Applen uudet iPhone- ja Watch-mallit käyttävät vanhaa tuttua, epäpuhdasta safiirilasia, joka naarmuuntuu merkittävästi puhdasta safiirilasia helpommin.

Apple on kehunut jo useamman vuoden käyttävänsä safiirilasia puhelintensa takakameroiden linssissä. Väite pitää teknisesti paikkaansa, mutta kuten testit ovat osoittaneet, kyse ei ole yhtä puhtaasta safiirilasista, kuin esimerkiksi laadukkaissa kelloissa.

Applen uusi sukupolvi nostatti taas toiveet ilmaan, ehkä tällä kertaa edellisistä malleista huolimatta käytössä olisi puhdas safiirilasi. Vielä puhelinta enemmän toiveet kohdistuivat Apple Watch Series 3:n safiirilasiversioon, sillä se on huomattavasti kalliimpi kuin perusmallit.

JerryRigEverything-kanavallaan YouTubessa puhelinten ja muiden laitteiden kestävyystestejä tekevä Zack Nelson otti Applen uutuudet käsittelyynsä tuoreilla videoillaan ja toteaa Applen jatkavan tutulla linjallaan. Lasit ovat kyllä safiirilasia, mutta epäpuhtaampaa kuin kilpailijoiden käyttämät safiirilasit ja siten helpommin naarmuuntuvaa. Puhdas safiirilasi naarmuuntuu topaasia (8) vastaavalla kovuudella Mohsin kovuusasteikkolla, kun Applen käyttämä safiirilasi saa itseensä pysyviä naarmuja jo maasälvän (6) ja kvartsin (7) kovuudella.

Tulosta voidaan pitää selvänä pettymyksenä etenkin kellon kohdalla, sillä safiirilasiversiot kellosta maksaa selvästi enemmän kuin Ion-X-lasilla varustetut perusversiot. Kellon naarmutustestivideolla on verrokkina myös Tissotin safiirilasilla varustettu kello, joka suoriutuu samasta testistä kuten pitäisikin, eli se naarmuuntuu vasta topaasia vastaavalla kovuudella. Aiemmissa testivideoissa JerryRigEverything on todennut myös HTC:n U Ultran safiirilasiversion pärjäävän testissä kuten puhtaalla safiirilasilla pitäisikin.

YouTube – JerryRigEverything – iPhone 8 Durability Test

YouTube – JerryRigEverything – Apple ’Sapphire’ iPhone Lens – Whats it made of?

This site uses XenWord.
;