Uutuusmallit tarjoavat useita innovatiivisia ja erikoisia ominaisuuksia.

Google esitteli odotetusti eilen illalla New Yorkissa uudet Pixel 4- ja Pixel 4 XL -älypuhelimensa. Uutuusmallit tarjoavat useita massasta poikkeavia ominaisuuksia ja ne eroavat toisistaan lähinnä näytön ja akun koon osalta. Pixel 4 -malleissa on musta mattapintainen alumiinikehys, lasikuoret ja IP68-suojaus.

Molemmissa malleissa on käytössä 19:9 OLED-näyttö – perusversiossa se on 5,7-tuumainen ja tukee Full HD+ -tarkkuutta. XL-versiossa näyttö on puolestaan 6,3-tuumainen ja tukee QHD+-tarkkuutta. Molemmissa puhelimissa näyttö tukee 90 Hz:n ruudunpäivitysnopeutta ja osaa tarvittaessa sisällön mukaan laskea sitä virrankulutuksen pienentämiseksi.

Näytön yläreunassa ei ole lovea ja se on jätetty varsin korkeaksi, sillä kaistaleeseen on pakattu paljon tekniikkaa: 8 megapikselin etukamera, kasvojentunnistuksessa käytettävät kaksi infrapunakameraa ja infrapunapisteprojektori, näytön värilämpötilaa ympäristön mukaan optimoiva Ambient EQ -sensori sekä uusi Soli-tutka, joka mahdollistaa puhelimen ohjaamisen tarkasti käsieleillä näytön yläpuolelta.

Sisuskaluista uutuusmalleista löytyy Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, Titan M -tietoturvapiiri, Cat.18/13-nopeusluokan LTE-yhteydet, kuusi gigatavua LPDDR4X RAM-muistia ja 64 tai 128 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa. Pixel 4:n akun kapasiteetti on 2800 mAh ja Pixel 4 XL:n 3700 mAh – tuettuna on 18 watin USB PD -pikalataus sekä langaton Qi-lataus.

Pixel-puhelimien kameratoteutusta on pidetty viime vuosina jopa markkinoiden parhaana ja nyt Pixel 4 -malleissa on ensimmäistä kertaa tarjolla kaksi kameraa – laajakulma ja kaksinkertainen zoom. Pääkamera luottaa 12 megapikselin sensoriin suurella 1,4 mikromerin pikselikoolla, Dual Pixel -tarkennuksella sekä optisesti vakautetulla f1.7-aukkosuhteen objektiivilla. Telekameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja sen parina on optinen kuvanvakain ja f2.4-aukkosuhteen 52 asteen kuvakulman tarjoava objektiivi. Optinen zoom-kerroin ei ole aivan kaksinkertainen, joten puuttuva osa hoidetaan ohjelmistopohjaisesti. Toista kameraa hyödynnetään myös bokeh-efektin luomisessa. Videokuvaus onnistuu laadukkaimmillaan 4K 30 FPS -laadulla.

Googlen mukaan suurin tekijä kuvanlaadun suhteen on uusi Neural Engine -ominaisuus yhdessä yrityksen kehittämien algoritmien kanssa, jotka mahdollistavat mm. HDR+-kuvien renderöinnin reaaliaikaisesti etsinnäkymässä. Uudet kameraominaisuudet mahdollistavat myös manuaalisen varjojen ja valojen hienosäädön sekä Nightsight-kuvien ottamisen todella pitkillä 16 sekunnin valotusajoilla tähtikuvausta ajatellen.

Ohjelmistopuolella Pixel 4 -mallit käyttävät luonnollisesti uusinta Android 10 -versiota, joka on saanut muutamia Pixel-malleille uniikkeja ominaisuuksia. Google Assistant on uudistettu ja puristuskomentojen tekemisen mahdollistava Active Edge on tehnyt paluun. Päivittäminen on tehty entistä helpommaksi, sillä Pixel 4:t osaavat päivittää ja käynnistää itsensä uudelleen yöaikaan. Mukana on myös uusi älykkäämpi nauhuri-sovellus sekä automaattinen hätäpuhelutoiminto. Ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä on luvattu kolmen vuoden ajaksi.

Pixel 4 -malliston toimitukset alkavat Yhdysvalloissa 22. lokakuuta ja valituissa Euroopan maissa 28. lokakuuta. Suomi ei kuulu kyseisten maiden joukkoon. Pixel 4:n hinnat alkavat 749 eurosta ja Pixel 4 XL:n 899 eurosta. Muistimäärän tuplaamisesta 128 gigatavuun joutuu maksamaan satasen lisää. Värivaihtoehtoja ovat humoristisesti nimetyt Oh So Orange, Just Black ja Clearly White.

Lähde: Google, Google Blog

This site uses XenWord.
;