Oppon esittelemä kameramoduuli mahdollistaa 85-200 mm:n välillä jatkuvan optisen zoomin älypuhelimissa, mutta sen markkinoille tulosta ei ole vielä toistaiseksi tietoa.

Oppo on esitellyt eilen pitämässään tilaisuudessa uusia kehitysaskeliaan älypuhelinten kameraratkaisuissa. Uusiin teknologioihin kuuluu 85-200 mm:n välillä jatkuvan zoomin tarjoava kameramoduuli, uusi RGBW-sensori ja viisiakselinen optinen kuvanvakain.

Oppon uusi RGWB-kamera-sensori tarjoaa nimensä mukaisesti valkoisia alipikselitä perinteisten punaisen, vihreän ja sinisen seuraksi. Valkoisten alipikseleiden lisääminen hävittää Oppon mukaan tarpeen erillisille värisuodattimille, minkä myötä kenno on valmistajan mukaan 60 prosenttia valovoimaisempi ja kerää 35 prosenttia vähemmän kohinaa kuin perinteiset älypuhelinkennot.

Oppo ei paljastanut vielä millaisia megapikselimääriä tulemme valmistajan uusissa RGBW-kennoissa näkemään, mutta puhelimissa niitä tullaan valmistajan mukaan näkemään jo kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Ensi vuoden alkupuolella puhelimissa nähtäväksi valmistaja puolestaan esitteli uuden viisiakselisen optisen kuvanvakaimensa, joka käyttää niin objektiivin kuin myös sensorin liikettä vakautuksen toteuttamiseen. Pienessä liikkeessä Oppon uusi vakain käyttää objektiivin mekanismia horisontaaliseen ja vertikaaliseen liikkeen korjaamiseen ja suuremmissa liikkeissä mukaan tulee myös sensorin vakautus, joka liikkuu horisontaalisen ja vertikaalisen suunnan lisäksi myös kiertäen.

Kenties tulevaisuuden kannalta mielenkiintoisin teknologia on Oppon uusi portaattoman zoomin tarjoava kameraratkaisu, joka koostuu liikkuvista linssiryhmistä perinteisten zoom-objektiivien tapaan, minkä myötä se tarjoaa 85-200 mm:n välillä portaattoman optisen zoomin.

Esitelty kameramoduuli sisältää TMR-sensorin (tunnel magnetoresistance), joka mahdollistaa objektiivien tarkan ja vakaan liikuttamisen. Objektiivit itsessään ovat yhdistelmä lasia ja muovia, minkä lisäksi käytössä on kaksi ultraohutta värihajontaa vähentävää asfääristä lasia. Rakenteensa myötä myötä kameran väri- ja valkotasapainon pitäisi säilyä vakaana liikkuvista objektiiveista huolimatta.

Oppo ei ole markkinoiden ensimmäinen portaatonta zoomia esittelevä valmistaja, mutta siitä huolimatta teknologia ei ole vielä älypuhelimissa yleistynyt. Yleistymistä ei myöskään kannatane Oppon esittelemästä ratkaisusta huolimatta odottaa henkeään pidätellen, sillä valmistaja ei ole antanut minkäänlaisia lupauksia siitä, milloin kameraratkaisua voidaan tulla puhelimissa näkemään.

Lisäksi Oppo puhui myös uudesta näytönalaisiin etukameroihin tarkoitetusta algoritmistaan, joka mahdollistaa kameran yllä jopa 400 PPI:n pikselitiheydellä varustetun näytön. Yhdessä läpinäkyvän johdotuksen ja pikselipiirijohdotuksen kanssa Oppo lupaa värikylläisyyden ja kirkkaudenkin parantuneen selvästi tämän hetkisiin ratkaisuihin verrattuna.

Lähde: GSMArena

This site uses XenWord.
;