Kiinalainen Moore Threads on yksi maan nousevista näytönohjainvalmistajista. Yhtiön näytönohjaimet perustuvat sen omaan MUSA-arkkitehtuuriin eikä ulkopuolelta lisensoituun, kuten joidenkin muiden kiinalaisvalmistajien näytönohjaimet.
Moore Threads teki jo aikaa sitten selväksi, että sen näytönohjaimet on tarkoitettu vain kotoisille markkinoille eli Kiinaan. Nyt japanilainen PC Watch on kuitenkin saanut yhden MTT S80 -korteista käsiinsä ja ajanut sillä testejä lukuisissa eri peleissä ja sovelluksissa. Kyseessä ei ole ensimmäinen testi näytönohjaimella Kiinan ulkopuolella, mutta se on edellistä kattavampi.
Yhtiön itsensä mukaan MTT S80 tarjoaisi jopa GeForce RTX 3060 Ti -tasoista suorituskykyä. Jo ensitestit osoittivat, ettei väite käytännössä pidä edes etäisesti paikkaansa, vaan suorituskyky ainakin peleissä jäi kauas jopa Intelin Arc A770:sta.
PC Watchin testit eivät edellisteen testien antamaa kuvaa ainakaan paranna. Sivusto oli valinnut verrokiksi NVIDIAn GeForce GTX 1050 Ti:n, joka laskennallisilta tehoiltaan jää kauas MTT S80:n taakse; esimerkiksi FP32-laskentavoimaa on 2,1 TFLOPSia S80:n 14,4:ää vastaan ja muistikaistaa on 112 Gt/s S80:n 448 Gt/s vastaan. Teoria on kuitenkin teoriaa ja käytännössä GTX 1050 Ti murskaa S80:n jok’ikisessä testissä. Parhaiten S80 pärjää DirectX 9 -testeissä, jossa GeForce yltää keskimäärin 86 % parempiin tuloksiin. Kun mukana on myös DirectX 11 -pelit, GTX 1050 Ti on jopa 195 % nopeampi kuin S80. Luku tosin pienenee ”vain” noin 120 %:iin, jos listasta tiputetaan pois Assetto Corsa, jossa GeForce tarjoaa jopa lähes 10-kertaista suorituskykyä kiinalaisverrokkiinsa nähden.
Luvut eivät muutu yhtään sen kauniimmiksi, kun tarkasteluun otetaan suorituskyvyn sijasta tehonkulutus. MTT S80 kuluttaa keskimäärin jopa 130 % enemmän tehoa kuin GTX 1050 Ti samoissa pelitesteissä.
Lähteet: PC Watch, Tom’s Hardware
Pystyykö kukaan sanomaan lonkalta minkä vuoden huippukorttieja tämä vastaa teholtaan? Eli monta vuotta kiinalaiset on länkkäreitä jäljessä?
Eikös 1050ti ollut yhteen aikaan jotain gtx 680/hd 7xxx sarjan tasoa, eli ainakin 10 vuotta jäljessä? 😀 pieni kiriminen siis edessä
Osaisiko @Zetteri vastata tähän
Tuo menee aika lähelle Nvidian GTX 580 näykkäriä vuodelta 2010…
https://www.gpucheck.com/compare/nvidia-geforce-gtx-1050-ti-vs-nvidia-geforce-gtx-580/intel-core-i7-6700k-4-00ghz-vs-intel-core-i7-975-3-33ghz/
Hyvä et on pcie gen5 tuki ettei tuo väylä pidättele hurjaa suorituskykyä
Vähintäänkin länsimaissa tuotettuja pelejä ja testiohjelmia varten kyseinen firma ei ole jaksanut suorittaa minkäänlaisia optimointeja, eli ellei näiden korttien ideana ole ajaa vain joitain tiettyjä workloadeja mitä ei tässä tapauksessa testattu, niin voidaan parhaimmillaankin puhua engineering sample tason tuotteesta, mitä ei todellakaan pitäisi puskea vielä markkinoille.
Parempi onni ensikerralla…
Ihan vastaavastihan euroopassa ja amerikassakin on alettu miettiä että pitäs varmaan tehdä täälläkin jotain omaa(piirituotanto jne.).
Tämähän se varmaan on. Kortilla on luultavasti tarkoitus ajaa vain kotimaansa koodia. Länsimaiset testiohjelmat on valmistajalle yksi hailee. Toki silti kiinalaisilla on noin 10 vuoden takamatka amerikkalaisiin nähden.
Kun Intel ilmoitti aloittavansa tekemään näytönohjaimia niin keskitasoinen kortti oli kaupassa 5 vuodessa.
-Intelillä toki jotain käsitystä integroiduista näytönohjaimista jo pitkältä ajalta.
-Mutta missäs suurin osa näytönohjaimista mahdetaan valmistaa lopulta, olisiko Kiinassa.
Eli kehitys voi olla melko nopeaakin, kehitysbudjetti tuskin on tässä iso ongelma.
Taisi Intelin graffakortti sekoilu alkaa vuonna 1998. Intel740 korttien kanssa. Tästä taitaa olla se 25v. Kuluttajan silmin kovin pitkälle ei ole päästy. Intel740 – Wikipedia
No tuosta voidaan miinustaa ne vuodet kun mitään ei tehty ja todetaan sampsan artikkelin mukaisesti että Arcin suunnittelu aloitettiin 2017 ja kortti oli valmis 2022.
Kyllä se inteli käytännössä tyhjästä aloitti.
Arc-näytönohjaimien kerrottiin saapuvan myyntiin vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta suorituskykyisimpiä Arc A750- ja A770-malleja jouduttiin lopulta odottamaan lokakuulle asti. "
data-unfurl="true" data-result-id="476504" data-url="https://www.io-tech.fi/artikkelit/testissa-intel-arc-a750-a770-alchemist/" data-host="www.io-tech.fi" data-pending="false">
class="link link--internal fauxBlockLink-blockLink"
target=""
rel=""
data-proxy-href="">
Testissä Intel Arc A750 & A770 (Alchemist) – io-tech.fi
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.io-tech.fi
Ole hyvä.
Ei tuosta voida puhua Intelin omana tuotteena, Real3D:n vehje jossa Intel ja Chips and Technologies olivat mukana mutta teknologia oli Real3D:n (GE Aerospace / Lockheed Martin).
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä