 2060
+Keskimäärin tehokkaampi
+hiljaisempi
+viileämpi ja energiatehokkaampi
+RT ja DLSS
-2gb vähemmän vram
-adaptive sync ei välttämättä toimi yhtä sulavasti kuin amd:n korteilla
Tällä hetkellä hintataso on käytännössä +- sama kummallakin kortilla, joten ei käytännössä paljoa väliä kumman ostaa.
Hintaa 50€ pois, niin olisi oiken passeli kortti.
strix 43 % = 1500 RPM, korjattu artikkeliin
Heh 5000 RPM:n pöhnät olisvatkin olleet aika jäätävät graffa kortissa. Tulee mieleen kun kaverit laitto hajonneiden vakio sirkkeleiden tilalle jonku 5k rpm deltan vuonna nakki ja paavo. Eikä sillon mitään lämpöön sidottuja pwm:iä noissa ollu 😀 PE lyhenne x800xt:ssä sai viimeinkin tarkoituksensa.
Vegan osalta nuo miinukset ovat tapauksesta riippuen totta tai palturia. Jos ostat refu-blowerkortin ja ajelet sitä vakiona ilman mitään virityksiä on lopputuloksena juuri kuvailemasi kaltainen hiustenkuivaaja. Jos taas lyöt refun vesille tai hankit hyvällä ilmajäähdyttimellä varustetun kortin, on tilanne eri. Jos ei sitä kaikkein huonointa piiriä satu kohdalle niin esim. raskaalla kädellä alivoltitettu Vega 56 pyörähtelee siellä 1070 Ti:n kannoilla, ei vie juuri sitä enempää sähköä ja reilusti pudonneen tehonkulutuksen vuoksi pysyy noilla paremmilla coolereilla myös hiljaisena. NVidian kortti on vastaavasti helpompi tapaus mikäli asetusten kanssa ropeltaminen ei kiinnosta tai ole muuten mielekästä. Itse kokeilin pari viikkoa RTX 2060:ää mutta siirryin Vega 56:een Freesyncin osalta keskeneräisiltä tuntuneiden ajurien vuoksi.
Joka tapauksessa GTX 1660 Ti on NVidialta ihan asiallinen julkaisu 300 € hintaluokkaan ja asettaa noihin AMD:n Polaris-korteille etenkin 8-gigaisten RX580:n ja RX590:n osalta huomattavan paljon hinnoittelupainetta. Tällä hetkellä erityisesti RX590 ei ole paria kymppiä halvemmalla hinnalla GTX 1660 Ti:tä vastaan missään suhteessa kilpailukykyinen. AMD:n osalta suurin jokerinumero on Vega 56-korttien hinnat, joiden alentaminen tekee korteista todella mielenkiintoisia hinta-tehosuhteen osalta mutta kyseiset kortit ovat todennäköisesti rutkasti kalliimpia valmistaa kuin GTX 1660 Ti:t, mikä vähentää pelivaraa hinnoittelun suhteen.
erinomainen FHD ja hyvä QHD peli näykkäri! tehokas,vähän virtaa vievä,hiljainen,kellottu hyvin,halpa ominaisuuksiin nähden,siinä se.
loppuja ei tarvii lukea….
joo,nykyään kun kyse on laitteiden energian säästöstä ,ilmastosta ja maan tuevaisuudesta,eli tehokkuudesta ja näykkärissä se on watti/fps ,on 1660 sarjalaiaet huippua,aivan kuten kaikissa nvidian muissakin malleissa, ja on asia jota ei voi ohittaa ja jonka pitää vaikuttaa arvosteluun…paljon ja niin se on ainakin muualla netissä.
joo,näyttää että nvidia alkaa tosissaan laittaa luuta kurkkuun kilpailijoille myös budget näykkäreissä, kuten myös esim. tulevassa gtx 1650 mallillaan.
kyllä!,gtx 1660ti sähkönkulutus on omassa luokassaan,esm. kilpailijat, joihin lasken amd:n kaikki 500 polarikset ja jopa vega 56 näykkärin,ovat nvidian arvot omassa luokassaan
ja jo sillä ansaitsee ja on saanut 'editor choice' palkinnot,niinkuin pitää.
ihmettelen silti…,on käsittämätöntä että ero voi olla niin suuri kilpailijoihin! esimerkki on laitettava!
NÄYKKÄRIN tehokulutus peleissä keskimäärin:
rx 590 232W
vega56 229W
gtx 1660 ti 134W
(amd kortti ,XFX Radeon RX 590 Fatboy)
lähde:techpowerup
siis,hirveä ero,jota mielestäni pitää kunnioittaa.
esim. tarkoittaa että kun 1660ti:lla pelaa. 'voi' samalla muu perhe katsoa katsoa 55" telkkua!! (89W,LG 50UK6950 4K UHD Smart TV)
..ja silti, 1660ti vie vähemmän virtaa kuin rx 590,ja kuitenkin,1660ti lyö helposti 590:n pelinopeudessa! huh!
todella hienoa insinööri työtä nvidialta, ja tuota etumatkaa amd:n on erittäin vaikea tokko koskaan saada kiinni.
varsinkin kun nvidian omat 7nm näykkärit vasta ovat tulossa. tullee olemaan viimeinen 'niitti' ,sano mun sanoneen….
vega56? kohta se on vega64 ja sitten radeon VII….
amd ei voi myydä niitä..tai no, myy jo alle oman kustannusten… silti selkeästi huonompi vaihtoehto.
kyse on keskimäärin 1% erosta peli tehoissa,mutta virrankulutuksesta ero keskimäärin on 70%!
134w + 70% = 227.8W
se näkyy sähkölaskuissa varmasti,jos joku haluaa laskea,siitä vaan.
hmm,myös paljon pienempi psu riittää 1660ti:lle. -50€?
njoo,pikkuasioita, ootan jo TODELLISTA uutuutta,eli rtx3000 sarjaa, ja,jota epäilen kyllä ,gtx 1180 sarjalaisia…1180ti.. hmm
niin,rtx 3000 series with 7nm process…kuulemma Q4/2019 tai viimeistään Q1-2/2020 🙁
Tuota 2060 saa usein monesta paikasta 350€ hintaan suomesta ja pelikupungin vielä kaupan päälle josta saa hinnasta sitten pois 30-40€. Ei kaduta että tuli pari viikkoa sitten ostettu 2060 jos kerran tämä 1660 on sama tai kalliimpi kuin tuo 2060 hinnaltaan…
Ainahan saa parempaa, jos odottaa pitempään. Varmaan seuraavan sukupolven keskiluokan korttia pitää odottaa kuitenkin puolitoista vuotta.
En tajua tän kortin julkasua yhtään, mutta eipä tarvikkaan:) 2060 niin lähellä ja hinnassa ei juurikaan isoo eroo.
Jimmsillä halvimmat RTX 2060:t ovat 390-400€
Halvimmat GTX 1660 Ti:t 310-320€
Kyllä tuossa minusta ihan hyvin säästää.
Saksassa ja muualla euroopassa kummankin hinnat ovat pari kymppiä alemmat, kuten ALV:n ansiosta sopii odottaakin.
Korvaa Gtx1070
Tuohan voisi olla mukavan hiljainen tehoon nähden
http://www.gamersnexus.net/hwreviews/3445-evga-gtx-1660-ti-xc-review-benchmark
Ainakin TPU:n mukaan GTX 1070:een nähden on otettu jonkun verran takapakkia ja 1060:een selvästi. W/mm2 1070 vs 1160 kuitenkin aika lailla sama, mutta 1060:lla selvästi korkeampi.
Oman GTX 1070 kortin ostin 25.11.2016 hintaan 399€. Ei kyllä kovin kummoiset päivitysapajat ole jos samalla hintalapulla haluaisi päivittää näyttistä.
RTX 2060 ~400€ hintalapulla ei pääse edes GTX 1080 tasolle tehoissa ja GTX 1660Ti on samaa kauraa kuin GTX 1070 hinnan ja tehojen puolesta.
Edellistä korttia käytin 5 vuotta (HD7950) ja näyttää siltä että nykyistäkin täytyy käyttää sama aika ennen kuin eteen tulee järkevä päivitysetappi.
Vähän suhteellisuuden tajua mukaan. 300 euroa näytönohjaimesta on aivan tolkuton hinta, mutta jostain syystä tuo hintaluokka on joidenkin ihmisten mielestä täysin normaali. Sama oli aikoinaan kun Intelillä ei ollut kilpailijoita, niin nähtiin mitä tapahtuu. Kuusi vuotta vähintään pumpattiin kuluttajamarkkinoille korkeintaan neliytimisiä prosessoreita 250€ kappalehintaan. Vuosien kuluessa joiltain ihmisiltä katosi todellisuuden taju ja tuo hintaluokka normalisoitui heidän ajatuksissaan.
Geforce GTX 1660 maksaa halvimmillaan 309€ ja seuraavaksi halvempi GTX 1050 Ti 4GB maksaa halvimmillaan 169€. Nykyään näyttismarkkinat ovat epäterveemmät kuin ikinä. Jos haluaa pelata pelejä niin, että ne myös näyttävät hyvältä, niin pitää laittaa enemmän rahaa kuin aikoinaan piti laittaa tehonäytönohjaimeen. Voi vaan kuvitella kuinka monelta nuorelta jää nykyään tietokonepelit kokematta, kun näytönohjaimen hinnalla saa pelikonsolin.
Tilanne tulee vielä entisestään huononemaan, mikäli kilpailua ei saada alalle.
Ei ole, vaan Nvidian tarkoitus on tehdä mahdollisimman paljon rahaa ja olla kusematta omiin muroihin. Kun ei ole kilpailua, niin pitää varoa kilpailemasta itseään vastaan.
Suhteellisuudentajua kiitos, Gtx1660 ei voi maksaa 309e koska sitä ei ole vielä julkaistu ja se tulee olemaan halvempi kuin Gtx1660Ti
Miten niin Gtx1050Ti on seuraavaksi halvin?
Tuossa välissähän on viemä Gtx1060 6Gb ja Gtx1060 3Gb ja kohta siellä on vielä lisänä mainitut Gtx1660 ja Gtx1650.
Jos 300e on paljon rahaa Gtx1070 tasoisesta ohjaimesta niin ehkä pitää ostaa sitten halvempi, esim tuleva Gtx1660 tai Gtx1650 ovat edullisempia.
Jos nekin tuntuvat vielä kalliilta niin osta vaikka käytetty.
MSI 1660TI ventus xs tilattu 289e hintaan. saa gtx 970 jäähä eläkkeelle
Hintaan nähden kyllä pettymys, mutta ainahan suomihinnat on mitä on. Kuten sanottu, niin ~50eur hinnasta pois ja olisi reippaasti parempi kortti. Ehkä 1660 sitten loistaa hinta/laatusuhteeltaan.
On kyllä huvittavaa että mid-end korttiin pitää tunkea saman kaliiberin coolereita kuin lippulaivapuolella. No, näyttäähän se kivalta ja pysyy toki hiljaisempana..
Heh nojoo, onhan tuo strix ihan järkyttävä jööti. @Sampsa vois kokeilla ajella sitä passiivisena pari rundia, kun quiet tilassakin lämmöt pysyi 61°C kuormassa. Toki 900RPM:llä pyörivät pöhnät ovat varmasti hiljaiset.
Jäähdyttämisestä kun oli puhe niin vertailin piirien lämmöntuottoa pinta-alaa kohti. Perf/W:llä ei ole tekemistä sen kanssa.
Niin noh paljos se itse gpu sitä lämpöä tuottaa, muistit kuiten on erit noissa. Toisekseen en edelleen ymmärrä pointtiasi. gtx1060 ja 1660ti ovat molemmat tdp:ltään 120W kortteja, tu116 on suurempi kuin gp106 -> W/mm² on pienempi mikä jäähdytyksen kannalta on parempi.
Juu. Sitä vaan, että 1070 ja 1060 näyttää tähän mennessä kummatkin hiljaisemmilta ja aika lailla yhtä viileiltä korteilta tuosta huolimatta.
Se on jäähystä kiinni.
Löytyy niitä kuumia ja äänekkäitä Gtx1060 aivan kuten Gtx1070
Onpas yllätys ketä täältä löytyy kehumasta. Tuolla hinnalla haiseva kasa kakkaa sieltä tuli, sitä odotti hinnan olevan paljon alempi, mutta tuovan huomattavasti lisää tehoa. No kun varastot täysi vanhoja, niin eihän se käy. Tosin samalla olisi täällä saaneet 1070 ja 580 louhijakorttejamyyvät vihdoin nenilleen noine naurettavine 200e pyyntöineen ja olisin nauranut. Samaan hintaan kun saa uusia kortteja. Nyt tuli, jälleen, ylihintainen kortti, minkä suorituskyky ei vastaa hintalappua. Ei näin, ei todellakaan näin. Väitän ihan pokkana että syy tuossa mining touhussa ja sen takia käsiin räjähtäneissä varastomäärissä, kosak yhtään halvempi niin räjähtäisi pörssikurssi sellaiseen syöksyyn, että alta pois, kun miljardien varasto menisi miljoonilla.
Nvidian korteissa harvemmin tapahtuu mitään suuria muutoksia hinnassa. Ennen Navia Nvidialla ei ainakaan ole mitään syytä tarkastella hintoja. Vanhoja 1070-kortteja myydään vielä ale-hintaan, mutta ne loppuu jossain vaiheessa.
Missäs mielikuvitusmaailmassa elät? Olihan tuon suorituskyky ja hinta juuri sitä mitä pidemmän aikaa jo oletettiin.
Älkääpäs ihmiset unohtako että kun 1060 6gb tuli markkinoille, niin sen hinta oli lähes täysin sama kuin tämän.
Eli 1060 6gb:n hinnat julkaisussa olivat juurikin 290- 360€ luokassa.
Jep… ”uutuudet” maksaa, jotta saadaan wanhat myytyä ilman tolkutonta ale-hintaa. Nvidia odottelee rauhassa ja kattoo mitä Navi tekee. Jos Navi on noissa samoissa nopeusluokissa, niin sitten ruukataan hintaa tarvittaessa, jos ei niin ei tartte tiputtaa. Rahat pois vain asiakkailta!
Liikeillä on myymättömiä wanhoja kortteja, joten sekin nostaa hintaa siis toistaiseksi,
Hintataso Suomessa 22.2.2019
Järkee vai ei, rtx 2060 on parikymmentä prosenttia kalliimpi kuin gtx 1660ti ja reilun satasen lisäinvestoinnilla saisi jo 2070:n, jnejne…
Artikkeliin liittymättömien eol romppeiden ominaisuuksia, kilpailukykyä, poistomyynti- ja tarjoushintoja saa ihan vapaasti vertailla ja spekuloida mm. väittelyketjussa. Mielestäni vanhojen (eol) ja nälkäisten 'lemmikkien' ovh hinnat, mahdolliset huojennukset, saksan pyynnit tai jonkun random pelibundlen tuoma lisäarvo ei ole erityisen kiinnostavia.
Niin mutta kun samaan hintaan saa 1070:n missä 8 gigaa muistia ja mikä on käytännössä yhtä nopea. Jos tämä olisi pärjännyt 1070 Ti:lle niin tuo hinta olisi jollain tasolla perusteltavissa. Nyt tämä on vain kuin uudelleen julkistettu 1070, uudella nimellä ja samalla hinnalla. Tällöin markkinoilla mikään ei muutu ja julkaisu on turha, ellei kortin saannit ole merkittävästi parempia tai se ole merkittävästi halvempi valmistaa, mitä epäilen.
Ihan sama ongelmahan nähtiin viimeksi kun AMD julkaisi jotain. Tuli ulinaa ketjuun miten on kallis, kuuma, turha julkaisu. Vaikka suorituskyky ja hinta oli juuri kuten otaksuttiin mutta tyypit valittavat silti "jos saisi 200€ ostaisin" ja sitten perään juuri tuota ulinaa.
Toki osa ulisijoista (osa samoista myös tässä ketjussa) kulkee tietyn väriset lasit silmillään joten kutakuinkin 100% samaa valitusta voi lukea eri valmistajan ketjussa eri nimimerkin takaa kuin aiemminkin.