Windows 11:llä varustetut tietokoneet löytyvät jo tänään kauppojen hyllyiltä, mutta päivitys toteutetaan porrastetusti. Odottelun voi kuitenkin tuttuun tapaan välttää lataamalla Microsoftilta suoraan päivitystyökalun.

Microsoft on julkaissut tänään Windows 11 -käyttöjärjestelmän yleiseen jakeluun. Käyttöjärjestelmä julkaistiin ilmaisena ja vapaaehtoisena päivityksenä Windows 10 -käyttäjille, mutta jakelu tapahtuu tuttuun tapaan porrastetusti.

Windows 11 tuo paljon uutta sekä ulkonäköpuolelle että konepellin alle. Tehtäväpalkki on nyt lukittu vastoin kaikkea järkeä ruudun alalaitaan ja kuvakkeet ovat oletuksena keskitetty keskelle tehtäväpalkkia. Keskityksen voi kuitenkin halutessaan asettaa vasempaan nurkkaan asetuksista. Pelaajia hellitään puolestaan esimerkiksi täydellä DirectStorage-tuella sekä AutoHDR-toiminnolla, joka pyrkii sovittamaan laajempaa värimaailmaa tukemattomat pelit HDR-aikaan automaattisesti.

Eniten porua ovat aiheuttaneet Windows 11:n laitteistovaatimukset, jotka ovat poikkeuksellisen tiukat. Oletuksena tietokoneilta vaaditaan TPM 2.0 -tuki (Trusted Platform Module), mikä rajaa esimerkiksi ensimmäisen sukupolven Ryzenit ja 7. sukupolven Intel Coret muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pois tuettujen järjestelmien piiristä. Voit tutustua käyttöjärjestelmän uudistuksiin tarkemmin aiemmassa uutisoinnissamme.

Windows 11 on saatavilla välittömästi sekä uusien tietokoneiden mukana että päivityksenä tai uutena lisenssinä. Mikäli haluat päivittää Windows 10:n heti ensimmäisten joukossa, eikä Windows Update tarjoa päivitystä, voit ladata Microsoftin verkkosivuilta päivitys- tai asennustyökalun, jotka ohittavat porrastetun jakelun.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;