MTT-sarja tukee käytännössä kaikkia markkinoilta löytyviä yleisiä rajapintoja ja vielä NVIDIAn CUDAa päälle.

Kiina pyrkii voimakkaasti kohti omavaraisuutta tietotekniikassa ja yksi osa sitä yhtälöä ovat näytönohjaimet. Maasta löytyy sekä täysin kotikutoisia näytönohjaimia kehittäviä yrityksiä, että esimerkiksi Imaginationilta PowerVR-arkkitehtuurin lisensoinut yrittäjä.

Moore Threads on yksi maan kotikutoisia näytönohjaimia kehittävistä tahoista. Yhtiö on nyt esitellyt oman MT Unified System Architecture- eli MUSA-arkkitehtuurin ja kaksi siihen perustuvaa MTT-sarjan näytönohjainta. Arkkitehtuurista tekee merkittävän se, että se tukee laajaa kirjoa rajapintoja OpenGL:stä, ja OpenGL ES:stä lähtien CUDA:n, OpenCL:n ja Vulkanin kautta DirectX:ään asti. Valitettavasti esimerkiksi DirectX:n tuetusta versiosta ei ole tietoa.

MTT S60 on 12 nanometrin prosessilla valmistettava piiri, jossa on yhteensä 2048 MUSA-ydintä. Näytönohjaimelta löytyy sen pariksi 8 gigatavua ainakin allekirjoittaneelle tuntematonta LPGDDR4X-muistia. MTT S60:n kerrotaan yltävän noin 6 TFLOPSin suorituskykyyn ja sen jäähdytys on yhden korttipaikan korkuinen.

MTT S2000 valmistetaan samalla 12 nanometrin prosessilla, mutta piiri on tuplat järeämpi eli siitä löytyy yhteensä 4096 MUSA-ydintä sekä peräti 24 Gt tarkemmin määrittelemätöntä muistia. Näytönohjaimen kerrotaan yltävän 12 TFLOPSin tehoon.

Molemmista piireistä löytyy laajan rajapintakirjon lisäksi moderni mediayksikkö. MTT-sarjan näytönohjainten kerrotaan tukevan H.264-, H.265- ja AV1-pakkausta sekä H.264-, H.265-, AV1-, VP8- ja VP9-purkua. Listattuina on myös jonkinlaista tekoälyn ja fysiikan kiihdytysominaisuuksia.

Yhtiöllä kerrotaan olevan työn alla myös oma Alphacore-fysiikkamoottorinsa, jonka kerrotaan toimivan pelimoottoreiden kuten Unityn, Unreal Enginen ja Houdinin kanssa yhteen ja nopeuttavan fysiikanlaskentaa jopa 5-10-kertaiseksi. Näytönohjainten suorituskyvystä ei ole tietoa, mutta League of Legendsin on nähty pyörivän MTT S60 -mallilla 1080p-resoluutiolla tuntemattomalla FPS:llä.

Lähde: TechPowerUp

This site uses XenWord.
;