Vertailimme Huawei P20 Pron, Nokia Lumia 1020:n, Apple iPhone X:n ja Samsung Galaxy S9+:n kameroiden kuvanlaatua toisiinsa eri kuvausolosuhteissa.

Tiistaina julkaisimme nopean kuvanlaatuvertailun uuden Huawei P20 Pron ja lähes legendaarisen Lumia 1020:n kameroiden välillä ja nyt juttu saa jatkoa vertailulla kilpaileviin lippulaivakamerapuhelimiin, eli Samsungin tuoreeseen Galaxy S9+:aan sekä loppuvuodesta kauppoihin tulleeseen Apple iPhone X:ään. Vertailu on toteuttu samaan tyyliin, eli ottamalla vertailukuvat samoista kuvaustilanteista muutamissa eri olosuhteissa. Kuvat otettiin kaikilla puhelimilla maksimitarkkuudella ja JPEG-muodossa. Kuvien alla on analysoitu laitteiden käyttämiä kuvausasetuksia, mutta kuvanlaadun analysointi jätetty katsojan silmien varaan ja omista havainnoista voi keskustella jutun kommenttiosiossa.

Kolmikosta iPhone X on varustettu 12 + 12 megapikselin kaksoiskameralla, joka mahdollistaa kaksinkertaisen optisen zoomauksen ja molemmissa objektiiveissa on optinen vakautus. Galaxy S9+:ssa on myös kaksi 12 megapikselin takakameraa, kaksinkertainen optinen zoomaus sekä tupla-OIS, jonka lisäksi kameroista laajakulmaisempi mahdollistaa aukkosuhteen muuttamisen f1.5:n ja f2.4:n välillä. Huawei P20 Pron kolmoiskamera luottaa 40:n, 20:n ja kahdeksan megapikselin sensoreihin ja tarjoaa kolminkertaisen optisen zoomauksen sekä optisen vakautuksen zoom-objektiiville. Lisäksi otimme huvin vuoksi mukaan myös viisi vuotta vanhan Lumia 1020:n, joka käyttää 41 megapikselin kuvasensoria ja optisesti vakautettua objektiivia.

 

[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]

Ensimmäinen vertailukuvapari otettiin aurinkoisena kevätpäivänä kaupunkiympäristössä. Rinnakkaisvertailussa on pikselitason 415 x 600 pikselin rajaus P20 Prolla ja Lumia 1020:lla otetuista kuvasta sekä ylöspäinskaalattu rajaus samasta kohdasta iPhone X:n ja Galaxy S9:n kuvista. Kaikki neljä laitetta pitävät suljinajan aurinkoisissa olosuhteissa erittäin lyhyenä. Automatiikan käyttämä herkkyys vaihtelee jonkin verran laitteiden välillä – iPhonessa käytetty aukko on suurin ja herkkyys alhaisin. Huawei on käyttänyt hieman korkeampaa herkkyyttä samalla aukolla, kun taasen Galaxy S9+:n herkkyys on sama kuin Huaweissa, vaikka aukko on pienempi. Lumiassa herkkyys on selvästi korkein, vaikka aukko ei ole joukon pienin.

Kaikista neljästä kamerapuhelimesta löytyy jonkinlainen häviöttömäksi mainostettu zoomausmahdollisuus, joten vertailimme nopeasti myös niiden toimintaa hyvässä valaistuksessa. P20 Pron erillinen telekamera on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä ja sen parina on kolminkertaisen optisen zoomauksen mahdollistava teleobjektiivi 80 mm kinovastaavalla polttovälillä. Lumia 1020:n kamera muodostaa 3x zoomatun otoksen suuren kuvasensorin datasta viiden megapikselin kokoon. iPhone X:n ja Galaxy S9+:n zoom-kamera ottaa 12 megapikselin kuvia 2x optisella zoomilla 52 mm kinovastaavan polttovälin avulla. Rinnakkainvertailussa P20 Pron kuvan rajaus on tehty 1:1 207 x 600 pikselin kokoon ja muiden vastaavan alueen rajaus skaalattu ylöspäin samaan kokoon.

Toinen vertailukuva on sisätiloissa keskinkertaisessa valaistuksessa otettu lähiotos. Rinnakkaisvertailussa on pikselitason 415 x 600 pikselin rajaus P20 Prolla ja Lumia 1020:lla otetuista kuvasta sekä ylöspäinskaalattu rajaus samasta kohdasta iPhone X:n ja Galaxy S9:n kuvista. Laitteista Galaxy S9+ otti kuvan lyhimmällä suljinajalla, vaikka käytti pienempää aukkoasetusta. iPhonen suljinaika oli puolestaan pisin, mutta ISO-arvo selvästi alhaisin. Huawein ja Lumian suljinajan olivat samaa luokkaa, mutta ensin mainitun herkkyys oli huomattavasti alhaisempi suuremman aukkosuhteen ansiosta.

Kolmannessa vertailukuvaparissa ympäristönä on öinen tienäkymä ja kerrostalon pihapiiri, jossa valaistus oli erittäin heikko. Mielenkiinnon vuoksi P20 Pron kuva (10 megapikseliä) on otettu älykästä vakautusta hyödyntävällä Yö-kuvaustilalla, joka mahdollistaa kuvaamisen käsivaralta myös poikkeuksellisen pitkillä valotusajoilla. Testaamme sen toimintaa tarkemmin varsinaisessa testiartikkelissa. Rinnakkaisvertailussa on pikselitason 415 x 600 pikselin rajaus Lumia 1020:lla otetusta kuvasta sekä ylöspäinskaalattu rajaus samasta kohdasta muiden laitteiden kuvista.

Huawei P20 Pron kameraominaisuuksiin ja kuvanlaatuun perehdytään vielä tarkemmin puhelimen varsinaisessa testiartikkelissa, joka on luvassa runsaan viikon kuluttua.

[/read]

This site uses XenWord.
;