Microsoft on julkaissut päivitetyt versiot Surface-perheen Laptop-, Pro- ja Studio -malleista. Uudet versiot keskittyvät käytännössä suorituskykyyn, eikä esimerkiksi Surface Prohon ole saatu vieläkään kaivattua USB Type-C -liitäntää.
Surface Pro 6 perustuu tuttuun tapaan 12,3-tuumaiseen 2736×1824-resoluution PixelSense-näyttöön. Prosessorit on päivitetty Intelin 8. sukupolven Core i5- ja i7 -vaihtoehtoihin, muistia on tarjolla 8 – 16 Gt ja tallennustilaa 128 – 1024 Gt. Tietokoneessa on 5 megapikselin etukamera ja 8 megapikselin takakamera sekä luonnollisesti tuki WiFi-yhteyksille. Lisäksi saataville tulee LTE-verkkoja tukeva versio.
Pro 6:n liitinpuolelta löytyy yksi USB 3.0 Type-A, kuulokeliitin, miniDisplayPort, Surface Connect ja MicroSDXC-kortinlukija. Akun luvataan kestävän 13,5 tuntia paikallisen videon toistossa. Taulutietokoneen i5-malli painaa 770 grammaa ja i7-malli 784 grammaa ilman Type Cover -näppäimistöä.
Surface Laptop 2 on varustettu 13,5-tuumaisella 2256×1504-resoluution PixelSense-näytöllä ja se päivittyy niin ikään 8. sukupolven Core i5- ja i7 -prosessoreilla. Muisti ja tallennustilavaihtoehdot ovat identtiset Surface Pro 6:n kanssa, mutta kamerapuolelta löytyy vain 720p-resoluutioon kykenevä etukamera. WiFi-verkot ovat tuettuina, mutta LTE-versiota ei ole luvassa.
Laptop 2:n liitinpuoli on Pro 6 -malliakin karsitumpi. Kannettavasta löytyy yksi USB 3.0 Type-A -liitin, kuulokeliitin, miniDisplayPort ja Surface Connect -liitäntä. Akulle luvataan 14,5 tunnin videotoistoaikaa paikallisesti tallennetulla tiedostolla. Painoa kannettavan i5-mallilla on 1252 ja i7-mallilla 1283 grammaa.
28-tuumaista 4500×3000-resoluution näyttöä hyödyntävässä Surface Studio 2 -tietokoneessa prosessorivaihtoehtoja ei ole kuin yksi, Intelin Core i7-7820HQ. Prosessorin tueksi on tarjolla 16 – 32 Gt muistia ja 1 – 2 teratavun SSD-asema. Näytönohjaimena uudessa versiossa on valinnasta riippuen joko GeForce GTX 1060 6 Gt tai GTX 1070. Studio 2:ssa on Pro 6:n tapaan 5 megapikselin etukamera ja se tukee WiFi-yhteyksiä sekä sisäänrakennetun vastaanottimen avulla Xbox Wireless -standardin ohjaimia.
Studio 2:n liitinpuoli on uudistunut muita enemmän ja siitä löytyy neljän USB 3.0 Type-A -liittimen lisäksi tarkemmin määrittelemätön USB Type-C -liitäntä. USB-liitäntöjen lisäksi tietokoneessa on täyden koon SDXC-kortinlukija ja kuulokeliitin sekä gigabitin verkkoliitin.
Surface-perheen uusista jäsenistä ainakin Pro 6 ja Laptop 2 tullaan saamaan myös Suomen markkinoille tarkemmin määrittelemättömänä ajankohtana ensi vuonna. Pro 6:n verottomat suositushinnat lähtevät Yhdysvalloissa 899 dollarista, Laptop 2:n 999 dollarista ja Studio 2:n 3499 dollarista. Laptop 2 ja Pro 6 tulevat saataville aiemman hopeanharmaan värin lisäksi myös tummanharmaassa kuosisa.
Lähde: Microsoft
Harmittavasti USB-C jäi ensi vuoden isompiin päivityksiin Prossa ja Laptopissa.
Enemmän sitä usb-c:tä läppärissä kaipaa kuin pöytäkoneessa, missä dongelit ei niin paljoa haittaa.
Sanoppa muuta. Ja mielummin vielä USB-C joka tukee Thunderbolt3:sta.
Itselle tuo on minimi vaatimus läppäriin kun läppäriin. Saapi sitten toimistolla, kotoa jne vaan tuikattua USB-C letkulla telakkaan, josta sitten muut dignelit ja dongelit kiinni, näytöt kiinni ja läppärin lataus sillä USB-C letkulla.
Aika kusinen vendor lock viritys pakottaa johonkin "surfface connect" höpöliyyn.. joka luultavasti on kustom liittmillä oleva TB3… ei jatkoon. 🙂
Melkoisia pettymyksiä nämä Pron ja Laptopin päivitykset. Älytöntä, että tämän hintaluokan laitteissa ei ole USB-C:tä vieläkään vaikka siitä jo edellisessä genissä valitettiin. Tuo uusi Surface Pro kiinnosti ja ajattelin, että saisivat siihen myös USB-C:n kerran myös Surface Go:ssa on sellainen. Noh, ei sitten.
Jotenkin oli muutenkin jäänyt mieleen sellainen muistikuva, että edellisestä mallista jätettiin numero pois koska ei ollut mitään suuria päivityksiä. Seuraavan mallin (Pro) piti sitten tuoda jotain isompaa. Eipä tämä ainakaan omasta mielestä vaikuta muulta kuin todella myöhään tapahtuvalta Intelin Gen 8 päivitykseltä ja mustan värin lisäykseltä valikoimiin..
Jännä tosiaan USB-C:n puute näissä päivityksissä, kun kyseinen liitäntä löytyy Go:n lisäksi Surface Book 2:sta. Itse arvoin vähän jo edellisen sukupolven Pro:n ja Book 2:n välillä, ja päädyin hommaamaan Book2:n 15″ mallin. Yhtenä syynä juuri USB-C:n löytyminen, joka Pro:sta puuttui. Katellaan josko jo Surface Pro 7 olis sellainen, joka saa palaamaan ko. tuotesarjaan. Vaikka eipä tässä bookissakaan mitään valittamista, vallan mainio laite suolaisesta hinnasta huolimatta.
Ilmeisesti firmoissa ilmoitettiin, että heillä ei ole vielä USB – liitännäisiin hiiriä ja muita vekottimia, joten laittoivat sellaisen, jota asiakkaat vielä halusivat…
Ei tälläisen pienen piirin teknofriikki paljon paina, kun vastassa on korporaatiotason firmat ja niiden käyttäjät!
Microsoft saisi julkaista Studion kaltaisen näytön. Siihen kylkeen saisi itse lyödä tehokkaan tietokoneen, joka soveltuu paremmin esimerkiksi renderöintiin.
Jännä, ettei täällä ole ketään kommentoimassa hintoja, jotka ovat enemmän kuin Applen vastaavien tuotteiden.
Johtuu varmaan siitä että ei ole tiedossa suomi hintoja.
Kyllähän nuo us hinnat on tiedossa kaikille Applen laitteille myös. iMac 27" i7:lla, 16GB muistilla ja 1TB SSD:llä kustantaa 3299$. Tuo maksaa 3499$ ja siinä taitaa olla 8GB muistia, joka vähentää iMacista 200$ hintaa.
Onhan ne juu tiedossa. Noh, ei sitä väittelyä jaksa kukaan lukea.
Studio 2:ssa on 16 – 32 Gt muistia, eli hinnat alkaen mallissa 16 Gt, ei 8 kuten väität.
Lisäksi jätit huomioitta sellaisia "pikkuseikkoja" kuin Studio 2:n kosketusnäytön, tehokkaamman prosessorin (korkeammat kellot ja enemmän säikeitä) ja tehokkaamman näytönohjaimen. Heittäisin vielä sen helvetin nerokkaan saranamekanismin mukaan soppaan ihan vain koska se mahdollistaa esimerkiksi luontevan piirtämisen näytölle.
Vertaa omenia ja appelsiineja. Laiteet on eri tarkoitukseen.
Tämäkin hyvä pointti tuohon yllä olevan päälle vielä
Totta, vilkaisin tuon muistin määrän näemmä tuosta läppräistä. Kosketusnäyttö joo, mutta missä vaiheessa i7 7820 hq päihittää i7 7700k:n kellotaajuuden ja säikeiden määrässä? Heittäisin vielä imacin korkeamman pikselimäärän ja -tiheyden. Käsittääkseni iMaciä käytetään paljon kuvan- ja videoneditointiin. Tätä konetta käytettiin samanlaiseen tuossa mainosvideolla. Ainut ero on tuo kosketusnäyttö, mikä mahdollistaa lisää asioita. En siis ihan heti keksi, miten nämä kaksi konetta ovat eri tarkoituksiin?
Kappas erikseen mainitsit tuon i7-mallin, se meni ohi eli sama määrä säikeitä eli se kohta meni minulta väärin. Muutoin kuitenkin pitää paikkaansa.
Näkisin että laite jonka kaikki erikoisuudet keskittyvät nimenomaan kosketusnäyttöön ja sen saranamekanismiin on aika selkeästi tarkoitettu eri käyttöön kuin paikallaan pönöttävä laite pienin kääntösätein (saako sitä ylipäätään kallisteltua? ei käryä) ilman mitään kosketustukia.
Videoeditoinnin (leikkaus, pari efektiä siellä täällä) kannalta se voi olla se ja sama, mutta siinä kohtaan kun ruvetaan luomaan uutta materiaalia koneelta käsin (tässä tapauksessa kynällä/sormilla näytölle suoraan vs hiiri tai erikseen ostettava kallis kosketusalusta (tuota MS:n kosketusta on hyväksi kehuttu niin ei halpisrimpulaa kai voi vastineeksi laskea?)) on maailma yhtäkkiä ihan toinen.
@Kaotik Onko todellisuudessa kuinka paljon eroa radeon 580 pro 8GB vs tuo gtx 1060 ? (iMac vs studio 2)
Toki olen samaa mieltä tuon piirto-ominaisuuden suhteen ja sille varmasti omat käyttäjänsä löytyy. Valinta on kuitenkin hyvin pitkälti siitä kiinni, tarvitseeko tuota ja siitä, mitä OS:ää muut firman laitteet on.
Kyllä ne stylukset nykyään on ihan eri tasoa kuin mitä joskus aikanaan. Tuli tämä todettua itse vaimon iPadillä.
Alunperin siis kritisoin sitä, kun Applen hintoja kritisoidaan kovaan ääneen. Hinta sen sijaan tuntuu olevan hyvin pitkälti linjassa esim. tämän tuotteen kanssa. Enkä suinkaan tarkoittanut sitä niin, että tämä olisi ylihintainen.
Koska Surface Dock vie PCI-E -väyliä niin paljon, niin Surface Pro:hon ja Surface Laptopiin ei voi sijoittaa USB-C:tä näyttöporttina ja/tai TB3 jollei lisäisi PCI-E -ohjaimia. Jos siis pitää olla myös Surface Dock, eikä MS varmastikaan poista Surface Dockia.
Niin ja kyllä Surface Dock to USB-C -dongle on olemassa, hinta se joku 80€ o_O
Vähän kyllä turha päivitys tämä MS:ltä, olisivat odottaneet uusia prosuja Inteliltä, niin olisi enemmän PCI-E -väyliä, niin olisi USB-C:kin tarjolla, ehkä..
Sen C:n olisi voinut tuoda vaikka uutena ylimääräisenä liitäntänä, ei sillä olisi välttämättä tarvinnut korvata nykyistä. Näin kaikki olisivat tyytyväisiä.
No nytkö siinä on sellainenkin jo? Oletin että 570 koska ei muuta mainittu. Nuo ovat ~samaa tasoa
Olisi toki pitänyt listata tuo näyttis myös specsit: i7 7700k, 580 pro, 16GB DDR4, 1TB SSD ja 27" 5k näyttö. Muistin, että ainoastaan tuohon kalleimpaan saa edes i7, mutta myös pykälää halvempaan saa, jossa löytyy radeon 575 4GB muistilla. Tämä konfiguraatio irtoaa 3199$:lla (i7, 16gb, 1TB SSD)
Suosisin suomalaista, jos rahaa ja käyttötarvetta olisi: Eve V
Meidän surfacepro 4:n telakka( isompi laturi ) sisältää usb-c:n ja usb 3.0 ja näyttöliittimiä.
Se että koneessa itsessään on vain yksi usb liitin pakotti meidät ostamaan ton telakan. (rouvalla 3-4 vermettä kiinni ja yksikään ei ole näppis tahi hiiri) :btooth:
Well ja Surface Go mallista USB C-liitin löytyy. Sitä ei vissiin mene firmoille työkäyttöön, niin voi käyttää nykyaikaista liitintä 🙂
Tuossa Microsoftin koneessa mobiili prossu Core i7-7820HQ
Intel-Core-i7-7820HQ-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz
Imacissä taitaa olla normaalit prossut esim. i7-7700k:
Apple iMac Specs (All iMac Tech Specs): EveryMac.com
Tosin en tiedä kuinka järkevää, että iMacissa tuollainen…
Jos jollain ei ole esittää CPU-Z-shottia tai ihan sitä fyysistä prossua missä lukee se i7-7700K niin väittäisin että siellä on Applella "custom" mallit, siellä tuskin esim on kerroinlukottomuutta tai 9xW:n TDP:tä mitkä i7-7700K:ssa olisi
Olikos @JJe nimimerkillä joku vanhempi lähes kaikilla herkuilla oleva iMac? 2015 tms… (I7-6700K)
Multa löytyy 2015 malli, joskin i5. Kyllä näistä ihan työpöytä-prossut löytyy:
katso liitettä 143846
Näyttikset on sitten mobiiliversioita.
Eipä noista äppölin prossuista kauaa tartte jankata, kun siirtyvät kaikissa segmenteissä omiin suorittimiin :facepalm:
Macbook pro a13 suorittimella :facepalm: tyyliin
Voihan se olla että siellä on 7700K:kin, mutta tuo 9xW:n TDP arveluttaa kyllä ja paljon
Muistelisin, että haswelleissa käytettiin i7-4770S-mallia, en nyt 100-varma ole.
Tuo vaikuttaa mielestäni myös oudolta nimenomaan tuo K-malli, koska eihän siihen sitä kerroinlukotonta olisi pakko laittaa. Tuskin näitä kukaan kellottelee. (ei jäähdytys riitä)