Vaikka varsinainen ajurituki loppuu, lupaa NVIDIA julkaista kriittiset tietoturvapäivitykset myös Fermeille ja 32-bittisille käyttöjärjestelmille ensi vuoden tammikuuhun saakka.

NVIDIA ilmoitti viime vuoden lopulla lopettavansa ajurituen 32-bittisille käyttöjärjestelmille Release 390 -ajureiden myötä. Ilmoituksesta huolimatta tuki 32-bittisille ajureille jatkui vuodenvaihteen jälkeen.

Nyt NVIDIA on päivittänyt alkuperäistä ilmoitustaan, kertoen 32-bittisten ajureiden tuen loppuvan tässä kuussa. Ilmoitus jättää auki mahdollisuuden, että 32-bittisille alustoille julkaistaisiin vielä ajurit tämän kuun aikana, mutta viimeistään kuun loppuessa loppuu myös tuki. NVIDIA on julkaissut tähän asti 32-bittisiä ajureita Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille sekä Linuxille ja FreeBSD:lle.

Yhdessä 32-bittisten ajureiden myötä yhtiö lopettaa samalla GeForce Experience -ohjelman 32-bittisille käyttöjärjestelmille.

Samaan hengenvetoon NVIDIA ilmoitti Fermi-arkkitehtuurin eli GeForce 400- ja 500 -sarjojen sekä yksittäisten 600- ja 700-sarjojen edullisen pään mallien ajurituen siirtyvän historiaan.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana ilmoituksessa kerrotaan ajuripäivitysten olevan tulevaisuudessa saatavilla vain Kepler-, Maxwell- ja Pascal-arkkitehtuureille ilman mitään mainintaa Voltasta. Voltan puuttuminen listasta voi viitata siihen, ettei arkkitehtuuriin perustuvia varsinaisia kuluttajanäytönohjaimia ole olemassa, tai olla vihje siitä, ettei niitä myöskään tulisi tulevaisuudessa. Netissä pyörineiden huhujen mukaan NVIDIA julkaisisi myöhemmin tänä vuonna Turing-koodinimellisen arkkitehtuurin ja siihen perustuvat kuluttajanäytönohjaimet, mikä tarkoittaisi ettei Voltaa tultaisi ikinä näkemään kuluttajapuolella.

Huolimatta tuen päättymisestä NVIDIA lupaa julkaista sekä Fermi-arkkitehtuuriin perustuville näytönohjaimille että 32-bittisille käyttöjärjestelmille kriittiset tietoturvapäivitykset vuoden 2019 tammikuuhun saakka.

Lähde: NVIDIA (1), (2)

This site uses XenWord.
;