Universaalina prosessorina Prodigy kykenee ajamaan koodia riippumatta siitä, onko se suunniteltu Armille, x86:lle vai RISC-V:lle.

Uutisoimme vajaat pari vuotta sitten Tachyumista, joka kehitti Prodigyksi kutsuttua universaalia prosessoria. Prodigyn kerrotaan hoitavan niin prosessorin, grafiikkaohjaimen kuin matriisimurskaimenkin tehtävät ja suorittavan koodia riippumatta siitä, onko se suunniteltu Armille, x86:lle vai RISC-V:lle.

Nyt Tachyum on julkistanut Prodigyn virallisesti, todeten vaatimattomasti sen tarjoavan parasta tekoäly- ja HPC-suorituskykyä markkinoilla. SPECrate 2017 Integer -testissä prosesorin kerrotaan tarjoavan noin nelinkertaista suorituskykyä Intelin Xeon 8380:een verrattuna ja kolminkertaista AMD:n Epyc 7763HPC:een verrattuna. FP64-laskuja se kykenee suorittamaan kolminkertaisella ja FP8-laskuja kuusinkertaisella nopeudella NVIDIAn H100-kiihdyttimeen verrattuna. Prosessori tukee laajaa kirjoa erilaisia dataformaatteja FP8:sta ja INT8:sta FP64:aan, mukaanlukien Bfloat16- ja TF32-tarkkuudet.

Tachyum Prodigy rakentuu minimissään 32 ja maksimissaan 128 64-bittisestä ytimestä, jotka toimivat parhaimmillaan jopa 5,7 GHz:n kellotaajuudella. Prosessorissa on 16 DDR5-muistiohjainta, mikä tarkoittanee perinteisemmässä mielessä kahdeksaa muistikanavaa. Tiedote ei tarkentanut päteekö sama muistiohjainten määrä kaikkiin malleihin vai vain 128-ytimiseen huippumalliin. Laajennettavuutta tarjoaa 64 PCI Express 5.0 -linjaa. Prodigy-prosessoreita voidaan asentaa kokoonpanoon yksi, kaksi tai neljä ja ne jäähtyvät tarpeen mukaan joko ilma- tai nestejäähdytteisesti.

Tachyum tulee aloittamaan prosessoreiden testierien toimittamisen asiakkaille tämän vuoden aikana ja massatuotantoon prosessorin pitäisi päästä ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Lähde: Tachyum

This site uses XenWord.
;