Samsungin uudet 860 QVO -asemat tuovat yhden, kahden ja neljän teratavun kapasiteetit saataville entistä edullisemmin, mutta QLC-solut eivät vastaa kestävyydeltään tai nopeudeltaan TLC-, MLC- tai SLC-soluja.

Uutisoimme viime viikolla Samsungin tulevien 860 QVO -SSD-asemien eksyneen jo muutaman jälleenmyyjän verkkosivuille ennen aikojaan. Nyt yhtiö on julkaissut SSD-asemat myös virallisesti.

Samsung 860 QVO -SSD-asemat (Quality and Value Oriented) ovat yhtiön ensimmäiset QLC-soluihin (Quad-level Cell) perustuvat SSD:t. Yhtiö kutsuu niitä itse 4-bittisiksi MLC-soluiksi (Multi-level Cell), mikä on teknisesti oikein, mutta yleisesti markkinoilla viitataan MLC-soluilla kaksitasoisiin soluihin, TLC-soluilla (Triple-level Cell) kolmitasoisiin ja QLC:llä nelitasoisiin. Neljä tasoa tarkoittaa, että SSD-aseman kussakin solussa on pidettävä kirjaa yhteensä kuudestatoista jännitetasosta. QLC-solut mahdollistavat selvästi edeltäviä solutyyppejä suuremmat kapasiteetit edullisesti, mutta toisaalta niiden kestävyys ja nopeus ei vastaa TLC-, MLC- tai SLC-soluja.

860 QVO -sarjan SSD-asemat tulevat markkinoille 2,5-tuumaisina ja SATA-väylään sopivina asemina. Yhtiö lupaa asemille parhaimmillaan 550 ja 520 Mt/s perättäisluku- ja kirjoitusnopeuksia ja 97 000 (4Kt, QD32 tai 7500 (4 Kt, QD1) IOPSin satunnaislukunopeutta ja 89 000 (4 Kt, QD32) tai 42 000 (4 Kt, QD1) IOPSin satunnaiskirjoitusnopeutta. Samsungin mukaan TLC-asemia hätyyttelevät suorituskykylukemat ovat mahdollisia yhtiön oman V-NAND-teknologian ja MJX-ohjainpiirin ansiosta.

Samsung 860 QVO -sarja tuodaan markkinoille yhden, kahden ja neljän teratavun konfiguraatioissa. Asemien luvataan kestävän kirjoitusta 360 (1 Tt), 720 (2 Tt) tai 1440 teratavun (4 Tt) edestä, jonka lisäksi niissä on kolmen vuoden takuu, mikäli kirjoitusraja ei tule vastaan.

SSD-asemat saapuvat myyntiin Suomessa tammikuussa 2019 ja teratavun mallin suositushinta on 159,90 euroa. Samsung ei paljastanut muiden mallien hinnoittelua.

Samsung 860 QVO -tuotesivut

This site uses XenWord.
;