Uutuussormus tuo mukanaan useita päivityksiä niin ominaisuuksiin kuin myös kehon toimintoja mittaavaan rautaan, mutta osa ominaisuuksista tulee käyttöön vasta ensi vuoden aikana.

Suomalainen Oura on julkaissut kolmannen sukupolven version älysormuksestaan – Oura Ring Generation 3.

Uutuussormus parantaa edeltäjästään niin raudaltaan tuomalla mukaan uusia sensoreita kuin myös muutenkin ominaisuuksiltaan. Selkeimpänä uutena ominaisuutena kolmannen sukupolven Oura Ring tukee jatkuvaa sykkeen mittausta läpi päivän ja urheilusuoritustenkin aikana, kun taas edellismalli kykeni mittaamaan sykettä vain nukkuessa. Sykemittauspäivitysten lisäksi sormus osaa mitata uutena ominaisuutena älykelloista tuttuun tapaan myös käyttäjänsä veren happipitoisuuden.

Myös unenseurantaa itsessäänkin on tarkennettu, minkä lisäksi sormukseen on päivitetty peräti seitsemän lämpötila-anturia. Lämpötila-antureiden avulla Oura Ring kykenee ennakoimaan käyttäjänsä sairastumista, minkä lisäksi uutena ominaisuutena sormus osaa tulkita myös käyttäjänsä kuukautisrytmin ja siten ennakoida kuukautisten alkamista.

Uuden sukupolven sormuksen mukana Oura tarjoaa myös ääni- ja videomuotoisia rentoutumisharjoitteita, joihin käsiksi pääsyä varten on kuitenkin maksettava Oura -jäsenyyttä, joka kustantaa 5,99 euroa kuukaudessa. Sormuksen ostajille jäsenyys on kuitenkin tarjolla puoleksi vuodeksi ilmaiseksi.

Huomion arvoisena seikkana kaikki uutuusominaisuudet eivät sormuksessa ole vielä toistaiseksi käytössä, vaan kuukautisten ennakointi tulee mukaan vasta kuluvan vuoden lopulla, päivitetty tarkempi unenseuranta vuoden 2022 aikana ja veren happipitoisuuden mittaus vuoden 2022 lopulla.

Materiaaliltaan Oura Ring Generation 3 on titaania ja se painaa neljästä kuuteen grammaa. Vedenkestävyyden valmistaja lupaa 100 metriin saakka. Akun luvataan kestävän neljästä seitsemään päivään ja sormus on yhteensopiva Apple Health ja Google Fit -terveyspalveluiden kanssa.

Oura Ring Generation 3 on saatavilla välittömästi 314 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja sormukselle ovat hopea ja musta sekä 105 euroa kalliimmalla saatavilla olevat mattamusta ja kultainen.

Lähde: Oura

This site uses XenWord.
;