Watch D kykenee mittamaamaan verenpaineen ilman ulkoisia lisälaitteita tai erillistä synkronointia tavanomaisen verenpainemittarin kanssa.

Huawei on tänään julkaissut Suomessakin myyntiin jo viime vuonna Kiinassa esitellyn Watch D -älykellon. Markkinoiden massasta uutuuskello erottuu suoraan ranteesta ilman lisälaitteita toimivan verenpaineen mittauksen ansiosta. Verenpaineen mittauksen virhemarginaaliksi Huawei mainostaa ±3 mmHg:a ja kellon voi asettaa muistuttaa automaattisesti käyttäjäänsä mittaamaan verenpaineen esimerkiksi herätessä ja nukkumaan mennessä.

Verenpaineen lisäksi Watch D kykenee mittaamaan tavanomaisen kattauksen muistakin älykelloista tuttuja asioita, eli sykkeen, veren happipitoisuuden ja viime aikoina kohtalaisen yleiseksi muodostuneen EKG:n. Lisäksi kellossa on lämpötila-anturi ranteen lämpötilan mittaukseen, unenseuranta ja Huawein kelloille tyypillinen stressinseuranta ja yli 70 erilaista harjoitustilaa liikuntaseurantaan. Kellon käyttöjärjestelmänä toimii Huawein Harmony OS ja akunkestoksi sille luvataan seitsemän päivää.

Huawei Watch D -älykellon myynti on alkanut tänään 449 euron suositushintaan.

Lähde: Huawein lehdistötiedote, Huawei

This site uses XenWord.
;