Intelin alennuksiin ja volyymiin perustuva aseistus on saanut Bernsteinin analyytikot varpailleen ja laskemaan AMD:n osakkeen tavoitehintaa, mikä peilautui myös osakekurssiin.

Analyytikkoyritys Bernstein on laskenut AMD:n osakkeen odotusarvoa. Syyksi tähän yhtiö kertoo paitsi heikenneet PC-markkinat, myös Intelin toimet, joita analyytikot kuvaavat lähes tuhoisiksi kilpailijalleen.

Bernsteinin analyytikko Stacy Rasgonin mukaan PC-markkinat ovat tällä hetkellä huolestuttavassa jamassa paitsi yleisen markkinoiden kutistumisen vuoksi, myös Intelin muuttuneen markkinakäytöksen vuoksi. Rasgonin mukaan Intel on ottanut raskaan aseistuksen käyttöön PC-markkinoilla ja päättänyt, että jos tuotteet jäävätkin tällä hetkellä hyllyyn, on niiden syytä olla kuitenkin yhtiön valmistamia. Intelin raskas aseistus nojaa käytännössä merkittäviin alennuksiin valmistajille sekä yhtiön omaan tuotantokapasiteettiin, kun kilpailijat joutuvat tilaamaan prosessorinsa ulkopuolisilta valmistajilta.

Rasgonin mukaan Intelin toimet satuttavat myös yhtiötä itseään, mutta CCG:n eli Client Computing Groupin merkittävyyden ja markkinoiden viime vuosien muutosten myötä hän epäilee, ettei Intel oikeastaan edes välitä itsensä satuttamisesta, kunhan se kykenee suojelemaan markkinaosuuttaan. Intel on menettänyt markkinaosuuttaan paitsi AMD:n kilpailukykyisten prosessoreiden vuoksi, myös Applen vaihdettua yhtiön prosessorit omaan tuotantoonsa.

Bernstein on laskenut AMD:n osakkeen tavoitehinnan 95 dollarista 80 dollariin, mikä sai osakkeen arvon heilahtamaan liki kolme prosenttia alaspäin. Ajankohtaisesti AMD:n osakkeen arvo on 74,70 dollaria. Osakkeen arvo hyppäsi maanantaina noin 70 dollarista 75 dollariin kun analyytikkoyritys Barclays nosti osakkeen tavoitehinnan 70 dollarista 85 dollariin etenkin AMD:n Genoa-koodinimellisten Epyc-prosessoreiden vuoksi. Intelillä ei odoteta olevan kunnollista vastinetta Genoalle ennen Granite Rapidsia, jota odotetaan markkinoille asti todennäköisemmin 2025 kuin 2024 puolella.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;