Qualcomm on julkaissut tänään alkaneessa Snapdragon Tech Summit Digital 2020 -tapahtumassa uuden lippulaivajärjestelmäpiirinsä nimen sekä muutamia keskeisimpiä ominaisuuksia. Piirin tarkemmat tiedot julkaistaan tapahtuman toisena päivänä huomenna.
Yrityksen uuden lippulaivajärjestelmäpiirin, tai mobiilialustan kuten valmistaja sitä itse kutsuu, mallinimi on ehkäpä hieman yllättäen Snapdragon 888. Qualcomm ei julkaissut vielä piirin tarkkoja speksejä, mutta antoi esimakua muutamista keskeisistä ominaisuuksista. Piirin kerrotaan käyttävän uutta kolmannen sukupolven X60 5G -modeemia, joka esiteltiin viime helmikuussa. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, onko modeemi edelleen erillisenä vaiko integroituna järjestelmäpiiriin. Qualcommin käyttämät sanavalinnat saattaisivat viitata siihen, että modeemi on edelleen erillinen.
Snapdragon 888:ssa käytettävä uusi Adreno-grafiikkasuoritin tukee kolmannen sukupolven Elite Gaming -peliominaisuuksia, joiden edellinen sukupolvi mahdollisti mm. erikseen päivitettävät grafiikkasuoritinajurit. Uusi kuudennen sukupolven tekoälymoottori yhdessä täysin uuden Hexagon DSP:n kanssa kykenee nyt 26 TOPS:in (tera operations per second) suorituskykyyn. Uusimman sukupolven Spectra-kuvasignaaliprosessori on 35 % edeltäjäänsä nopeampi ja kykenee käsittelemään 2,7 gigapikseliä sekunnissa, joka vastaa noin 120:tä 12 megapikselin kuvaa.
Tilaisuudessa Xiaomi vahvisti sen tulevan Mi 11 -mallin käyttävän Snapdragon 888 -piiriä ja uutuuspiiri tullaan jossain vaiheessa näkemään myös ainakin seuraavien valmistajien tuotteissa: ASUS, BlackShark, Lenovo, LG, MEIZU, Motorola, Nubia, realme, OnePlus, OPPO, Sharp, vivo ja ZTE.
Lähde: Qualcomm
Mahtaako tulla vähän isompi hyppäys suorituskyvyssä kun mallinumero vaihtui noi paljon?
Olisi kyllä mukava jos tulisi hieman enemmän kun sen jokavuotisen luvatun 20% mikä se nyt todellisuudessa on ollut en muista ulkoa.
Missä kohtaa itse käyttäjä näkee nopeutumisen? Tai ainakin luulen, että nettinopeus on ainut pullonkaula mikä hidastaa avautumisia yms.
Virransäästöä taas ei ole koskaan liikaa, jos varsinkin Applen iddle-kulutukseen vertaa.. Sitä toivotaan, jos jotakin.
Toivottavasti nämä 5G 8xx sarjan prossut tulevaisuudessa soveltuvat esim. midrangeihin ikääntyessään, vai laittanevatko niihin sitten niitä 765 tms. prosessoreita.
Tehoa tosin ei voi koskaan olla liikaa ja siihen tottuu .
En ole aikoihin lukenut asiasta, mutta käsittäisin että edelleen mainosten latautuminen vaikuttaa sivujen lataantumiseen.
OFFTOPIC:
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
https://mk0apibacklinkov1r5n.kinstacdn.com/app/uploads/2019/10/factors-that-impact-visually-complete-on-desktop-and-mobile-768×1004.png
Backlingon viimevuotisen blogikirjoituksen perusteella siirrettävän datan määrä on tosiaan suuri jarru useimmilla nettisivuilla, jos siis käytetään mittarina sitä, että koska koko sivu on latautunut.
Erot nopean ja hitaan mainostarjoajan välillä ovat luonnollisesti myös suuret, ja tämä tietenkin näkyy erityisesti siinä tilanteessa, että se mainostarjoajan skripti on blokkaava renderöinnin osalta.
patrickhulce/third-party-web
TOPIC:
Javascriptin suoritusnopeudessa on Android-käyttöön suunnatuilla ARM:eilla vielä runsaasti kirittävää Applen vastaaviin verrattuna. Tällä on vaikutusta jos esim. pelaa Javascript/WebAssembly -toteutettuja pelejä selaimessa.
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
https://images.anandtech.com/graphs/graph16192/112449.png
Noudattaako midtier samaa nimeämistä ja on 666?
Javascripti toimii varmaan applen suljetulla alustalla ihan kivasti, mutta avoimella Android alustalla siinä on aivan liian paljon tietoturva -aukkoja että edes kannattaisi harkita ylipäätänsä sen käyttöä. Itsellä ollut toisella alustalla jo iät ja ajat javascript bannissa.
Eiköhän siellä ole taas tuoreimmat mahdolliset Arm-ytimet Qualcommin vähän viilaamina. Tänään tulee lisätietoa.