Asuksen pelibrändi Republic of Gamers on julkaissut markkinoille toisen sukupolven pelipuhelimensa. Asus ROG Phone II on ensimmäinen Qualcommin uutta Snapdragon 855 Plus -alustaa hyödyntävä älypuhelin. Järjestelmäpiiriä jäähdytetään höyrykammioratkaisulla, jonka kerrotaan kykenevän huolehtimaan jopa 7,5 watin lämpökuormasta.
Sen lisäksi, että Asus on ensimmäinen Qualcommin uuden lippulaivapiirin käyttäjä, se on saanut napattua ROG Phone II:lle myös ensimmäisen 1 millisekunnin vasteaikaa lupaavan 120 hertsin AMOLED-näytön 10-bittisellä HDR-väriavaruudella. Näytön värintoistolle luvataan < 1 Delta-E -tarkkuus ja kosketusviiveen kerrotaan olevan vain 49 millisekuntia.
Yhtiö on panostanut muutoinkin puhelimen käytettävyyteen peleissä, sillä se on varustettu peräti 6000 mAh:n akulla, kahdella värinämoottorilla, haptisilla AirTrigger-olkanäppäimillä ja eteenpäin suunnatuilla stereokaiuttimilla. Yhtiö lupaa puhelimen saavan myös lukuisia uusia modulaarisia lisäosia, kuten TwinView Dock II- ja Mobile Desktop Dock -telakat, ROG Kunai Gamepad -peliohjain ja puhelimen mukana toimitettava ROG AeroActive Cooler II -jäähdytin.
Asus ROG Phone II:n tekniset tiedot:
- Ulkomitat: 171 x 77,6 x 9,78 mm
- Paino: 240 grammaa
- Rakenne: Alumiinirunko, Gorilla Glass 6 edessä, tarkemmin määrittelemätön lasi takana
- 6,59” AMOLED, 2340 x 1080 (19,5:9), 120 Hz / 1 ms, 10-bit HDR (240 Hz kosketuksentunnistus), sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiri (2,96 GHz Kryo 485 Gold, 3x 2,42 GHz Kryo 485 Gold, 4x 1,8 GHz Kryo 485 Silver, 675 MHz Adreno 640 GPU, X24-modeemi)
- 12 Gt LPDDR4X RAM-muistia
- 128 tai 512 Gt UFS 3.0 -tallennustilaa
- 802.11 a/b/g/n/ac/ad (2×2 MIMO), Bluetooth 5.0, Wi-Fi Direct, NFC
- GPS, GLONASS, BDS, Galileo, QZSS
- Takakamera:
- 48 Megapikselin IMX586 (0,8 µm pikselikoko), f1.79, 26 mm kinovastaava polttoväli
- 13 megapikselin 128° ultralaajakuva, 11 mm kinovastaava polttoväli
- Etukamera: 24 megapikseliä
- 6000 mAh akku, USB Type-C (2.0), PD3.0 30W -pikalataus, 3,5 mm kuulokeliitin
- Puhelimen kyljessä erillinen USB Type-C 3.1 Gen 1, tukee DisplayPort 1.4, PD 3.0 -pikalataus (30W), ROG HyperCharge -pikalataus (30W)
- Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet erillisillä NXP TFA9874 -vahvistimilla, DTS Headphone:X Ultra -tuki
- Android 9 Pie, uudistettu ROG UI -käyttöliittymä
Asuksen uusi lippulaivapuhelin saapuu Kiinan markkinoille kiiltäväpintaisena versiona jo huomenna, mutta maailmanlaajuinen versio tulee saataville vasta syyskuun ensimmäisellä viikolla mattamustana versiona. Yhtiö ei paljastanut vielä puhelimen hinnoittelua, mutta sen odotetaan asettuvan suurin piirtein samoihin lukemiin alkuperäisen ROG Phonen julkaisuhintojen kanssa.
Upea puhelin!
Kyllä, Razer Phone 2:n käyttäjä oppinut arvostamaan suurta akkua, IP-luokitusta ja näytön korkeaa virkistystaajuutta. Vihdoinkin Asus laittanut luurin päihin symmetriset kaiuttimet. On kyllä hieno ja 5Z vakuutti minut laadusta.
Tämä ei tosin ole vesi- tai pölytiivis jäähdytyksen vuoksi.
Olis kyllä mehevä laite, mutta hinta lienee yhden harrasteyksikön pahemmalla puolella mikä on puhelimelle mielestäni liikaa.
Olisi mielenkiintoista tietää paljonko Asus on käyttänyt resursseja (lue: rahaa) tuon ROG UI käyttöliittymän kehittämiseen, jonka lopullinen tulos on pro-käyttäjien karkoittaminen?
Oi oi oi. Kiinnostas. Katsotaan 3 vuoden päästä.
Tuossa saa myös sen ZenUI:n käyttöön joka on varsin lähellä Androidin vakio-olemusta. Sama siis joka löytyy mm. Zenfone 6:sta.
Valtavan kokoinen tabletti.
Eikös phone ole Applen tuotemerkki? Mahtaa olla luvassa oikeudenkäynti nimestä.
Phone on pikkusen eri nimi kuin iphone eikö?
Eipä tullut ensimmäisen Rog Phonen kohdalla mitään oikeusjuttuja. Eikä ole ollut muidenkaan kanssa jotka käyttää Phone nimiä.
On sitä isommistakin eroista oikeudessa oltu. Phonen ja ihonen välillä ei ole kuin yksi merkki. Riittää, että vähän edes muistuttaa tuotemerkkiä ja raastupa odottaa.
Kuten jo sanoin niin ei ole apple muitakaan haastanut ketkä käyttävät phone nimeä..
Ai sanasta puhelin?
phone
noun (1)
ˈfōn
Definition of phone
(Entry 1 of 5)
1: TELEPHONE
2: EARPHONE
phone
verb
phoned; phoning
Definition of phone (Entry 2 of 5)
: TELEPHONE
phone
noun (2)
Definition of phone (Entry 3 of 5)
: a speech sound considered as a physical event without regard to its place in the sound system of a language
-phone
noun combining form
Definition of -phone (Entry 4 of 5)
1: soundhomophone—often in names of musical instruments and sound-transmitting devicesradiophonexylophone
2: speaker of (a specified language)Francophone
-phone
adjective combining form
Definition of -phone (Entry 5 of 5)
: of or relating to a population that speaks (a specified language)Francophone
SynonymsExample SentencesLearn More about phone
Keep scrolling for more
Synonyms for phone
Synonyms: Verb
call, dial, ring (up) [chiefly British], telephone
Visit the Thesaurus for More
Examples of phone in a Sentence
Verb
Someone from the newspaper will be phoning with a few questions. she phoned her friend to invite her over for dinner
First Known Use of phone
Noun (1)
1880, in the meaning defined at sense 1
Verb
1885, in the meaning defined above
Noun (2)
circa 1866, in the meaning defined above
History and Etymology for phone
Noun (1)
by shortening
Noun (2)
Greek phōnē
Noun combining form
Greek -phōnos sounding, from phōnē
Adjective combining form
French, from Greek -phōnos
Phone ei ole aplen tuotemerkki
Eikä kyseinen puhelin ole myöskään tabletti ja jos olisi niin ei olisi edes valtava.
Huhuh nyt on kova luuri. Toivottavasti näytön saa asetettua 90hz normikäyttöä varten ja 120hz vain peleihin.
Tai sanasta omena
Lähes täydellinen, vain korttipaikka puuttuu. Ja ruma kun faan, mutta hei, Gam3r5!!
Omenia saa vieläkin myydä omenina, riippumatta Apple, Inc:ista.
JA puhelimia puhelimina, mutta kyse oli tuotemerkistä. Jos on yhtään samantyylinen nimi kuin jollakin tunnetulla tuotemerkillä, niin siitä tulee hankaluuksia.
Luulisi, että apple ei sallisi phone sanan käyttöä, koska se on nimimerkki mitä he ovat käyttäneet aina ja porukka tunnistaa iphonen aina appleksi.
Olihan kännykkäkin aimmin Nokian omima. Se tosin nykyään on yleisnimitys matkapuhelimista, mutta ei ollakaan amerikassa.
Siis eihän Apple ole käyttänyt puhelin-tuotemerkkiä, vaan iPhone-tuotemerkkiä. Ei ole Applen sallimisista kiinni, kutsuvatko ihmiset puhelinta puhelimeksi, pöytää pöydäksi ja ankkaa ankaksi.
Speksit näyttää olevan luurissa kunnossa, mutta tuo ulkonäkö ja ROG UI ei kyllä oikein uppoa. :wtf:
Palattaisiinko sitten ketjun aiheeseen. Eiköhän se sitten nähdä tulevaisuudessa, kiinnostaako Applea Asuksen puhelinten nimeämiset. Tähän mennessä ei ole kiinnostanut ja Phone-sanan sisältäviä puhelimia on löytynyt jo vuosia myös muiden valmistajien valikoimista.
Kuten jo todettiin niin tuossa saa myös ZenUI joka sama kuin esim Zenfone 6 puhelimessa.
Porukka dissaa tota ZenUIta, mutta onko siinä siis jotain muuta eroa kuin taustakuva ja kuvake ikonit? Eiks noita saa vapaasti vaihdella muutenkin?
ZenUI:n uusin versio on lähestulkoon vakio-Android pienillä kustomoinneilla OxygenOS:n tapaan.
Tuntuu että puhelimien kehitys on jo kauan tahmannut 60hz näyttöjen ja pakkomielteisen ohuuden tavoittelun kanssa. Samalla hinnat ovat karanneet pilviin jopa muilla kuin Applella! Huawein ”periskooppikameraobjektiivi” ja tämän laajennettavuus täysiveriseksi käsipelikonsoliksi ovat erittäin tervetulleita uudistuksia. Tuo ultrawide näyttö vaikuttaa turhalta, jos ei katsele nimenomaan 21:9 kuvasuhteen videoita.
Siis lähinnä tässä on arvosteltu ROG UI:ta eikä ZenUI:ta. Tuossa on siis kaksi erillistä käyttöliittymää ilmeisesti vähän samaan tapaan kuin Lenovo Vibe Z2:ssa aikanaan (linkki). En tiedä vaatiiko puhelin bootin Lenovon tapaan, jos tilaa haluaa vaihtaa.
Vois ehkä tuossa uutisessakin mainita että tuo ROG UI on tosiaan valinnainen, itselle jäi tuosta vähän nyt se kuva että ROG UI on se mikä tuossa tulee ja se siitä.
Tuota Zen UI:ta ei ole mainittu ainakaan valmistajan tiedotteessa, joten sen vuoksi Petrus ei ole laittanut sitä myöskään uutiseen.
Parit jutut luettuna niin ilmeisesti tuon näkymän voi valita puhelinta käyttöön ottaessa että käyttääkö Rog UI:ta vai ZenUI:ta. Mistään ei oikein vielä löydy tietoa että voiko tuota vaihtaa esim asetuksien kautta tai teemoista koska vain.
Jos valinta tehdään käyttöönoton yhteydessä, niin sen SetupWizardin voi käynnistää myös jälkeenpäin manuaalisesti esimerkiksi Nova Launcherin activity widget toiminnolla.
Liian painava.
Kuntosalijäsenyydet on nykyään yllättävänkin halpoja!
Arvasin että tästä tulee jotain mautonta saivartelua kun mainitsee asiasta.
Piti kans mainita mutta tuosta syystä jätin mainitsematta kun ei jaksa lukee jotain BS jauhamista sinänsä merkittävästä asiasta.
Kettumaista tuollaista on ympäriinsä taskuissa kanniskella, Oneplus6 on siinä rajalla että ei ole vielä epämukava, mutta on se komiaa kun käytelee välissä sellaista 140-150g luuria,tuntuu kuin ei olisi luuri ollenkaan taskussa.
Kunai Gamepadia lukuunottamatta nuo lisävarusteet ei vaikuta kovin käytännöllisiltä.
Telakasta pitäisi löytyä HDMI liitäntä televisiota varten ja lisävarusteena langaton peliohjain.
Nintendo Switchin kanssa kilpaileva Android tabletti vaikuttaisi minusta mielekkäämmältä kuin tämmöinen luuri, joka käy niin kuumana, että tarvitaan erillinen aktiivijäähdtytin.
Tuossa telakassahan on HDMI-liitin? Ihan hyvin pelipuhelimilla voi pelata, vaikka ei olisi mitään lisäosaa jäähdyttämässä. Niissä on muutenkin useimmiten vähän paremmat jäähdytysratkaisut kuin tavan puhelimissa. Kaikki älypuhelimet thorttlaa kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Alla olevan linkin artikkelissa oli vertailty edellisen ROG puhelimen thorttlausta lisäosalla vs ilman.
Molemmilla tavoilla suorituskyky putosi 72% maksimista 15min rasituksen jälkeen.
Mitenkäs muut valmistajat saavat laitteensa viilenemään IP68-luokituksella? Ei tässä kuitenkaan taida tuuletinta olla kuten siinä jossain kiinaluurissa?
Kahtotaan kun muut tuovat vastaavalla ominaisuussetillä varustetut luurit että millaisia ratkaisuja tulee. SD855+:n tehonkulutuksesta vrt normi ei ole tarkkaa tietoa kai vielä ja tuskin tuo 120 Hz AMOLED ja 240 Hz kosketuksentunnistuskaan pyhällä hengellä pyörii
Viittasin siis siihen että mikä tuon jäähdytyksessä nyt muka estää vesitiiviyden?
Ymmärrän, että on sitä omaan makuun. Mutta 6000mAh akkuinen puhelin helposti kyllä painaa.
Omasta mielestäni puhelin on siedettävän painoinen, ollakseen noin täynnä rautaa (sekä jäähdytystä, joka mitatusti toimii ainakin 1. versiossa, että isoa akkua).
Mi Max 3 / 6.9"/ 5500mAh painaa sekin 221 grammaa.
Eli ellei akkutekniikka mainittavasti muutu, niin nämä isompi akkuiset painavat. Sille ei oikein voi mitään.
Näyttäisi olevan ainakin lämmönpoistoaukko takakuoressa:
"The GameCool II heatsink system inside the ROG Phone II uses a 3D vapor chamber capable of dissipating as much as 7.5W of waste heat. We give the GameCool II system room to breathe with a strategically-placed vent to the outside on the rear of the phone, too. That level of thermal dissipation is glorious overkill for the Snapdragon 855 Plus, and it ensures that the ROG Phone II can run games and demanding applications at full speed for as long as your thumbs can keep up."
Siinä on ilmeisesti ihan tuuletusaukkoja helpottamaan lämpimän ilman poistumista
Tämäkin on jo avattu.
ROG Phone 2 Teardown: A Quick Look at the Internals!
Olihan ensimmäisessäkin tuollainen mutta purkuvideot osoitti sen olevan vain näön vuoksi eikä ollut missään yhteydessä mihinkään.
Tuolla puhelimella ei ole mitään IP luokitusta ei edes roiskeveden kestävyyttä, joka on alhaisin IP luokitus mitä kattelin speksejä, joten kaltaiseni lenkeillijä, joka ulkoilee myös pienellä sateella ei tee tuollaisella puhelimella yhtään mitään. Minikrip pussien kanssa leikkiminen taas ei ole enää 2020 luvun juttuja kun sellaisiakin puhelimia on, jotka kestävät vaikka laitesukellusta 50 metriin saakka. Tämä puhelin ei tietysti kuulu niihin.
No vasta luin juttua että osa valmistajista ei halua vaan maksaa ip luokituksesta vaikka niiden puhelin täyttäisikin ip67 tai i68 luokitukset.
Mietippä kommenttisi järkevyyttä pari kertaa. 2€ pistorasioita valmistavalla elektroniikkafirmalla on varaa hankkia joka ikiselle pistorasia ja härpäke mallilleen IP luokitus (eli sadoille eri tuotteille) vaikka katteet on ihan olemattomat, mutta ei 500€ high-end puhelimia valmistavalla ei ole varaa IP luokitukseen edes high-end malleille. Jos valmistajalla ei ole varaa IP luokitukseen, joka maksaa jotain sentin per puhelin, koska puhelimia valmistetaan yleensä miljoonien kappaleiden eriä herää kysymys mistä muusta komponentistä on valmistuksessa säästetty?
Ei kannata ihan kaikkea uskoa mitä ihmiset netissä väittää vaan kannattaa vähän miettiä järjelläkin näitä asioita. IP luokitusta ei ole, koska puhelinta ei ole suunniteltu veden kestäväksi ja valmistaja ei maksa siitä että tutkitaan puhelimen heikkouksia vaan on hiljaa asiasta toivoen, että kukaan ei huomaa. (joka on ihan tyypillinen toimintatapa teknologia tuotteissa)
Ongelma ei taida olla itse IP-standartin valmistus- tai lisensointikustannuksissa vaan niistä aiheutuvista välillisistä menoista. Jos puhelin on suojattu esim. IP68 suojauksella, niin kosteusvaurioiden pitäisi mennä takuun piikkiin ellei kyetä näyttämään, että vaurio on johtunut vääränlaisesta käytöstä. Esim. Samsung haastettiin juuri oikeuteen tähän liittten.
OnePlus on suojannut puhelimet omien sanojen mukaan vedeltä mutta ei ole hakenut IP-standartia. Syyksi on kerrottu kustannukset. Veikkaan OnePlussan tarkoittavan tässä mahdollisesti kasvavia huoltokuluja.
One plus 6 on suojattu vaikka ei IP luokitusta olekkaan
Ja jos IP luokitusta ei ole, niin miksi täytyisi olla hiljaa ja toivoa että kukaan ei huomaa sellaista mitä ei edes luvata olevan?
Eipä ole kyllä vielä ainuttakaan puhelinta tullut ainakaan itselle vastaan, joka ei olisi lenkkeilyä sateella kestänyt. Toki kastumisen riski ilman IP-suojausta on suurempi, mutta ei se silti vielä puhelimesta käyttökelvotonta tee.
Jos aktiivisesti lenkkeilee niin saatavilla on toki kaikennäköisiä suojapusseja joko kaulaan, ranteeseen tai vyötäisille jolloin voi vapaammin valita puhelinmallinsa kun suojaus on erikseen. Jos viittasit näihin minigripeillä niin ei sitten mitään, mutta pointtina tosiaan että ei puhelimen tarvitse välttämättä sitä suojaa antaa jos kostea tilanne on ennakoitavissa.