AMD julkaisi Radeon RX 500 -sarjan näytönohjaimet virallisesti eilen. Vaikka Radeon RX 560:n, RX 570:n ja RX 580:n käyttävät Polaris-piirit on nimetty uudelleen, ovat ne edelleen käytännössä samoja viime sukupolven grafiikkapiirien kanssa.
TechPowerUp-sivuston keskustelufoorumeiden käyttäjä TonybonJoby päätti ottaa riskin ja testata Sapphire Radeon RX 580 Limited Edition -näytönohjaimen BIOSia XFX:n RX 480 -näytönohjaimessaan. Riskiä nosti etenkin se, että Sapphiren BIOSin Boost-kellotaajuus on 1411 MHz, kun XFX:n RX 480:ssa se on vain 1288 MHz.
TonybonJobyn mukaan BIOSin flashays sujui ongelmitta ja näytönohjain tunnistui sen jälkeen Radeon RX 580:nä. Päivityksen voidaan sanoa onnistuneen jopa yli odotusten, sillä TonybonJobyn mukaan hänen XFX RX 480 ei suostunut ylikellottumaan yli 1350 MHz:n, mutta uudella BIOSilla 1411 MHz:n Boost-kellotaajuus toimi ongelmitta. Ero ylikellottuvuudessa selittynee RX 580 BIOSin käyttämillä korkeammilla jännitteillä.
TonybonJobyn mukaan näytönohjain toimii esimerkiksi Witcher 3:ssa ja Furmarkissa ongelmitta ja kellotaajuus pysyy ainakin Witcher 3:ssa vakaasti 1411 MHz:ssa, mutta kellotaajuuksien säätö kumpaankaan suuntaan MSI Afterburnerilla kaataa ajurit välittömästi. Toistaiseksi ei ole varmuutta johtuuko ongelma Polaris 10:n ja Polaris 20:n mahdollisista pienistä eroista vai esimerkiksi MSI Afterburnerin puutteellisesta tuesta RX 580:lle.
Näytönohjaimen BIOSin päivittäminen väärän mallin BIOSilla saattaa johtaa näytönohjaimen toimimattomuuteen tai jopa täydelliseen hajoamiseen. Flashaysta kokeilevien on syytä ottaa alkuperäinen BIOS aina talteen ja omata kokemusta uuden flashayksen teosta sokkona, varanäytönohjaimella tai omistaa näytönohjain jossa on käytössä kaksi BIOSsta.
Flashaaminen väärän näytönohjaimen BIOSilla voi evätä valmistajan takuun ja käyttäjät tekevät sen täysin omalla vastuullaan. Huom! Jos et tiedä mitä teet, älä tee.
Saman ketjun tuoreimmassa kommentissa joku onnistui boblauttamaan korttinsa yrittämällä samaa…
Itse en ketjusta löytänyt yhtään viestiä brikkaantuneesta kortista. Jollakin oli ollut vissiin ongelmia ja oli sitten flashannnyt takaisin 480:piksi
Itse en ketjusta löytänyt yhtään viestiä brikkaantuneesta kortista. Jollakin oli ollut vissiin ongelmia ja oli sitten flashannnyt takaisin 480:piksi
Onkos tässä sarjassa AMD tuonut uudet ajuri optimoinnit vain uudemmalle sarjalle, jotta revikat näyttävät paremmilta.
Myös 470 -> 570 ilmeisesti mahdollinen
Wanna Flash your Radeon RX 470 towards a 570? It’s possible. 480 towards 580 as well.
Miten mahtaa olla RX 400-sarjan alennusmyyntien laita, kun poistuvat RX 500-sarjan tieltä, jos vaikka laajemmalti onnistuu BIOSin vaihto.
Eli 500-sarja on vain ylikellotusbios ja kortit (oletettavasti) paremmalla jäähyllä.
Sokkona flashaus on hauskaa puuhaa, mutta eihän siinä mitään riskiä ole, jos tietää mitä tekee. Itse en osannut varautua moiseen, kun ei silloin kukaan varoittanut.
Onhan noissa AMD:n mukaan valmistusprosessi kehittynyt joten piirien pitäisi olla ns. parempia. Enkä tuota välttämättä ihan perinteisenä markkinointi-bs:nä pitäisi.
Mitenkäs tämä virransyöttö? 150W specattu kortti 6-pin pcie syötöllä täsmää, mutta kun bios upgradetaan 185W kortin biokseksi?
Luulisin itse että ne jotka tämän biospäivityksen laittavat tietävät mitä tekevät, eivätkä varmaan ole moista operaatiota referenssikortille suorittamassa :think:
Kuten uutisessakin sanottiin. Jos et tiedä mitä teet, niin älä tee mitään.
Nimenomaan, silläpä juuri että referenssikorttien kanssa lähinnä alivoltitus on ainoa oikea toimenpide.
Jos jollakin on uploadata HIS Radeon RX 570 4GB version bios, niin voin testata mun htpc:n RX470:llä fläshäytyykö
Nopeasti kokeilin tuota rx580 biossia molempiin Saphiren rx480 nitro+ oc kortteihini, joista kumpikaan ei juuri kellottunu 480 biossilla niin hyvin niin tällä rx580 biossilla gpu boost taajuus pysyy virheittä 1411 ainakin futmark ja 3dmark testit. Illalla lisää testejä kun duunista pääsen.