
AMD esittelee tänään torstaina kello 22.00 Suomen aikaa uuden RDNA3-grafiikka-arkkitehtuurinsa. io-tech tulee seuraamaan julkaisua tiiviisti ja tulemme pitämään kisastudiomaisen livestream-lähetyksen YouTube-kanavallamme samaan aikaan.
AMD:n julkaisutilaisuudesta ei ennakkoon virallisesti tiedetä, mitä siellä on luvassa, mutta oletettavasti AMD tulee samalla julkistamaan vähintään RDNA3-huippumallit, jotka saapunevat myyntiin myöhemmin marras- tai joulukuussa. Ainakin huippugrafiikkapiiri tulee perustumaan chiplet-arkkitehtuuriin, eli käytössä on useampia pieniä siruja.
AMD:n RDNA3-julkistustriimi tullaan striimaamaan livenä AMD:n Youtube-kanavalla.
io-tech seuraa AMD:n julkaistutilaisuutta Youtubessa suorana lähetettävässä kisastudiossa klo 21:50 alkaen. Spekuloimme ennen lähetyksen alkua vuotojen pohjalta mahdollisia julkaisuja, seuraamme ja kommentoimme itse julkaisutilaisuutta ja vedämme lopuksi yhteen julkaistutilaisuuden annin. Studiossa ovat äänessä Oskari Manninen ja Petrus Laine.
Tilaamalla io-techin Youtube-kanavan ilmaiseksi ja klikkaamalla kelloikonia, saat ilmoituksen, kun lähetys alkaa.
Yksiköiden määrä 1.2-kertainen ja kellotaajuudet nousseet n.8-9 % => raaka teoreettinen suorituskyky n. 1.3-kertainen.
Ja käytännön suorituskyky kuitenkin tyypillisesti n. 1.6-kertainen
Eli tosiaan siellä on sellaiset n. 25% saatu säteenjäljitykseen suorituskykyä lisää niillä arkkitehtuuriparannuksilla:
1) Jonkinlaista rautatukea puun läpikäyntiin, ei ole vielä varmuutta onko se ihan täysin raudalla vai käskyjä jotka tehostaa sen softatoteutusta
2) Siellä oli raudalla myös jotain säteiden sorttausta tms.
3) Suuremmat puskurit siinä, montako törmäystarkastusta voi olla kerralla menossa/yksikkö. Vähemmän stallailua puskurien tullessa täyteen.
4) Paljon suurempi shader-vääntö auttaa myös säteenjäljityksessä
Siis sanoivat tosiaan että olisi 1,5x RT-suorituskyky per CU, ei koko piirille
katso liitettä 987876
Tuossa on tuo pienellä nuo oleelliset sanat "up to" eli parhaassa tapauksessa (jossa RDNA2 jäi hyvin kauaksi teoreettisesta nopeudestaan) niin.
Ja tästä se 8-9% tulee kelloista eli tässä yhdessä tapauksessa arkkitehtuuriparannukset antaa siinä parhaass tapauksessa sen nm 1.38x parannuksen.
Keskimäärin parannus niiden omienkin bechmarkkien perusteella kuitenkin n. 1.6/1.2=1.33x, josta se n. 8-9 % tulee kelloista ja loput, n. 24% tulee arkkitehtuuriparannuksista.
Tai vaihtavat vain MCM chipletit isommalla cachella oleviin 2023 refreshissä.
Molempia huhuja on ollut ilmassa. Isompaa piiriä ja vcache versio missä tulisi 96MB lisää cachea. On ollut myös huhuja peruutuksista. Ei ole oikein selkeää trendiä huhuissa,jota uskaltaisi uskoa tässä kohtaa.