AMD valmistelee parhaillaan toisen sukupolven Ryzen-prosessoreiden julkaisua. Ryzen 2000 -sarja perustuu nykyisten Ryzen-prosessoreiden ensimmäisen sukupolven Zen-arkkitehtuuriin, mutta odotettavissa on mm. päivitetty muistiohjain nopeammalla DDR4-tuella sekä muita pieniä optimointeja, sekä tietenkin uusi 12 nanometrin valmistusprosessi.
Nyt Saksan Amazon on lipsauttanut tulevan Ryzen 5 2600X -prosessorin myyntiin. Prosessori vedettiin luonnollisesti nopeasti pois listoilta, mutta 3DCenter-sivuston keskustelualueiden käyttäjä chaospanda ehti napata myyntilistauksesta kuvankaappauksen.
Kuvankaappauksen mukaan Ryzen 5 2600X:n peruskellotaajuus on 3,6 GHz ja maksimi Turbo-kellotaajuus 4,25 GHz. Uudet Precision Boost 2- ja Precision Boost Overdrive -teknologiat mahdollistavat korkeat Boost-kellotaajuudet aiempaa useammilla ytimillä ja jälkimmäinen teknologioista vaatii tuekseen uuden 400-sarjan piirisarjan.
Hexus on puolestaan löytänyt Ryzen 5 2600X:n myynnistä TigerDirectistä ja Ryzen 7 2700X:n PC-Canada-, DirectDial- ja Prinfor-verkkokaupoista. Ryzen 7 2700X:n maksimi Boost-kellotaajuus on 4,35 GHz ja sen peruskellotaajuuden tiedetään aiempien vuotojen perusteella olevan 3,7 GHz.
Ryzen 5 2600X on hinnoiteltu Saksan Amazonissa 248,93 euroa, PC-Canada-sivustolla 314,99 Kanadan dollariin ja TigerDirectissä 274,99 Yhdysvaltain dollariin. TigerDirectin hinta on vuodetuissa dioissa kerrottuun 249 dollarin MSRP-hintaan nähden hieman koholla, mutta Saksan Amazonin hinta on hyvin lähellä MSRP-hintaa ottaen huomioon Saksan verotuksen. PC-Canadan hinta on poikkeuksellisesti jopa hieman alle MSRP-hinnan.
Ryzen 7 2700X:n hinta PC-Canada-verkkokaupassa on 484,99 Kanadan dollaria, DirectDialissa 511 Kanadan dollaria ja Prinforissa 384,08 euroa. PC-Canadan hinta on käytännössä tasan vuodettu MSRP, eli 369 Yhdysvaltain dollaria, kun DirectDial menee TigerDirectin 2600X-hinnoittelun tapaan hieman yli suositellusta. Prinforin 384,08 euron hinta kääntyy Portugalin verotuksen mukaan verottomana noin 384 dollariin, eli 15 dollaria yli suositushinnan.
Amazonin myynti-ilmoituksen mukaan prosessoreiden toimitus aloitettaisiin 19. huhtikuuta, mikä sopii yhteen huhuttujen emolevyjulkaisujen kanssa.
Mielenkiinnolla odotan 2800X:n sepeksejä;) Josko laittais tuon 1800X: tilalle…
Näillä näkymin 2800X-mallia ei ole tulossa. AMD karsinut useammankin mallin ja nyt nimeäminen "täsmää" Inteliin, ts huipulla 2700X vs 8700K, sitten 2700 vs 8700, 2600X vs 8600K, 2600 vs 8600 jne
Saisikohan näillä jo 4,5GHz rikki. :think: Hirveä hinku ollut 2600k päivitellä, en vielä Ryzeniin tai Coffee Lakeen tarttunut, jospa nyt tärppäisi.
Samanlaista päivitystä itsekin tässä haikailen, mutta jos vielä malttaisi.
Kun max turbo/xfr on tuo 4,35Ghz niin se 4,5Ghz on siitä vielä senverran kaukana että tarvii lottovoiton piilotossa että saa sellaisen prosessoriyksilön joka pystyy siihen 4,5Ghz:iin (mutta ei se lottovoitto ole yhtä epätodennäköinen kuin nykyisillä Ryzeneillä).
Paljonkohan 2600x boostaisi b350 laudalla ilman precision boost overdrivea.
Jos ymmärsin oikein niin precision boost overdrive voi olla aktiivinen hyvinkin lyhyen hetken kerrallaan niin että vaikka se nostaa kellotaajuutta ei siitä välttämättä seuraa eroa jonka huomaisi koneen käyttökokemuksessa.
Luultavasti 100-200 MHz vähemmän
Mites kauppiaat noin korkeita hintoja pyytelee? Käykö niin että myyntihinta on korkeampi kuin suositushinta? Voihan vihna.
No melkein ainahan liikkeillä on alussa korkeita hintoja jos ei ole vielä tuote laajemmin myynnissä…
Kuten uutisessa todetaan, molemmista on ainakin yhdessä kaupassa ihan MSRP-tasoa se hinta eikä nuo pari liikettä missä on yli ole kuin jonkun kympin tai pari eroa MSRP:een.
Samanlainen päivitys 2700K:sta näihin houkuttelisi. Itse prossussakaan ei taida varsinaista vikaa olla mutta RAMien hinnat kyllä hillitsevät menohaluja tehokkaasti. Noh, kait se olisi hyvä jos jaksaisi hillitä itseään vielä seuraavaan Ryzen-julkaisuun. Josko silloin olisi RAMitkim järkevöityneet.
Mitä, ei 2800X tulossa? Voisivat nyt noudattaa edes omaa mallikäytäntöä. Aika tuhnut teki mutta olis vaan pitänyt olla pessimisti.
Mitä väliä sillä mallinimellä on? Ei se nimi tehoja poista tai toisn päin.
Jep, jos samaa prossaa myydään nimellä ”hyvä prossa 10”, tai ”extra super dooper 20000” niin kulku olisi nimestä huolimatta samaa… tai ehkä se ei olis kaikkien mielestä 😉
Ja siitähuolimatta markkinointi on todistetusti tehokas menetelmä eli ihmiset ostaisi sitä kalliimpaa ”extra super dooper 20000” prosessoria vaikka se olisi tasan saman tehoinen kuin se halvempi ”hyvä prossa 10”.
Totta…
Luulen tosin että 2800 mallia säästellen seuraavalle steppingille tai vain binnaukselle.
Miten se toisin voi olla kun useampi valmistaja sanelee nykyisin myyntihinnat ja se on sitten joko myyt tai et myy ollenkaa.
En jaksa todisteita alkaa kaivelee, mutta näin se vain menee.
Amd säästelee nopeampia malleja(an) vaikka kilpailija on edellä, selevä :kahvi:
Edellä käytännössä vain peleissä, koska yhden ytimen suorituskyky on parempaa. Ei se Coffee Lake yleisesti kaikessa ole "edellä", kuten annat ymmärtää.
En nyt ole seuraillut kauheasti kun muuten liian pitkä odotus mutta odotin että tulisi 2800X kun 2700X 4,2G boostilla? Odotin varovaiset ~400 MHz enemmän boosteihin. Peruskellotaajuudet samat? Eihän toi ole kun 100 MHz enemmän turboon.
"Ryzen 7 2700X:n maksimi Boost-kellotaajuus on 4,35 GHz samojen teknologioiden avulla ja sen peruskellotaajuuden tiedetään aiempien vuotojen perusteella olevan 3,7 GHz."
Ryzen 1800X kellotaajuus on 3.6 GHz ja turbo 4.0 GHz.
100Mhz enemmän peruskellotaajuutta ja turbossa 350Mhz. Eihän nuo toki paljoa olleet mutta ei tuolta hirveästi suurempia odottanutkaan. (En tiedä mistä katsoit tuon 100Mhz enemmän turboon.)
IMO ihan hyvä, että karsivat hieman. Aiemmin oli jo liikaakin malleja pienillä kellotaajuuseroilla. Periaatteessa kellottamalla 1700 vastasi 1800X:ää ja hintaeroa oli älyttömästi alkuun.
En yritä väittää mitään. Minulle prosessorin suorituskyky peleissä ei ole tärkeä asia, voitko antaa muutaman esimerkin joissa amd menee ohi?
Eikun joo perus kellotaajuutta 100 MHz. Mutta jos tuo turbo pitää paikkansa niin ihan hyvä sitten. Aika lähelle sitä 400 MHz 🙂
Väitäthän sinä jotakin kun sanot, että Intel on edellä. Minkä perusteella päättelit näin?
Tässä testissä vaikka useampi esimerkki, AMD voittaa (1800X vs 8700K) suurimman osan monen ytimen testeistä. Intel Core i7 8700K processor review
Intel on muutenkin kalliimpi, joten tottakai sen pitäisi periaatteessa olla parempi. AMD:n suorituskyky hintaan nähden on kuitenkin parempaa jo tuossa testissä ja testin jälkeen AMD on saanut vielä hintaleikkauksia. Siihen vielä emokannan säilyvyys eli first gen Ryzenin tilalle voit lyödä vuoden päästä third genin, ei tuota voi Intelillä tehdä. CL taitaa olla vielä aikas aikas lämpöisenä käyvä prossu vs Ryzen.
8700K on kova peliprossu mutta yleiskäyttöön valitsisin itse kyllä Ryzenin. Ryzenin isompia heikkouksia on ehkä tuo matala kellotaajuus ja tämä korjaa sitä vielä hiukan. Ei välttämättä pääse tuo 2700X vielä 8700K:n tasolle yhden ytimen suorituskyvyssä mutta melko lähelle ja jos kone ei ole pelaamiseen niin tuo on kyllä parempi valinta.
Eiköhän tuon 2800X jääminen pois ole ihan hyvä juttu.
3 mallia 8-ytimisiä prossuja on vähän hölmö varsinkin kun "kellotettu" ja "vähän enemmän kellotettu" mallien väliset erot olivat niin mitättömät (teoreettinen kellotaajus-etu vain ~5%). Kaikki muut Ryzenit olivat aikalailla 2 kpl jokaista mallia, perusmalli ja korkeammin kellotettu malli, poislukien 1500X ja 1400 jotka 4/8 core/thread mutta eri määrä L3 cachea. Prossulijastojen suoraviivaistaminen on minun mielestä hyvä asia, enkä näe mitään ideaa siinä että julkaistaan monta eri mallia vain hiukan erillaisilla kellotaajuuksilla. Esimerkiksi Piledriverin (2nd gen bulldozer) kanssa AMD julkaisi 9 eri mallia 8-ytimisiä prossuja rajusti eriävillä kellotaajuuksilla.
Intel on vielä aikaisempina vuosina harrastanut "SKU-helvettiä" ja esim AMDn Piledriverin aikaisesta Haswell-arkkitehtuurista löytyy 12 mallia i7, 22 mallia i5, 19 mallia i3 ja 27 mallia Pentium+Celeron prossuja LGA1150 kannalle. Nykyisin Coffee Lake prossuissa on omasta mielestä aikalailla oikea määrä malleja ja sinne voisi korkeintaan lisätä nykyisistä yhdet low power mallit ja pentiumit.
Juuri tätä olin tulossa kirjoittamaan. Ei palvele ketään että on 10 8core mallia, osa ht:lla osa ei, 20 6corea jne…
Vaikka se nimi ois 2200x, niin eiköhän sieltä tule versio jossa on kelloa sen mikä irtoaa. Ei siis se että joku mallinimi jää pois tarkoita että samalla amd jättää tehoa reserviin.
Ja sitten tietenkin jos amd ei pysty mielestäsi tarjoamaan tarpeeksi lisäpotkua, niin eipä sille voi mitään.
@IcePen
Ylikellotuksesta ei voi vielä pakolla sanoa mitään kun ei tiedetä onko nyt rajana kelloille valmistusprosess, arkkitehtuuri tai virrankulutus.
6-8 ytiminen alkaa viemään aika paljon virtaa kun mennään korkeille kelloille ja koska nykyisten vuotojen perusteella TDP ei ole muuttumassa niin voi olla vaikeaa saada paljoa kelloja nostettua vaikka valmistusprosessi antaisikin paremman energiatehokkuuden.
Jep. Veikkaisin myös et 800X mallinimike saattaa tulla sitten taas käyttöön Threadripperpuolella, missä taas on vähän turhan ahtaasti 900, 920 ja 950. Varsinkin jos vaikka tulevaisuudessa tulee enemmän kuin 3 mallia, vaikka esim 2800X, 2850X, 2900X ja 2950X.
Miksi laitot oman pastauksesi alkuun @IcePen kun enhän puhunut mitään ylikellotuksesta joten postauksesi ei liity mitenkään minuun eikä siihen mitä tässä ketjussa olen puhunut.
Et lue väliviestejä olenkaan? Jos tuo boostaa sen 350 MHz yli 1800X:n niin ihan kelpo. Mahdollisesti maksimi kellot jää sinne 4,2-4,4 GHz tuntumaan.
En vastannut siihen. Vaan erittäin outoon logiikkaasi lainaamassani viestissä.
Juu joskus koulujenalku myynti boomiin tai ensijoulukauden myyntiin 2800/2800X mallin julkaisu voisi olla just sen tyylinen tamppu mihin AMD voisi tähdätä kun vaikka niiden mallien omianisuuden ei poikkeaisi mitänkään merkittävästi 2700X mallista olisi ne kummin "uusia" malleja ja siten omaian myymään paremmin.
2700X 329usd. :p
AMD Ryzen 7 2700X costs 329 dollars