Finalmouse tunnetaan eSport-käyttöön suunnitelluista hiiristään, mutta yhtiöllä on suunnitelmia myös muille oheislaitteille. Tom’s Hardwaren mukaan yhtiö on kiusoitellut alkuvuodesta lähtien tulevalla näppäimistöllään, joka tarjoaa ainakin jotain uutta, vaikka sen uuden tarpeellisuudesta voidaankin ehkä olla montaa mieltä.
Kunnian Finalmousen tulevan näppäimistön tuomisesta kaiken kansan ihmeteltäväksi saa Jake Lucky, joka on vuotanut nettiin videopätkän alfatason prototyyppinäppäimistöstä ja sen ominaisuuksista. Finalmouse on ehtinyt jo varmistaa vuodon olevan aito, mutta kertoo sen olevan vain ”jäävuoren huippu” ja pommin räjähtävän todella 17. joulukuuta.
A keyboard never before seen has officially been leaked. The supposed Alpha Prototype from @Finalmouse is set with groundbreaking technology. A keyboard with completely interactive skins built on Unreal Engine 5… wtf pic.twitter.com/p9HhuN4DZr
— Jake Lucky (@JakeSucky) November 2, 2022
Videon mukaan Finalmousen tulevassa näppäimistössä on 2K-4K resoluutioiden väliin asettuva näyttö, joka korvaa yleensä metallia olevan taustalevyn. Näppäinkytkimet tulevat läpi näytöstä ja ilmeisesti se on rei’itetty vain tarvittavien kiinnikepisteiden ja kontaktipintojen kohdilta, sillä näytön sisältö on nähtävissä myös kytkinten läpi. Näytön luvataan olevan myös ”pelaajankestävä”, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.
Näytöllä pyörii oletuksena Unreal Engine 5:llä luodut interaktiiviset skinit, mutta myös perinteisten videoiden pyörittely luonnistuu. Skinejä tulee videon mukaan jakoon Steamissa ja ne voidaan säilöä paikallisesti suoraan näppäimistöön, jonka oma järjestelmäpiiri hoitaa niiden pyörittämisen.
Näppäimistöön tulee alfaproton videon mukaan vaihtoehdoiksi lineaariset, esivoidellut ”pelikytkimet” ja Hall-ilmiöön perustuvat analogiset kytkimet. Näppäinten luvataan pitävän myös marmorimaista ääntä, kiitos näytön lasipinnan. Kytkimiltä välitetään tietoa koneelle maksimissaan 8000 hertsin virkistystaajuudella. Yhteys koneeseen vedetään luonnollisesti USB-C-kaapelilla, joka hoitaa myös näppäimistön ja sen näytön virtatarpeet.
Lähde: Tom’s Hardware
Jotta tuo toimisi hyvin, niin tuohon näytölle täytyy laittaa näkyviin näppäimistön kuva… joka ei liiku ettei se haittaa kirjoittamista.
Kyllä tekniikka on ihmeellistä 😉
Toisaalta tuon avulla voisi laittaa korealaisen näppäimistöasettelun tietokoneessa samaan aikaan kun näppäimistö itsessään näyttää kotimaisen asettelun jolloin voi tarkistaa että mitä mikäkin näppäin teki suomeksi
Tämä on epäilemätttä erittäin tärkeä ominaisuus hyvin monille.
Tämä, mutta ilman ironian häivääkään. Maailmassa on satoja miljoona ihmisiä, jotka kirjoittavat useilla täysin toisistaan poikkeavilla merkkijärjestelmillä. Kosketusnäyttölaitteet tekevät tästä käytännöllistä, mutta kyllä tuohon fyysinen näppäimistö samanlaisella merkkienvaihtotavalla olisi kätevä. Tämä tuskin se kuitenkaan on, noiden näppäinten pitäisi olla näyttöä että tämä olisi käytännöllistä
No mikä ettei 🙂
Itse näen tässä paljon hyötyä. Esim. Simujen näppäinkartat tuohon jne. Jos ei ihan järjettömäksi nouse hinta niin miksi ei;)