Core i7-1185G7 -nimellä tunnistuva Qualification Sample on päässyt ensimmäistä kertaa 3DMark Time Spy -testiin, kun nimettömällä Engineering Samplella on ajettu vanhempaa 3DMark 11 -testiä.

Intel on saanut vasta viimeisimmät 10. sukupolven Core H -sarjan prosessorit kannettaviin julkistettua, mutta vuotopuolella mennään jo seuraavassa sukupolvessa. Intelin Tiger Lake -koodinimelliset prosessorit kannettaviin tullaan valmistamaan Intelin 10 nanometrin valmistusprosessilla.

Intelin Tiger Lake -prosessorit on varustettu uusilla Willow Cove -prosessoriytimillä ja Xe-grafiikkaohjaimella. Arkkitehtuuri tullaan näillä näkymin näkemään vain vähävirtaisissa kannettavissa, sillä siinä missä Ice Lake -arkkitehtuuri tuodaan myös palvelimiin, siirrytään siellä seuraavaksi Tiger Laken sijasta Sapphire Rapids -arkkitehtuuriin.

Tuttu Twitter-vuotaja _rogame on löytänyt nyt ensimmäisen Tiger Lake -Qualification Sample -prosessorilla ajetun 3DMark-tuloksen. Qualification Samplet eroavat Engineering Sampleista siten, että ne tunnistuvat jo tuotteen lopullisella nimellä, vaikka prosessorit ovatkin edelleen ”Intel Confidential” -luokiteltuja.
3DMark Time Spy -testissä prosessori tunnistuu 11th Gen Intel Core i7-1185G7 -nimellä ja prosessorin peruskellotaajuus on 3 GHz. 3DMarkin mukaan neliytiminen prosessori ei ole boostannut testissä lainkaan, tai se ei osaa lukea sen kellotaajuuksia oikein. Xe-grafiikkaohjain tunnistuu odotetusti edelleen Generic VGA -nimellä, eikä 3DMark osaa lukea siitä esimerkiksi kellotaajuuksia. I7-1185G7 saa testissä prosessoripisteistä 2922 ja grafiikkapisteitä 1296.

_rogame on twiitannut lisäksi 3DMark 11 Performance -tuloksen tunnistamattomalla Tiger Lake -mallilla. Neliytiminen prosessori toimii nimistringin mukaan vain 700 MHz:n kellotaajuudella, mutta 3DMarkin mukaan sen peruskellotaajuus olisi 1,8 GHz eikä Boost-kellotaajuus joko toimi tai sitä ei osata lukea oikein. Myös tässä tapauksessa grafiikkaohjain jää täysin tunnistumatta. 3DMark 11 Performance -tulokseksi prosessorilla muodostuu P3701, joka rakentuu 3406 grafiikkapisteistä, 6775 fysiikkapisteistä ja 3597 yhdistetyistä pisteistä.

Lähteet: _rogame@Twitter (1), (2)

This site uses XenWord.
;