Suomalainen Oura on julkaissut kolmannen sukupolven version älysormuksestaan – Oura Ring Generation 3.
Uutuussormus parantaa edeltäjästään niin raudaltaan tuomalla mukaan uusia sensoreita kuin myös muutenkin ominaisuuksiltaan. Selkeimpänä uutena ominaisuutena kolmannen sukupolven Oura Ring tukee jatkuvaa sykkeen mittausta läpi päivän ja urheilusuoritustenkin aikana, kun taas edellismalli kykeni mittaamaan sykettä vain nukkuessa. Sykemittauspäivitysten lisäksi sormus osaa mitata uutena ominaisuutena älykelloista tuttuun tapaan myös käyttäjänsä veren happipitoisuuden.
Myös unenseurantaa itsessäänkin on tarkennettu, minkä lisäksi sormukseen on päivitetty peräti seitsemän lämpötila-anturia. Lämpötila-antureiden avulla Oura Ring kykenee ennakoimaan käyttäjänsä sairastumista, minkä lisäksi uutena ominaisuutena sormus osaa tulkita myös käyttäjänsä kuukautisrytmin ja siten ennakoida kuukautisten alkamista.
Uuden sukupolven sormuksen mukana Oura tarjoaa myös ääni- ja videomuotoisia rentoutumisharjoitteita, joihin käsiksi pääsyä varten on kuitenkin maksettava Oura -jäsenyyttä, joka kustantaa 5,99 euroa kuukaudessa. Sormuksen ostajille jäsenyys on kuitenkin tarjolla puoleksi vuodeksi ilmaiseksi.
Huomion arvoisena seikkana kaikki uutuusominaisuudet eivät sormuksessa ole vielä toistaiseksi käytössä, vaan kuukautisten ennakointi tulee mukaan vasta kuluvan vuoden lopulla, päivitetty tarkempi unenseuranta vuoden 2022 aikana ja veren happipitoisuuden mittaus vuoden 2022 lopulla.
Materiaaliltaan Oura Ring Generation 3 on titaania ja se painaa neljästä kuuteen grammaa. Vedenkestävyyden valmistaja lupaa 100 metriin saakka. Akun luvataan kestävän neljästä seitsemään päivään ja sormus on yhteensopiva Apple Health ja Google Fit -terveyspalveluiden kanssa.
Oura Ring Generation 3 on saatavilla välittömästi 314 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja sormukselle ovat hopea ja musta sekä 105 euroa kalliimmalla saatavilla olevat mattamusta ja kultainen.
Lähde: Oura
”Oura Ring Generation 3 on saatavilla välittömästi hopeana, mustana, mattamustana ja kultaisena 314 euron suositushintaan.”
Tuo on ainakin väärin. Kultainen ja mattamusta maksaa 100€ enemmän kuin musta ja hopea.
Todellako kultaisena? Ettei kuitenkin olisi kullanvärisenä tai kullattuna?
Uutisen loppua muokattu selkeämmäksi.
Paino on aika käsittämätön. Olisi mielenkiintoista tietää millaisella varausbudjetilla laite operoi. Oma titaanisormus painaa 2g keittiövaa’alla mitattuna.
Onko todellakin niin että kun uutisessa puhutaan sormuksen väreistä kultaisena niin oikeasti luullaan että kyse on kullasta materiaalina vai onko kyseessä vain pätemisen tarve?
Tätä samaista tietoa yritin itsekin etsiä, mutta en löytänyt. Kävi vain ilmi että akku ei näissä kestä ja vuodessa kulahtaa sekin vähä, joten jääkin ostamatta.
Gen 2 on tosiaan ollut altis akkujen sippaamisille. Oura on vaihtanut sipanneet sormukset uusiin. Oma sippasi vuoden paikkeilla ja vaihdettu sormus on nyt jaksanut yli 2v.
Tämä on trendi maailmalla. Esim. whoop tarjoaa aktiviteettirannekettaan, joka toimii vain kuukausimaksua vastaan. Oura on tuohon whoop:iin verrattuna maltillisesti hinnoiteltu. Pidemmän päälle oura on halvempi kuin whoop vaikka ourassa joutuu maksamaan rauta+kuukausimaksun versus whoopissa rauta on "ilmainen".
data-unfurl="true" data-result-id="243810" data-url="https://www.whoop.com/membership/pricing/" data-host="www.whoop.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
WHOOP | Membership Pricing Options
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.whoop.com
Kyseinen jutun kohta näyttää kyllä muuttuneen kommentissasi hiukan toisenlaiseksi.
Ei varsinaisesti olisi ensimmäinen kultainen sormus maailmassa ;-). Jos jätetään (mielestäni ansaitsemasi) ironinen pikku naljailu pois, tässä ei ole kyse vain tästä yhdestä sanankäytöllisestä tilanteesta, vaan kielestämme ja sen sanavaroista yleensä. Jos haluaa, että suomen kielessä on jatkossakin oma sanansa kultaiselle ja kullanväriselle (mikä on mielestäni aika järkeenkäyvästi hyvä asia), ja yleensäkin pitää suomen kieltä ja sen ilmaisukykyä tärkeänä asiana, näkee esittämäni kysymyksen mielekkäänä.
Kielen köyhtyminen tapahtuu juuri näin, yksi sana ja yksi käyttötilanne kerrallaan. Niin tulee muuten tapahtumaan myös mahdollinen suomen kielen katoaminen, jos emme huomaa ja välitä, että olemme pikku hiljaa menossa siihen suuntaan.
Dizzel fiksusti korjasi kyseistä kohtaa, joten ei puolestani asiasta sen enempää (jolleivät muut halua jatkaa keskustelua).
Sormus voisi olla myös kullattu, jolloin siinä olisi aitoa kultaa muutaman atomin paksuudelta, ei pelkkää kullan väriä.
Pitäisin aidosti kultaista älysormusta mahdollisena. Silloin hinta olisi perusteltu ja vanhasta voisi tarjota uuteen vaihdossa tukun rahaa. Sillä voisi ehkä sitouttaa asiakkaita jatkuvuuteen.
Itsellänikin kävivät nuo vaihtoehdot mielessä, ja kävin tarkistamassa asiaa ennen kommentointia Ouran sivustolla. En kuitenkaan pikaisella hakemisella löytänyt sieltä siitä sen tarkempaa selostusta kuin sanan "gold" kohdassa "Choose your finish".
Itse en tuotetta kaipaa, mutta täytyy nostaa hattua että ovat saanaaneet aikaiseksi enemmän kuin esim Apple.
Luitkohan nyt ihan ajatuksella tätä uutista? Ihan normaalisti tuossa on mainittuna hinta ja sen jälkeen paljonko lisää pitää maksaa, jotta saa kyseiset värivaihtoehdot. Ja mitä ihmettä Applella on tekemistä Ouran sormuksen kanssa?
Älykellot on menossa myös tähän suuntaan. Kaikki haluavat osansa kuukausimaksuista.
Juu, tuntuu hieman oudolta, etteivät kaikki uudet ominaisuudet (joiden varjolla uutta mallia myydäänkin) ole edes käytössä kun laitteen ostaa. Ja jos uutisen tiedot pitävät paikkansa, että esim. veren happitason mittaus on käytössä vasta 2022 lopussa, niin hyvin oudolta kuulostaa. Miksi ostaisin uuden sormuksen, kun nykyinen sormus kykenee lähes samaan vielä vuoden ajan? Kuukautisia ei ole vielä tähän ikään asti ilmennyt .
Päivittäjä saa "a FREE lifetime Oura Membership" niin ei tarvi niitä kuukausimaksuja maksaa. Nykytuotteet on pitkälti ohjelmistoja. Ominaisuudet tulevat käyttöön sitten kun softa valmistuu. Vaihtoehto olisi ouralla tietenkin lykätä julkaisua. Mikä tuotepulju skippaa joulumarkkinan, jos on mahdollista saada laite syksyllä myyntiin?
Sormusta voi entiseen tapaan käyttää ilman kuukausimaksuja, mutta maksujen kera saa uudet terveysneuvot käyttöön, lähinnä miten pitäisi elää terveellisempää elämää – yksi uusi välilehti sovelluksessa. Itse olen käyttänyt ouraa lähinnä unen mittaamiseen, toki uusien sykemittausten avulla voisi aktiivisuuden mittaus parantua, ja varmaan parantuukin. Tarkistan sovelluksesta lähinnä nukutut tunnit ja unenlaadun, tähän tarkoitukseen vanha toimii hyvin – mielenkiitoista nähdä vertailuja unesta uuden ja vanhan sormuksen välillä. Toki sitten kun tästä nykyisestä akku hajoaa, niin voisi harkita uutta, sitten varmaan jo kaikki uuden sormuksen ominaisuudet ovat käytössä.
Joillain on jo vanhempia malleja. Mikä niiden akun kestolupaus on verrattuna generation 3:men neljästä seitsemään päivään?
Samaa luokkaa tuo on ollut.
Tämä voisi olla harkinnan arvoinen hankinta. Sen kaveriksi vielä Samsung Galaxy Watch4 Classic (42 mm) eSIM-malli. Nämä siis terveysdatan hankintaan. Jälkimmäisellä voisi myös soittaa.
Kello varmaan tulisi vasempaan ranteeseen, mutta mihin sormeen sormuksen laittaisi? Tuskin ainakaan vasempaan nimettömään, joka on varattu vihkisormukselle, jota en ole juuri koskaan käyttänyt. Ehkä oikeaan nimettömään.
Häiriintyvätkö toistensa mittauksista/antureista?
En usko, että voivat mitenkään häiritä toistensa mittauksia. Ourassa on vielä bonuksena todella tarkka hrv-yön ajalta. HRV korreloi/kertoo todella paljon sekä fyysisestä, että henkisestä stressistä. Oiva mittari palautumisen mittaamiseen oli se palautumistarvi sitten kovista fyysisistä treeneistä tai työstressistä. HRV:n pohjalta on hyvä työstää itseänsä parempaan kondikseen.
Jos koko sormus painaa 4-6 g niin paljonko tuon aidon kultaisen pintakäsittelyn osuus painosta voisi olla? Ajattelisin että max. 1g. Käytännössä tuskin sitäkään. Ja grammasta kultaa nyt ei mitään "tukkua" rahaa saa vaan tuurilla sen 50e.
Jos tarkoitit että kasvatettaisiin painoa ja lisättäisiin merkittävästi kullan osuutta, niin en kyllä näe siinäkään mitään järkeä. Kultasormus on ole kovin hyvä "investointi" jos ajatellaan että lopuksi vaan saataisiin raaka-aine talteen, sormuksen hinta on käytännössä aina reilusti enemmän kuin puhtaan kullan arvo.
Oura lupaa naarmuuntumatonta kultapintaa. Aito kulta naarmuuntuu todella nopeasti. Ainut vaihtoehto on titaninitridipinnoiote, joka on tuttu esim. poranterien kärjistä.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä