
HardOCP-sivuston Kyle Bennett on julkaissut erittäin kriittisen kirjoituksen, joka käsittelee NVIDIAn uutta GeForce Partner Program -kumppaniohjelmaa näytönohjainvalmistajille. Vaikka yhtiön mukaan ohjelman on tarkoitus palvella kuluttajia, taustalta on löytynyt ehtoja, joita voidaan pitää ainakin joissain määrin kyseenalaisina.
Yhtiön omien sanojen mukaan GeForce Partner Program on suunniteltu varmistamaan, että näytönohjaimet ja ohjelmisto ovat pelaajille täysin läpinäkyviä ja kaikki tuotteet täyttävät varmasti annetut lupaukset.
Ympäripyöreästi selitettynä kumppaniohjelmassa NVIDIAn ja valmistajien brändit ovat yhtenäisiä ja kumppaneiden tuotteita markkinoidaan netissä, sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa. Lisäksi GPP-kumppanit pääsevät aikaisemmin käsiksi uusiin innovaatioihin ja työskentelevät läheisesti NVIDIAn insinöörien kanssa. Lopuksi NVIDIA ilmoittaa, että kumppaniohjelmaan liittyneet valmistajat voivat edelleen vapaasti myydä ja markkinoita näytönohjaimia myös muilta GPU-valmistajilta eli AMD:lta.
Bennett sai kumppanuuteen liittyvistä mahdollisista epäkohdista vihjeen AMD:lta ja lähti selvittämään asiaa omatoimisesti. Viimeisen kolmen viikon aikana hän oli yhteydessä seitsemään näytönohjain- ja OEM-valmistajaan, joista yksikään ei suostunut kommentoimaan asioita julkisesti. Anonyymisti kaikki olivat kuitenkin esittäneet huolensa siitä, että ohjelmassa on ehtoja, jotka ovat todennäköisesti laittomia, ohjelma tulee vaikuttamaan negatiivisesti kuluttajien valinnanvapauteen sekä näytönohjainvalmistajiin ja heidän mahdollisuuksiinsa tehdä bisnestä AMD:n ja Intelin kanssa.
Suurin epäkohta kumppanuusohjelmassa on vaatimus siitä, että näytönohjainvalmistajan pelibrändin tulee olla yksinoikeudella pyhitetty GeForce-näytönohjaimille, joilla on tällä hetkellä noin 70 % markkinaosuus. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että Asus ei saisi lanseerata ROG-brändinsä, MSI Gaming-brändinsä tai Gigabyte Aorus-brändinsä alla kuin GeForce-näytönohjaimia. Kaikilta kolmelta valmistajalta löytyy tällä hetkellä edellä mainittujen pelibrändien alaisuudesta myös Radeon-näytönohjaimia ja yhtiöt ovat käyttäneet miljoonia pelibrändiensä rakentamiseen ja markkinointiin.
Vaikka GPP-kumppaniohjelmaan liittyminen on valmistajille vapaaehtoista, liittyy siitä poisjäämiseen merkittäviä haasteita ja vaikeuksia esimerkiksi uutuusnäytönohjaimien lanseeraukseen liittyen. Näytönohjainvalmistajat, jotka eivät liity ohjelmaan, tulevat todennäköisesti kohtaamaan haasteita grafiikkapiirien saatavuuden ja määrien kanssa sekä menettävät samalla myynnin kannalta kriittisen markkinointituen tuotteilleen.
NVIDIAn näkökulmasta GPP-kumppaniohjelma varmistaisi sen, että jos se markkinoi esimerkiksi Asuksen ROG Strix -näytönohjaimia niin kyseisen pelibrändin alla olevat Radeon-näytönohjaimet eivät saisi osakseen pienentäkään hyötyä.
NVIDIA oli ilmoittanut ennen jutun julkaisua, että jos se julkaistaan, HardOCP:n ja NVIDIAn välit saattavat vahingoittua. Bennett toteaa, että hän on konsultoinut lakimiehiään ennen jutun julkaisua ja he ovat näyttäneet vihreää valoa, joten jutussa esitetyt asiat ovat todennäköisesti totuudenmukaisia. Lisäksi Bennett päättelee, että he tuskin saavat jatkossa NVIDIAlta näytönohjaimia testiin.
Huom! NVIDIA ei ollut toimittanut HardOCP:lle listaa näytönohjainvalmistajista, jotka ovat jo liittyneet GPP-kumppaniohjelmaan ja tässä uutisessa käytetyt yhtiöt ja pelibrändit ovat ainoastaan esimerkkejä.
Lähde: HardOCP
Linus Torvalds tuon aikanaan jo totesi..
Nvidia's GeForce Partner Program is causing a stir, but it won't stop board partners from selling AMD GPUs | KitGuru
KitGuru kertoo saaneensa NVIDIAlta varmistuksen mm. tuosta gaming-brändin sitomisesta GeForceihin, mutta firmat voisivat kuulemma perustaa "toisen gaming-brändin" AMD:lle. Kuinkakohan iloinen NVIDIA olisi jos nykyiset gaming-brändit olisivat Radeoneita ja GeForceille perustettaisiin uusi ilman sen kummempaa markkinointia? Kahden pelibrändin ylläpitäminen on kuitenkin kallis ja vaikea savotta firmoille.
GeForce Partner Program Impacts Consumer Choice
Jonkun Bennettin lähteen mukaan ASUS ja MSI olisivat jo liittyneet GPP:hen, mutta suoraa varmistusta firmoilta ei ole asian tiimoilta saatu
Voikohan valmistajat perustaa uuden "gaming brändin" nvidialle ja markkinoida AMD:n kortteja vanhalla brändillä
En näe mitään estettä tälle. Ehkä joku tekeekin näin?
Sehän olisi hauskaa.
Our new, GYMN (give your money to Nvidia) brand for the next generation mastercards 😉
Mutta eihän tuossa silti mitään järkeä ole kortteja myyvän firman osalta. Kaksinkertaiset markkinakustannukset jollei jokainen mainos ole samalla molempia…
Eniten itteäni ärsyttää toi nVidian tapa koittaa omia AIB brändejä itselleen johon noi on kuitenkin laittanu ison kasan rahaa.
Kannattaa kattoo jos tää keissi kiinnostaa, pureutuu aika tarkasti koko keissiin
Tämä nvidian tarjoama mafia kerho on tehty pelaajien ehdoil… kröhöhöhöm.. siis tehty siksi kun nvidialla on alkanut tutisemaan ja että niille tuleville Intel+AMD läppäreille/PC koneille tulisi lisää kustannuksia koneiden valmistajille. Kun valmistajat joutuuvat tekemään eri brändin Intel/AMD :lle.
Paljonkahan nvidian kumppanuusohjelmaan liitymisen vuosimaksut tulee käytännössä olemaan :think:
Vai pitääkö nvidian lupaama there's no commitment to make any monetary payments for being part of program.
Jälleenmyyjienhän kannattaisi näköjään liittyä, sillä sitten saa myydä niitä kalliitakin kortteja ilman xxxx määrän halpojen nvidia korttien pakko-ostamista. 🙂
Nvidia myöntää tuon omassa blogi kirjoituksessansa. 😀
Ei siinä kauaa sitten nokka tuhissut…
Nvidia GPP's first victim • r/Amd
No nyt on ainakin helppo katsoa miltä valmistajalta AMD korttinsa ostaa: jos ne ovat brändäämättömiä, niin valmistaja kannattaa kiertää kaukaa. Brändäämättömiin tuotteisiin ei yleensä juuri satsata, joten laatu voi olla mitä sattuu tai ainakin matalampi kuin brändikorteilla.
ASUS ja Gigabyte ovat ilmeisesti ainakin poistaneet brändäyksen. Tulevat nuo Asrockin kortit hyvään saumaan.
Mietin tässä että kuinka lähelle saa AMD pelibrändin toteuttaa?
Asus RQG, Gigabyte Gamlng ja vastaavaa. Tuossahan "rikkoisivat" vain omia brändejään, eli ei ongelmaa. 😀
Saas nähdä mihin tämä lopulta johtaa. Ei ainakaan mihinkään hyvään. Kiitos nVidia.
Nyt sai sitten MSIkin siivottua sivunsa, on nimittäin hyvät valikoimat armoria ja… lisää armoria sitten vielä pari armoria ja myöskin vähän aeroa tarjolla kaikille amd:n korteista kiinnostuneille. On se hyvä että kaikki on niin läpinäkyvää, muuten saattaisi miettiä että mitä v****a.
Ilmeisesti Asus tyhjentämässä AMD ROG-varastoja, kun näyttää Jimmylle ilmestyneen molempia vegoja ja Rx580 :think:
Niin taisi nvidian röyhkeys taas voittaa. Ensi kerralla vielä röyhkeämmin? Oi voi.
Juttua g-force lupauksesta. Ei mitään uutta sinällään.
Gaming Box ohne Aorus: Premiere für Radeon in Gigabytes eGPU-Gehäuse
ComputerBase kysynyt asiaa suoraan Gigabyteltä.
Gigabyten mukaan RX 580 Gaming Box, jota kuvaillaan sen sivuilla "Turn Your Ultrabook to Gaming Platform" ja "Upgrade the Game Experience", ei ole suunnattu pelaajille ja sen takia siitä puuttuu Aorus-brändi :facepalm:
Ei voi olla totta, nyt kyllä repes! :rofl: Ainut asia joka on "läpinäkyvää" tässä vaiheessa on kusetus. Miten tyhminä ne pitää ihmisiä?
Median ja arvostelijoiden pitää ottaa kantaa että molemmat suoriutuu yhtä hyvin. Oli sitten Hyper Ultra Gaming tai ihan vaan brändäämätön tuote tai eri brändi. Et saa edes mitään vastinetta rahalle. Korkeintaan häviät pitkässä juoksussa kun naru tiukentuu kaulan ympärillä ostamalla Nvidian näytönohjaimia. Olet sidottuna mahdollisesti kaikkeen tulevaisuudessa mitä Nvidia nyt keksii.
Brändi on brändi. Sillä voi olla yhteyttä suorituskyvyn kanssa tai sitten kertakaikkiaan ei. Kortin pitäisi jokatapauksessa toimia täysin ihan perusajureilla. Jos siihen on viritetty jotain, jotta ei toimi, niin kuin läppäreissä on monesti, niin ei kannata hankkia (jos ei ole pakko).
Kortin tietty "brändi" ei myöskään estä tai pakota siihen tietynlaista jäähyä tai tietynlaista virtalähdeosaa.
Näyttiksistä kannattaa ostaa se, joka omaan käyttöön soveltuu parhaiten. Ei näyttisvalmistajan tarvitse mokata, kuin yksi GPU versio, niin suosio romahtaa, jos kilpailija kiilaa edelle.
Kyllä ne on kaikki isommat pelurit täysin naimisissa nyt nVidian kanssa, mukaanlukien MSI
Taas kerran aliarvioit brändin tehon ja yliarvioit keskimääräisen ostajan tietotason. Nvidia myy brändin ansiosta paremmin vaikka AMD tarjoaisi joka hintaluokassa Nvidiaa nopeamman kortin halvemmalla.
Lopeta jo se Nvidian pyllyn pussaaminen.
Ei täällä siihen muut haksahda kuin toiset Nvidian pyllyn pussaajat.
Ei tavallinen kuluttaja useimmiten osta tuotetta vaan sitä mainosten brändiä!
Kuten esim tuota Asuksen perinteisin mainoksin ja sponsoroinnilla hypetettyä ROG:tä.
Aivan samoin Corsairkin myy brändinimensä voimin paljon täysin keskinkertaisia powereita, joita virheellisesti luullaan laadukkaiksi Corsairin brändin takia.
Niin, ei kaikki kyttää io-techin uutissivua F5-näppäin valmiina pohjassa ja katso kaikkia arvosteluita mitä tulee vastaan. Taikka edes kysy io-techin asiantuntijoilta mitä kannattaa ostaa…
Onhan se tilanne aikalailla eri kun maailma ennen ROGia, kun näytönohjain paketit erotti toisistaan vaan kyborginaisten rintavarustuksen koosta. Vaikea uskoa, että tilanne nykyisestään tulisi muuttumaan, vaan että kukin valmistaja rakentaa edelleen näitä brändejä joilla tuotesarjoja eriytetään markkinoille. Ts, amd tiputettiin kymmenen vuoden työstä viikossa. Edes intel kyennyt samaan, vaan vaati pari sähköpostiviestiä dellille, ennen kuin sopimus saatiin aikaan.
Eläppä viitsi röllätä siinä! Ei tuollaisessa brändiuskollisuudessa ole mitään järkeä, eikä sitä näyttiksissä kovinkaan moni harrasta.
Itse en tunne ketään, joka olisi kysynyt ikinä, onko esim ROG kortti hyvä, Kortin merkin perusteella on joku joskus kysynyt ja sitten on katsottu halutun kortin arvosteluja. Olen miltei varma, että yliarvioit tuota brändin merkitystä nyt erittäin suuresti.
Eihän tuo sopimus käsittääkseni estä Asusta myymästä esim ASUS Radeon korttia Tai ASUS FDKFD Radeon korttia, kunhan eivät myy ASUS FDKFD Geforcea.
Yllättävän moni osaa katsoa nykyään korttien arvosteluja netistä.
Nvidia vain haluaa, että kortit on SELKEÄSTI erinimisiä valmistajan mukaan, että ne harvat, typerämmät eivät vahingossa osta jonkun brändin perusteella väärää korttia.
Ei, vaan NVIDIA käyttää määräävää markkina-asemaa laittomasti varmistaakseen että valmistajien vaivalla ja miljoonilla rakennetut brändit ovat yksinoikeudella NVIDIAn jotta se saa omittua entistä suuremman osan markkinoista.
Vähän kuin yritys kaappaus, ilman että tarvii omistaa itse yrityksestä yhtään mitään. Riittää, että on yksinoikeus yrityksen luomaan brändiin. Entäs se sitten, että brändimainontaan tulisi mahdollisesti mukaan vielä nvidian sponssausta. "We’ll be promoting our GPP partner brands across the web, on social media, at events and more". Tähän mennessä valmistajat ovat itse maksaneet brändiensä mainostuksen ja se on hyödyttänyt molempia piirivalmistajia. Mahtaako olla miten varoja luoda uutta brändiä tyhjästä? Luulisin, ettei amd sen kummempaa sponsorisopimusta voisi luvata. Taikka haluaisiko edes, koska jos näin voi käydä, mikä estää muuttamasta sopimusta?
I am altering the deal; pray I don’t alter it any further…
Ei kai Nvidia mitenkään pakota ROG:ia itselleen? Asus sai ihan itse valita, että luoko se uuden brändin geforceille vai radeoneille.
Oletko nähnyt sopimuksen? Tiedätkö asian faktaksi?
Oli miten oli, niin ”valinta” on kuula kalloon tai polvi paskaksi. Vapaan tahdon valinta hyvinkin.
En ole nähnyt yhtään puoltavaa todistetta sille, että nvidia olisi vaatinut keneltäkään mitään muuta kuin sitä, että kilpailijoiden GPU:lla varustettuja tuotteita ei saa myydä samalla brändillä, kuin Nvidian GPU:lla varustettuja tuotteita. Ja sekin vain siinä tapauksessa, että haluaa osallistua Nvidian kumppanuusohjelmaan.
Pakkohan siihen ei ole kuulua tai edes myydä Nvidiaa ollenkaan jos ehdot ei miellytä.
[OT]Mää luomassa uuden brändin 70% markkinaosuuden firmalle :D[/OT]
Juuri niinkuin Cirrus sanoi, jos et lähde tuohon nvidian hommaan mukaan niin et saa uusia chippejä samaan aikaan kuin muut ohjelmaan kuuluvat firmat, jolloin menetät todella paljon tuloja kun kortit tulisivat myyntiin vasta kumppanuusfirmojen jälkeen. Lisäksi Nvidia mainostaa kumppanuusfirmojen tuotteita omilla sivuillaan.
@zepi
Eli lähde mukaan tai ota taloudelliset tappiot :think:
Joo. Varmaan kannattaa sitten jättää asioiden faktana esittäminen väliin jos et tiedä.
Toisekseen pakko ei ole kuin kuolla vielä tällä hetkellä. Aivan järjettömän typerä perustelu.
Kiristys on kiristystä vaikka kiristykseen ei ole ihan aivan pakollista pakkoa suostua. Rikoslaki kertoo esimerkin omaisesti lisää tämän kaltaisista konsepteista.
Cirrus voisi hieman höllätä tahtia. Ihan vain kevyenä elämän muistutuksena. Jokainen joskus on pallohukassa tai tekee virheitä mutta nyt tunnut tarttuvan jokaseenkin epäkohtaan minkä huomat turhan agressiivisesti. Pidetään se hyvä fiilis kaikilla?
Uskon, että nVidia tietää markkinatilanteen paremmin. Mikäli tilanne olisi tämä, ei tätä GPP ohjelmaa olisi tietenkään koskaan kehitetty.
Näin:
Ei noissa kommenteissa mitään turhan aggressiivista ole IMO. Hyviä perusteluita vastineeksi sille "ettei ole pakko tehdä, joten ei ongelmaa".
Ylipäätään näkisin, että näytönohjaimet ovat tässä hommassa toissijainen juttu. En usko, että OEM:t tekevät (ehkä näitä hetkellisiä crypto-mining-boomeja lukuunottamatta) kauheasti voittoa noilla näyttiksillä. Uskoisin että isot rahat tehdään nimenomaan noilla läppäreillä ja desktopeilla, koska niissä voidaan myydä bulkki-ssd:tä, muistia ja prossuja kohtuullisella katteella. Tämä on myös se paikka missä tämä oikeasti sattuu AMD:tä.
Mitä tapahtuu jos Asus haluaa myydä Ryzen (2) + GTX1080Ti ROG-desktoppia?
Todellisuudessa nvidia haluaa estää ROG läppärin, jossa intel 8th gen + vega m. Eivät halua että noita intel+amd paketteja voitaisiin myydä "pelibrändättynä" siinä missä nvidiaakin. Haluavat yksinoikeuden, tai… 😉
Kylen mukaan siinä oli nimenomaan että "gaming brand has to be aligned with geforce" ja aika varmasti pienellä präntillä siellä on estetty kikkailumahdollisuus esim pitää ROG AMD:llä ja julkaista GeForcet "PROG"-nimellä (People's Republic of Gamers)
Juu, ei.
Nvidia haluaa, että selkeyden vuoksi käytetään eri brändiä. TS Nvidian ohjaimille olisi ollut täysin mahdollista kehittää uusi "brändi" ja sitten liittyä tuohon ohjelmaan ja ohjelman ehdot olisi täytetty, jos tuo jostain syystä ahdistaa.
Miljoonien törsääminen johonkin sanaan XYZ, jonka maineen voi pilata yksi huono tuote on täysin turhaa ja täysin älytöntä. Tuskin siis oikeasti tapahtunutta.
iPhone.
kts. edellinen viestini heti siinä oman viestisi yläpuolella
Olet siis sitä mieltä että kaikki maailman firmat ovat ihan helvetin tyhmiä, kun käyttävät mainostamiseen miljarditolkulla rahaa. Mainosmiehet on sitten vissiin jotain neroja, kun ovat onnistuneet kusettamaan kaikkia satojen tai jopa tuhansien vuosien ajan (milloin ikinä ekat mainokset sitten tehtiinkään, paha sanoa). Ja salaliittoon kuulunevat kaikki mainostamista ikinä tutkineet tahot?
Kannattaa käydä tutustumassa siihen GPP blogiin, sekä katsoa mitä tässä viikon mittaan on jo tapahtunut. Enää kyse ei ole pelkistä olettamuksista, vaan kummasti alkaa blogin teksti saada ymmärrettävää muotoa kun yhdistelee näitä kahta asiaa. Eikä nyt ihan Sherlock J Holmes tarvitse olla että kaikki käy yhteen. Varmasti myös tutustuminen erilaisiin brändi tutkimuksiin voi olla avaavaa, niin kuin tuossa @Dudem heitti avainsanan iPhone niin siitä on hyvä lähteä liikkeelle.
Edit: Niin, tosiaan, niin kuin sanoit, nvidian ohjaimille olisi ollut mahdollista kehittää oma brändi. Se, ettei niin tapahtunut on se perimmäinen ongelma. Ettei nämä olemassa olevat brändit ole nvidian omaisuutta, taikka ettei nvidialla ole yksinoikeutta sanan gaming käyttöön. Ongelmaahan ei olisi ollut jos olisi lähdetty liikkeelle pisteestä nolla, mutta että tehtiin tällainen ”kaappaus” sen sijaan on omiaan vääristämään markkinoita. Sitä tuskin kukaan haluaa jo valmiiksi amd:lle haastavassa markkinatilanteessa.
Kyle ei kuitenkaan vaivautunut julkaisemaan sitä tekstikohtaa jossa tuo lukee.
Väitettä olisi helpompi pitää totena jos sen pohjalle olisi suora lainaus sopimustekstistä, koska nimenomaan tarkka sanamuoto on tärkeä tässä tapauksessa.
Ja koska jokaisen valmistan sopparissa voi olla pilkut hieman eri kohdissa niin nvidia olisi heti saanut selville kuka tiedon vuoti. Se olisi kyseisen valmistajan osalta menetetty peli.
Ihan syystäkin asia pidetään salaisena, ainakin valmistajien osalta. Ei kukaan halua ottaa luotia niskaansa, vaikka se yleistä etua ajaisikin. Off record voidaankin puhua ja kertoa kokemuksista.
Koska Nvidia on taatusti tehnyt sopimuspapereista sellaiset, että voivat tunnistaa mitä kautta se on vuotanut julkisuuteen!
Sen jälkeen onkin helppo rangaista valmistajaa ja todennäköisesti lopulta tulisi myös potkut tiedot vuotaneelle työntekijälle tai useammalle.
Nvidia on selkeästi määräävässä markkina-asemassa ja tämä ohjelma on selvästi vähintäänkin rajusti kyseenalainen, niin se on Nvidian vastuulla toimittaa todisteet etteivät käytä asemaansa väärin.
Mutta sen sijaan että reilusti julkaisisivat sopimuksen sisällön hiljaiseksi kiristäminen ja muu mafiameininki vain jatkuu!
Ei Nvidia ole välittänyt avoimuudesta ja reiluudesta kuin 20v sitten.
Laittoman kiinalaisen kivihiilikaivoksen työntekijän vuoden vanhat työhousutkin ovat puhtaammat, kuin Nvidian kaltaisten suuryritysten toimet.
Voi jestas sentään… ei kai nyt joku oikeasti kuvittele, että mahdollisesti oikeudellisiin toimiin johtava sopimus julkaistaisiin? Tapa millä nvidia tekee tämän on jokseenkin ennennäkemätön, mutta samoin kuin Intel aikanaan, pyrkimys on käyttää johtavaa markkina-asemaa hyväksi ja vääristää kilpailua.
Itse on ole ollenkaan varma että nvidialle olisi ollut OK että valmistaj luo uuden brändin olemassaolevan lisäksi jolla niitä nvidian kortteja jatkossa aletaan myymään. Mielestäni tässä on nimenomaan se ongelmana että nvidia vaatii että olemassaolevat brändit tulee heidän korteilleen, kuten jo on nähty että olemassa olevista brändeistä on alettu AMD:n tuotteita karsimaan pois. Mikäli joku valmista nvidian korteille luo uuden brändin niin se todistaa oman olettamukseni asiasta vääräksi, mutta epäilen että näin ei tule käymään.
Ja kannattaa muistaa myös se että tämä koko soppa ei ole nvidian hyökkäys suoraan AMD:tä vastaan vaan pikemminkin Inteliä vastaan koska nvidia on menettämässä erittäin ison siivun läppäripuolelta näiden Intel Vega kikkareiden myötä.
Melko onneton olkiukko. (Eikä edes onelineri, vaan vain yksi sana, vailla mitään perusteluja tai edes selitysyritystä.)
Iluuri on täynnä applen tekniikkaa, applen käyttiksellä ym.
Noissa korteissa taas on vaihtelevanlaatuisia jäähyjä ja vaihtelevanlaatuisia poweriosia. Ja jos GPU vaihtuu kilpailijan tuotteeseen, niin ominaisuudet muuttuvat TODELLA radikaalisti (joku "brändi" ei paina siinä mitään). On täysin ymmärrettävää, ettei ole kenenkään etu, jos "brändi" sotkee kilpailijoiden tuotteita vähänkään keskenään.
Applella tuota ongelmaakaan ei ole, se teettää itse itselleen puhelimensa, klooneja ei ole, eikä sallita.
Lisäksi puhelin on käytössä ja asia kiinnostaa suuria määriä ihmisiä, vs jotkut näyttikset, joka kiinnostaa taas lähinnä PC pelaajia, joiden määrä on HYVIN PIENI edelliseen ryhmään verrattuna TS nuo "brändit", jotka näyttiksiin liittyvät ovat siinäkin mielessä suurinpiirtein merkityksettömiä.
Enkä nyt keksi, miten Iphonen menestys olis MITENKÄÄN kiinni sen nimestä. Lähinnä nimi on saanut mainetta hyvin pitkän ajan kuluessa siinä sivussa, kun kertakaikkisen mokailun määrä on ollut melko maltillista ja muutkin ovat mokailleet. Ja menestys olisi silti ollut yhtähyvä, vaikka Apple olisi nimennyt joka sukupolven uudella nimellä.
Juu.. Kyllähän mainostamisen idea on monasti (ei siis aina) itseasiassa kusettamista, kun tarkemmin katsotaan:
– Tuotteen ongelmista ei hiiskuta.
– Annetaan mielikuvia tuotteesta, jotka ovat monasti ihan vain silkkaa paskaa (tai ainankin täysin vääristettyjä).
– Testataan esim tuotetta täysin epärelistisessa tilanteessa.
– Tehdäänn täysin lavastettu käyttötilanne, jotta ongelmajäte näyttääkin hyvältä..
Vieläkö muuten "TV shop" pyörii? Ei ole tullut katsottua Suomen kanavia (tai muitakaan mainosviritteisiä kanavia nyt muutamaan vuoteen). TV shop oli siitä hyvä viritys, että tuotteen siellä olo oli miltei varma tae, että tuote oli huono tai puhdas kusetus.
Sopimuksiin kyllä pistetään yleensä pienemmissäkin pajoissa kielto vuotamiselle kolmansille osapuolille ja ihan syystä. Se on ihan täysin normaalia liiketoimintaa, eikä mitään "kiristystä".
MSI Is Saying Some Crazy Things About AMD Graphics Cards
Siitäpäs päivän mietteitä MSIltä. Ei virallinen korporaation kannanotto, mutta huolestuttava jokatapauksessa.