Asus julkisti heinäkuussa ROG Phone sarjansa kolmannen sukupolven. ROG Phone 3 on yksi ensimmäisistä Qualcommin tuoreen Snaprdragon 865 Plussan kanssa markkinoille ehtineistä laitteista ja siten edustaa Android-maailman suorituskyvyn terävintä kärkeä. Edeltäjäänsä verrattuna ROG Phone 3 on jatkanut tutulla linjalla tarjoten rautatasoltaan huippuluokan ominaisuuksia ja selvästi pelaajille suunnattua estetiikkaa, joskin ulkonäössä on otettu askel hillitympään suuntaan.
Asus ROG Phone 3:n keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 6,59-tuumainen AMOLED-näyttö FullHD+-resoluutiolla ja 144 Hz:n virkistystaajuudella, Qualcommin Snapdragon 865 Plus -järjestelmäpiiri, mallin mukaan 12 tai 16 gigatavua RAM-muistia ja 512 gigatavua tallennustilaa. Kamerajärjestelmän osalta ROG Phone 3 luottaa 64 megapikselin pääkamerasta, 13 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 5 megapikselin makrokamerasta muodostuvaan kolmoiskameraratkaisuun.
Artikkelissa perehdymme puhelimeen runsaan kahden viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.
Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Phone 3
Itseäni jaksaa kuitenkin hämmästyttää, että jäähdytyksen osalta merkittävää eroa ei pääse syntymään esimerkiksi OnePlussan malleihin nähden. Etenkin ROG Phone II oli täydellinen epäonnistuminen mutta kolmannen painoksen kohdalla vastaavaa ongelmaa ei onneksi enää ole.
Suorituskyvyn heikentyminen CPU Stress rasituksessa io-techin testien perusteella (pelipuhelimissa tehotilat ja tuuletin päällä):
CPU Stress -testin tuloksissa pitää tietenkin huomioida, että pelipuhelimet saattavat "piikata" korkeammalle tuulettimien turvin, jolloin suorituskyvyn pudotus on suhteessa suurempi suorituskykytason säilyessä kuitenkin hyvällä tasolla. Esimerkiksi OnePlus 7T Pro sai kuitenkin pääsääntöisesti paremmat pisteet kuin ROG Phone II io-techin testeissä Asuksen pelitiloista huolimatta. Mitenköhän mahtaa käydä OP8T Pro malliin nähden ROG Phone 3:lla, kun OnePlus päivittyy SD865+ alustalle?
Todelliset pelitilanteet eivät varmaankaan rasita puhelimia yhtä paljon, jolloin jäähdytyksen merkitys pienenee. Pitäisi nähdä todellisia pelitilanteita, että jäähdytyksen merkitystä pääsisi arvioimaan paremmin.