Intelin ensimmäiset rautakorjatut prosessorit ovat päivitettyjä 8. sukupolven Core-prosessoreita ja seuraavan sukupolven Xeon Scalable -prosessoreita.

Alkuvuodesta maailmaa kohahduttaneet Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuudet ovat alkaneet valua pikku hiljaa pois uutisvirrasta, vaikka päivityksiä odotellaan edelleen useille alustoille. Intel on nyt julkaissut mikrokoodipäivitykset kaikille 5 vuoden sisään julkaistuille prosessoreilleen.

Intel ei kuitenkaan jää kyseisten haavoittuvuuksien osalta lepäämään laakereillaan, vaan rautatason korjaukset ovat tulossa etenkin kuluttajapuolelle aiemmin kuin kenties kukaan uskalsi kuvitella.

Yhtiön toimitusjohtajan Brian Krzanichin mukaan rautakorjauksia Spectren kakkosvariantille ja Meltdownille sisältävät 8. sukupolven Core-prosessorit saapuvat markkinoille kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Palvelinpuolella rautatason korjaukset ovat puolestaan tulossa markkinoille seuraavan sukupolven Cascade Lake -koodinimellisten Xeon Scalable -prosessoreiden mukana. Spectren ykkösvariantin korjaukset tulevat myös näiden päivitysten jälkeen olemaan ohjelmistopohjaisia.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;