Vive Cosmos on suunniteltu täysin itsenäiseksi, eikä se oletuksena tue SteamVR- tai muitakaan majakoita. Lasien ja ohjainten seuranta toteutetaan VR-laseihin sisäänrakennetuilla kameroilla ja sensoreilla.

HTC tulee julkaisemaan seuraavan sukupolven virtuaalilasinsa 3. lokakuuta. Vive Cosmos -virtuaalilasit ovat yhtiön kolmannen sukupolven VR-lasit.

Vive Cosmos -virtuaalilasit on varustettu kahdella 90 hertsin 3,4-tuumaisella 1440×1700-resoluution näytöllä, jolloin yhdistetyksi resoluutioksi muodostuu 2880×1700. Näytöt on toteutettu LCD-paneeleilla ja niissä on täydet RGB-alipikselit, kun useissa OLED-virtuaalilaseissa on käytetty pentile-alipikseliasettelua. Road to VR:n testien mukaan ns. screen door -efekti on edelleen olemassa, mutta se on selvästi vähäisempää kuin alkuperäisillä Vive-virtuaalilaseilla. VR-lasien näkökenttä on edelleen 110-astetta. Uutena ominaisuutena VR-lasien visiiriosan voi nostaa ylös riisumatta laseja kokonaan.

Itse VR-laseissa on oletuksena neljä kameraa, yksi kummallekin sivulle ja kaksi eteen. Tämän lisäksi vaihdettavassa etupaneelissa on ylä- ja alaviistoon katsovat kamerat. Kameroita käytetään sekä itse virtuaalilasien asennon seuraamiseen että uusien ohjainten seuraamiseen. Ne mahdollistavat lisäksi huonekoon pelialueen toteuttamisen ilman erillisiä majakoita. Virtuaalilasit eivät itseasiassa edes tue erillisiä majakoita ilman erikseen hankittavaa vaihtoetupaneelia. Pään kiertävä kiinnityspanta on varustettu kuulokkein.

Cosmoksen mukana tulevissa uusissa ohjaimissa on kaksi ”olkapää”painiketta, liipaisin, peukalotatti ja kaksi toimintopainiketta. Peukalotatin ja toimintopainikkeiden rinnalta lähtee rengasmainen rakenne, jonka ulkopinta on varustettu valkoisella valaistuksella. Valaistusta käytetään helpottamaan ohjainten seurantaa virtuaalilasien kameroilla.

Virtuaalilasit kytketään tietokoneeseen USB 3.0 Type-C- ja DisplayPort 1.2 -kaapeleilla. Ne tukevat kuitenkin HTC:n jo aiemmin julkaisemaa langatonta Vive-adapteria, kunhan muistaa ostaa sille suunnitellun Cosmos-sovittimen.

HTC Vive Cosmos -virtuaalilasit julkaistaan 3. lokakuuta ja ne on yhtiön omassa EU-verkkokaupassa hinnoiteltu 889 euroon. Suomessa virtuaalilasien ennakkotilausmahdollisuutta tarjoaa ainakin Gigantti, jossa lasit on hinnoiteltu 859 euroon. Ennakkotilaajat saavat kaupantekijäisiksi 12 kuukauden ilmaiskauden VivePort Infinityyn.

Lähteet: HTC, TechSpot

This site uses XenWord.
;