Intel on lipsauttanut viime viikolla julki ilmeisesti sisäiseen markkinointiin tarkoitetun Core Truths -dokumentin. Nyttemmin yhtiön omalta sivuilta poistetun diapaketin sisällössä pureudutaan yhtiön mukaan AMD:n nimeämiskäytäntöjen ongelmiin verraten sitä käärmeöljyyn. Linkit julkaisuun löytyvät edelleen Googlella, mutta ne eivät enää toimi.
Intelin mukaan markkinoinnissa on pitkät perinteet puolitotuuksista ja muista käärmeöljykauppiaiden metkuista, joilla pyritään harhaanjohtamaan tietämättömämpää asiakaskuntaa. Core Truths -diapaketissaan yhtiö keskittyy AMD:n mobiiliprosessoreiden nimeämisen kolmanteen numeroon, nostaen tikun nokkaan Ryzen 5 7520U -prosessorin, jonka prosessoriytimet perustuvat jo 2019 julkaistuun Zen 2 -arkkitehtuuriin. Verrokiksi yhtiö on löytänyt oman Core i5-1335U:n, joka perustuu uusimpaan Raptor Lake -arkkitehtuuriin. Yhtiö kehaisee toisessa diassa vielä, että kuluttaja ei voi luottaa Ryzen 5 -tarran merkitsevän uusinta sukupolvea, mutta Core i5 -tarran voi.
Diaesitys on käytettyjen argumenttien perusteella luotu jo ennen Meteor Lake -prosessoreiden virallista julkistamista, sillä ne päivittävät samalla yhtiön nimeämisen ja samalla syövät maata diapaketin alta, sillä yhtiön oma prosessorivalikoima jakautuu ensi vuonna kahteen täysin eri arkkitehtuuriin Raptor Lakejen jatkaessa Meteor Lake -malliston rinnalla ”uutena” 14. sukupolvena. Vuotaneen roadmapin mukaan tilanne monimutkaistuu entisestään 2025, jolloin mobiilivalikoimaan olisi mahtumassa sekä Raptor Lake Refresh-, Meteor Lake-, että Arrow Lake -prosessoreita.
Intel ei ole kuitenkaan täysin eksyksissä asiansa kanssa. Vaikka AMD on julkaissut yksinkertaisen ”koodiavaimen” yhtiön mobiiliprosessoreiden nimien taakse, on samojen vanhojen mallien uudelleenbrändäys helposti kuluttajia harhaanjohtavaa. Kertauksen vuoksi löydät AMD:n viime vuonna julkaiseman ”koodiavaimen” kuvana yltä.
Lähteet: Neowin, Tom’s Hardware
Tottahan tuo. Mutta hauskaa tästä tekee sen että pata haukkuu kattilaa 😀 se vaan että intelin kohdalla tämä tuntuu vähän tällaiselta turhalta mölyämiseltä, vaikka ei julkiseksi ollutkaan tätä tarkoitettu. Eikö sitä voisi itse keskittyä näyttämään ns. esimerkillä miten asiat sitten pitäisi tehdä yleensäkin. Antaa niiden tuotteiden puhua omasta puolestaan ja jätetään nää selittelyt.
Mitä intel tarkoitti tällä?
Käykö prosessorien myyjät poistamassa intel tarrat myyntipakkauksesta ja kannettavista joissa on vanhemman sukupolven i5?
Tuo tarkoittaa sitä että 14. generaatio on ihan uutta eikä ollenkaan refreshattua vanhaa
Sitä ne yrittää hakea että joka vuoden i5-tarra tarkoittaa uusinta. Vaikka se voikin samalla tarkoittaa myös vanhaa uudella nimellä, mutta ei anneta sen häiritä
Siellä siis on esim. Ryzen 5 7250U, joka on käytännössä Ryzen 3 5300U, jos minä olisi nimennyt sen (molemmat Zen 2 ja 4c8t). Kyllä minun puolestani mennään vähän kuluttajan harjaanjohtamisen puolelle.
7520U tukee myös vain DDR5:sta. Lisäksi valmistusprosessi on päivitetty uudempaan 5000 sarjalaisiin verrattuna. Ei poista sitä tosiasiaa, että onhan nämä nimeämiset ihan persiistä.
Pitäisikö lukea: "Yhtiö kehaisee toisessa diassa vielä, että kuluttaja ei voi luottaa numeron 7 merkitsevän uusinta sukupolvea, mutta Intellin merkintään voi luottaa."
Näen kyllä sieluni silmin kuinka Intelin porukat miettii pää AMD:n punaisena jotain millä voitaisiin nostattaa omia tuotteita ilman että ne olisivat jotenkin parempia kun kilpailijan vastaavat ja tulos on tämä? Jihaa…hyvin mietitty:)
Asiahan on niin että molemmilla on kyllä jollain tasolla peiliin katsomisen paikka tuotteiden nimeämisen suhteen.
Ei tuo nimeämiskäytäntö nyt ihan yksinkertainen ole. Ensimmäinen on vuosi niin mistä helkutista kuluttaja tietää että numero 7 tarkoittaa vuotta 2023, 8 vuotta 2024 jne ellei ole tätä koodi purku diaa saatavilla. Maken järki taas.
Uskomatonta pelleilyä amd.
Rivien välissä Intel mainostaa AMDn vuoden 2019 portfolion tuotteiden voittavan heidän vuoden 2023 mallit. Nimeämiskäytäntö on molemmilla sekava jos ei ole perehtynyt syvällisemmin noihin, mutta ei pitäisi pahasti huudella toiseen leiriin jos itsellä on paketti aivan samalla tavalla sekaisin. Gamers Nexus teki tästä hyvän yhteenvetovideon…
Kun lasketaan yhteen luvusta 2023 numerot, saadaan tulokseksi 7 (2+0+2+3=7) ja 2024 on tietysti samaan tapaan 8 (2+0+2+4=8)
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1702027648"
data-lb-id="_xfUid-1-1702027648">
Inteliltä uusi pohjanoteeraus. Aivan käsittämätöntä toimintaa. Onko asiat oikeasti noin päin persettä, että pitää tämmöstä tuubaa työntää ulos.
Niin ja mites tuo kun melkeen joka toinen geni intelillä on ”refreshattua” Ei yhtään nimeämisellä huijaa ostajia…kuten tää 14gen on refreshi 13genista. 9gen oli refresshattu 8gen ja eiks kabylake gen7 saanu gen8 aikana pienen refreshin? Toki samoilla numeroilla kun gen8 . Vähä sama ku osottaisit itteäs peilissä syyttävällä sormella
6., 7., 8., 9., ja 10. geni olivat kaikki samalla arkkitehtuurilla, joskin sinne tuoteportfolion huipulle tuli sentänsä kokoajan lisää ytimiä ja cacheakin taidettiin lisätä myös per ydin jossain kohtaa (paitsi 6. ja 7. geni oli pelkkä kellontaajuuspäivitys)
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä