Ensimmäisenä Telia tarjoaa eSIM-tekniikkaa Samsungin uuden Galaxy Watch -älykellon parina.

Telia on tiedottanut tänään tarjoavansa verkossaan tuen eSIM-tekniikkaa käyttäville laitteille. Ensimmäinen tuettu eSIM-tekniikkaa hyödyntävä Telian valikoimiin tuleva laite on Samsungin eilen julkistama Galaxy Watch -älykello.

Palvelut digitalisoituvat, ja myös SIM-kortin tulevaisuus on digitaalinen. Halusimme olla etulinjassa tarjoamassa asiakkaille vaivattomampaa palvelua nyt, kun eSIM-laitteet alkavat yleistyä. Asioinnista tulee eSIMin myötä nopeampaa ja helpompaa, kun yhä useammat älylaitteet kodeissa ja muualla ympärillämme tarvitsevat yhteyden internetiin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava Jussi Vuorinen.

eSIM-ratkaisussa SIM (Subscriber Identity Module) on integroitu laitteeseen erillisen kortin sijaan. Liittymän voi hankkia operaattorilta suoraan verkosta ilman tarvetta fyysiselle SIM-kortille. Laitteiden suunnittelun kannalta eSIM säästää tilaa laitteiden sisältä, joka on merkittävää erityisesti pienempien laitteiden, kuten älykellojen tapauksessa.

Telialla on ollut eSIM-palvelu käytössä Norjassa ja Virossa jo vuodesta 2016 lähtien. Telian eSIM-tuki on toteutettu GSM Associationin standardin mukaisesti ja se on yhteensopiva myös muiden eSIM-tekniikkaa käyttävien laitteiden kanssa. Toistaiseksi eSIM:iä on käytetty lähinnä älykelloissa sekä muutamissa älypuhelimissa, kuten Googlen Pixel  2 -malleissa.

Lähde: Telia

This site uses XenWord.
;