Applen uutuuspuhelimet saivat korjattavuusarvosanakseen 6/10 pistettä. Livenä lähetetyn purkuoperaation taustalla XS Max selvisi upotuksesta parimetriseen olut-putkeen liki viiden tunnin ajan, kun IP68-suojaus lupaa suojan vedeltä vain puoleksi tunniksi.

Purkuvideoistaan ja oppaistaan tuttu iFixit on ottanut käsittelyynsä Applen uudet iPhone XS:n ja XS Maxin. Yhtiö julkisti uudet puhelimensa vajaat kaksi viikkoa sitten ja ne tulivat virallisesti saataville viime viikon perjantaina.

iFixitin purkukäsittely osoittaa nopeasti, että XS:n ja XS Maxin erottaa toisistaan muutkin seikat kuin akun ja näytön koko. XS Maxin suurempi koko on antanut lisää vapauksia piirilevyjen suunnittelussa ja esimerkiksi modeemin ja muut langattomat yhteydet toteuttavat piirit on eritelty kahdelle toistaan erilliselle piirilevylle, kun ne XS:n kohdalla on ahdettu yhdelle pienemmälle piirilevylle. Apple käyttää XS:ssä ja XS Maxissa Intelin valmistamaa modeemia. eSIM-tuki on toteutettu ST Microelectronicsin mikrokontrollerilla jota käytetään samaan myös Applen Watch Series 3 -kelloissa ja Googlen Pixel 2 XL:ssä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana, joka on ainakin allekirjoittaneelta mennyt aiemmin täysin ohi, mainittakoon myös, että Applen uudet kamerasensorit ovat hieman aiempia kookkaampia. iFixit huomasi tämän kasvattaneen jonkin verran takapuolen ”kamerakyhmyä”, mikä tarkoittaa samalla, ettei viime vuoden iPhone X:lle suunnitellut kotelot välttämättä sovi XS:ään huolimatta näennäisesti identtisistä mitoista.

Lisää eroja XS:n ja XS Maxin välillä löytyy akkuosastolta. iPhone XS:ssä on käytössä 10,13 wattitunnin (2659 mAh, 3,81V) L-kirjaimen muotoinen yhden solun akku. XS Maxissa on niin ikään L:n muotoinen akkuratkaisu, mutta se on jaettu kahteen soluun ja fyysisesti erilliseen akkuun. Yhteensä iPhone XS Maxin akkujen kapasiteetti on 12,08 wattituntia (3179 mAh, 3,80V). XS Maxissa on myös hieman XS:ää kookkaampi Taptic Engine, jolla tuotetaan puhelimen värinäefektit.

Applen iPhone XS ja XS Max saivat kumpikin korjattavuusarvosanakseen 6/10. Kiitosta puhelimet saivat muun muassa näytön vaihdettavuudesta vaikuttamatta biometrisiin tunnistusmenetelmiin ja risuja annettiin lasisista kansista. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Applen omat pentalobe- ja tri-point-ruuvit.

iFixit toteutti XS Maxin purkuoperaation myös livestream-lähetyksenä, jossa toinen puhelin oli upotettuna parimetriseen putkeen täynnä olutta. IP68-suojaus piti puhelimen turvassa huomattavasti luvattua puolta tuntia pidempään ja lähetyksen loppuessa koko ajan puhelimen näytöllä pyörineessä ajastimessa oli koossa jo liki 4 tuntia ja 55 minuuttia.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;