Parannetulla 10 nanometrin prosessilla valmistettavat Tiger Lake -prosessorit julkaistaan Ice Laken tavoin vain kannettaviin tietokoneisiin.

Intel tulee julkaisemaan myöhemmin tänä vuonna ensimmäiset Xe-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet. Toistaiseksi erillisnäytönohjainten aikataulut ovat vielä täysin tuntemattomia, mutta prosessoripuolelle Xe on odotettavissa näillä näkymin vuoden kolmannella neljänneksellä Tiger Lake -prosessoriarkkitehtuurin myötä. Tiger Lake -arkkitehtuuri tulee Ice Laken tapaan saapumaan kuluttajamarkkinoille vain kannettaviin tarkoitettuina vähävirtaisina versioina.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on twiitannut linkin Tiger Lake-U -sarjan prosessorilla ajettuun Geekbench-testiin. Testiohjelman mukaan prosessori on neliytiminen, kykenee ajamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä Hyper-threading -SMT-teknologian avulla ja toimii 2,3 GHz:n peruskellotaajuudella.

Tiger Lake-U sai testissä yhden ytimen pistemääräkseen 1400 ja kaikkien ydinten pisteiksi 4920. Aiemmin samassa testissä prosessorin 1,2 GHz:n peruskellotaajuudella toimiva versio napsaisi muisteista riippuen pisteikseen yhdellä ytimellä 1162 – 1189 ja kaikilla ytimillä 4274 – 4047. Geekbench-tulosten suora vertailu on hankalaa eri versioiden ja muiden muuttujien vuoksi, mutta Ice Lake -arkkitehtuurin Core i7-1065G7:lla tulokset pyörivät yhdellä ytimellä reilussa 1200 pisteessä ja kaikilla ytimillä reilussa 4500 pisteessä, kun Comet Lake -arkkitehtuurin i7-10710U:lla tulokset pyörivät vajaassa 1100 ja 5000 pisteessä.

Samaan syssyyn tuli julki myös Tiger Lake-U -alustalla ajettu Geekbench OpenCL-testi ajettuna sen integroidulla grafiikkaohjaimella. Xe-arkkitehtuuriin perustuvassa grafiikkaohjaimessa on tiettävästi samat 96 Execution Unit -yksikköä, kuin kehittäjille jaetussa DG1-kehitysalustassa. Näytönohjain tunnistuu testissä vielä Gen12-nimellä, viitaten aikaan ennen Xe-arkkitehtuurin nimen lyömistä lukkoon.

Xe-arkkitehtuurin integroitu grafiikkaohjain saa Geekbenchin OpenCL-testissä tuloksekseen 12444 pistettä. Vertailu OpenCL-tulosten suhteen on kenties vielä prosessoritestejä haastavampaa. Geekbenchin omasta OpenCL-tuloslistauksesta löytyy saman suuntaisilla pisteillä esimerkiksi Radeon RX 550, mutta toisaalta RX 550 löytyy myös yli 1000 pistettä korkeammalta. Paras tulos Geekbenchin virallisessa listauksessa AMD:n integroidulla grafiikkaohjaimella on RX Vega 11 -mallilla ajettu 13321 pistettä.

Lähteet: Tum Apisak @ Twitter (1), (2), Geekbench (1), (2)

This site uses XenWord.
;