Yhtiön tulos kasvoi sekä edeltävään neljännekseen että vuodentakaiseen nähden selvästi, vaikka liikevaihto jäikin vajaaksi vuoden takaisesta.

AMD:n ja Intelin alkuvuosi alkoi synkissä merkeissä, mutta hieman eri aikataulua omissa neljänneksissään käyttävä NVIDIA pysyi reilusti plussalla. Yhtiön fiskaalivuoden 2024 ensimmäinen neljännes päättyi 30. huhtikuuta.

NVIDIA tahkoi tulosta fiskaalivuotensa kärkeen peräti 2 miljardia dollaria, mikä oli 44 % edeltävää neljännestä ja 26 % vuoden takaista parempi. Myös 7,2 miljardin dollarin liikevaihto oli selvät 19 % plussalla edeltävään neljännekseen nähden, mutta vuoden takaiseen nähden takapakkia tuli 13 %. Yhtiön kate noudatteli liikevaihdon pelimerkkejä ollen 64,6 %:ssa 1,3 prosenttiyksikköä parempi kuin fiskaalivuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä mutta 0,9 prosenttiyksikköä fiskaalivuoden ensimmäistä neljännestä pienempi.

Tarkemmin tuloksiin sukeltaessa liki joka osasto paransi liikevaihtoaan edeltävään neljännekseen nähden, ainoana poikkeuksena oli 8 % takapakkia ottanut OEM & IP. Datakeskuspuoli kasvoi 18 %, pelipuoli 22 %, ammattilaispuoli 31 % ja autopuolikin yhden prosentin verran. Vuoden takaiseen nähden tilanne oli kuitenkin jotain ihan muuta: datakeskusosasto kasvoi siihenkin nähden 14 % ja autopuoli raketoi yli kaksinkertaiseen liikevaihtoon 114 % kasvulla, mutta peliosasto romahti 38 %, OEM & IP 51 % ja ammattilaispuoli jopa 58 %.

NVIDIA latoi kovia odotuksia myös tulevalle fiskaalivuoden toiselle neljännekselleen. Yhtiön uskoo tekoälyjunan vetävän yhtiön liikevaihdon peräti 11 miljardiin dollariin, mikä tarkoittaisi jopa 53 % kasvua ensimmäiseen neljännekseen ja 64 % viime fiskaalivuoden toiseen neljännekseen nähden. Yhtiö uskoo H100-kiihdytinten kysynnän myös jatkuvan kovana hamaan tulevaisuuteen. Vastatakseen kysyntään NVIDIA kertoo hankkineensa lisätuotantoa vuoden jälkimmäiselle puoliskolle.

NVIDIAn olosuhteisiin nähden erinomainen tulos yhdistettynä kovaan ennusteeseen tulevasta siivitti myös yhtiön osakkeen arvon yhdellä sykäyksellä peräti 20 % ylöspäin. Yhtiön markkina-arvo on nyt 939,29 miljardia ja jos meno jatkuu samanlaisena, tulee se rikkomaan pian biljoonan dollarin rajapyykin.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;