Emolevyvalmistajana parhaiten tunnettu Gigabyte on muiden suurten valmistajien tapaan levittänyt lonkeronsa lukuisille eri markkina-alueille. Yhtiö on kilpaillut aktiivisesti muun muassa SSD-asemien markkinoilla, jonne on nyt esitelty uusi järeä Aorus Xtreme Gen4 AIC SSD-asema.
Aorus Xtreme Gen4 AIC SSD-asema on todellisuudessa useammasta asemasta rakentuva RAID-kortti. Piirilevyltä löytyy yhteensä kahdeksan yhtiön 2. sukupolven 4 teratavun PCIe 4.0 SSD-asemaa Phisonin PS5018-E18-ohjainpiirillä RAID-konfiguraatiossa. Yhteensä kortilla on siis tallennuskapasiteettia 32 Tt.
Useiden asemien hyödyntäminen vaatii luonnollisesti reilusti kaistaa, jonka vuoksi asema onkin varustettu PCIe 4.0 x16 -liittimellä. Yhtiön omien testien mjukaan SSD-asemat yltävät CrystalDiskMark 7.0.0 -versiossa peräti 28 Gt/s:n luku- ja 26,6 Gt/s:n kirjoitusnopeuksiin. Gigabyten mukaan kyseessä onkin nopein kuluttajamarkkinoille suunnattu SSD.
Gigabyte on varustanut SSD:n kookkaalla alumiinisiilellä, kahdella tuulettimella sekä lämmön siirtymistä edistävällä taustalevyllä. Jäähdytysratkaisun luvataan pitävän asemat viileinä, eikä niiden suorituskyvyn pitäisi laskea lämpötilojen takia missään tilanteessa. Piirilevylle on sijoitettu yhteensä kymmenen lämpösensoria, joiden kautta myös käyttäjä näkee kulloisetkin lämpötilat kortilla.
Gigabyte ei valitettavasti paljastanut, milloin tai mihin hintaan Aorus Xtreme Gen4 AIC SSD:n voi olettaa löytyvän jälleenmyyjien hyllyistä.
Lähde: Gigabyte
”Yhteensä kortilla on siis tallennuskapasiteettia 32 Gt.”
Oisha se kätevää jos pystyis koko massamuistin lukemaan sekunnissa.
Typo korjattu
Ei tuo ole kuluttajamarkkinoilla hintansa puolesta.
Ei massamarkkinoille, mutta kyllä Gigabyte tuon nimenomaan kuluttajamarkkinoille on suunnannut, vaikkakin sitten vain sille rikkaimmalle kymmenykselle ehkä.
C’moon. Stetsonista vedetty hinta-arvio tuollaiselle on 6000 – 8000 euroa. Ei näitä mihinkään kuluttajakäyttöön ole tarkoitettu tai sitten käytämme termiä hieman eri merkityksessä. Ihan samalla logiikalla voisi väittää, että 400.000 euroa maksava Ferrari Portofino on nopein lapsiperheille suunnattu avoauto.
Ei mikään tietenkään estä yritystä suunnittelemasta vaikka RAID-korttia, jossa on 32 kappaletta neljän teran PCIe 4.0 SSD-asemia hintaan 40.000 euroa ja väittää sitä isoimmaksi kuluttajamarkkinoille tarkoitetuksi SSD-asemaksi. Mutta kyllä tässä kohtaa käytetään termiä kuluttajamarkkina aivan eri merkityksessä, missä sitä normaalisti käytetään.
Ei välttämättä sen Pirkka-Einarin pelikoneeseen, mutta Jorma 40v joka pyörittää kotoaan omaa media-alan yritystä ja hilloaa miljoonan vuodessa ja käyttää työkonettaan myös ihan arkikäytössä voi tuollaisen halutakin.
Aika lähelle menee. Gigabytella on noita muutenkin, nyt myynnistä olevista raidatuista korteista isoin 8Tb on noin 1700€, joten osuit hintaveikkauksessa todennäköisesti just kohdalleen.
Kyllähän tuolla Chiaa louhisi. Paljonkohan lienee kirjoituskestävyys?
Se että laitetta markkinoidaan kuluttajakäyttöön kertoo lähinnä siitä, ettei sille olla valmiita tarjoamaan mitään yritystason tukea.
Anteeksi yksinkertaisuuteni – eli Jorma 40v käyttää tätä tuotetta media-alan PK-yrityksessä, jossa on oletettavasti töissä useita ihmisiä ja liikevaihto on mahdollisesti yli 10 miljoonaa euroa vuodessa, jos sillä kerran hilloaa miltsin vuodessa.
Eikö se silloin ole mennyt juurikin yrityskäyttöön, ei kuluttajamarkkinoille?
Työntekijöille päätteet käteen ja kaikki käyttää pj:n kynäri-konetta ajoon?
Onhan tuo mielenkiintoinen pakka ja ehkä sen seurauksena jollain sujahtaa propellihattu korville ja saadaan tulevaisuudessa nähdä asioita, mitkä hyötyy vastaavasta tuotoksesta.
Ei vaan juurikin toisinpäin, eli saattaa myös pelata tuottavan työn ohessa. Jolloin se tuote on ostettu juurikin siihen yrityskäyttöön, eikä pelikäyttöön, johon riittäisi mikä tahansa satasen lätty. Ei kuluttajamarkkinoilla ole kysyntää 6000 – 8000 euroa maksavalle SSD-levylle.
Vai ihanko oikeasti joku yrittää väittää, että tuon hintaiselle tuotteelle olisi jotain käyttöä kuluttajakäytössä? Totta kai näille löytyy käyttöä, jos aletaan tekemään jotain tuottavaa työtä, mutta silloin se kohderyhmä ei enää ole kuluttajamarkkinat.
Tekee kyllä mieli sanoa, että ei ole. Kuluttajastatus tuolle on kaiketi annettu tuen tason takia.
Toisaalta tekkifoorumeilla pyörii tyyppejä, joiden on vain saatava uusitanta ja parasta, oli siinä järkeä tai ei. Tyyliin yksikin kehu/trollasi ostaneensa I9:n ja 3090:n 1080p pelaamiseen, koska iso framerate. Ainoa mieleen tuleva poikkeus on se, että 8K videoeditoinitia "harrastava" saattasi ihan kokea tarvitsevansa tuollaista. Eri asia onkin se tarvitseeko sekään oikeasti.
PCIe:n kanssa on toki myös DMA mahdollinen joidenkin high end -verkkokorttien kanssa. Datan puskeminen 10-100 Gbps korteille voi syödä aika tavalla kaistaa. Tuo mitä sanoit Linuxin jaksamisesta, kerneliä on ennenkin tuunattu erikoiskäyttäjien tarpeisiin kun pullonkauloja ilmenee. Pitäisi nähdä mitattua dataa, jotta pystyy ylipäänsä sanomaan tarkemmin.
Love_doctor sanoi
>>PCIe:n kanssa on toki myös DMA mahdollinen joidenkin high end -verkkokorttien
>>kanssa. Datan puskeminen 10-100 Gbps korteille voi syödä aika tavalla kaistaa.
Niin voisi luulla. 2 x 10Gbs bondattuna, Xeon E5-2640, 64GB ram. 7Gbs IPTV:tä ja load on noin 0.4 , cpua kuluttaa varnishd.
Olisihan se mukava päästä kokeilemaan 100Gbs korteilla mihin nopeuksiin pääsisi ja mikä tulisi pullonkaulaksi. Saatikka tuollaisella SSD-kortilla.
Pitää huomata että verkkokorttien nopeus on gigabittiä sekunnissa, PCIe väylällä gigatavuja sekunnissa kuten muistiväylilläkin.
Ja Jorma 40v joka hilloaa miljoonan vuodessa ostaa tollaisen toki kuluttajana omasta pussistaan eikä firmansa kautta koska?