io-techin alemman keskihintaluokan 5G-älypuhelinten testirysäys jatkuu ja tällä kertaa vuorossa on kiinalaisen Huawein elokuussa Suomeen 399 euron suositushinnalla lanseeraama P40 Lite 5G. Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan seurauksena puhelimesta puuttuu Google Media Services -palvelut, eli käytännössä Googlen sovellukset, kauppapaikka ja tiettyjen Android-sovellusten käyttämät Googlen omat rajapinnat. Tämän sijaan muusta P40-sarjasta tuttuun tapaan puhelimen sisältä löytyy valmistajan omat Huawei Mobile Services -palvelut, joihin lukeutuu myös valmistajan oma AppGallery-kauppapaikka.
Huawei P40 Lite 5G:n keskeisimmät ominaisuudet ovat 7 nanometrin viivanleveydellä valmistettava Kirin 820 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua tallennustilaa ja 4000 mAh:n akku 40 watin pikalatauksella. Neloistakakamera muodostuu 64 megapikselin pääkamerasta f1.8-aukkosuhteen objektiivilla, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta f2.4-aukkosuhteen objektiivilla ja kahdesta 2 megapikselin sensorista, joista toinen hoitaa syvyystietokameran ja toinen makrokameran tehtäviä.
Artikkelissa tutustumme puhelimeen hieman täysimittaista testirutiinia lyhyemmin viikon ympärivuorokautisten käyttökokemusten pohjalta.
Lue artikkeli: Testissä Huawei P40 Lite 5G
Tosin epäilen kyllä, että bootloaderia ei voi avata. Ja vaikka voisikin, niin suurinta osaa ei välttämättä kiinnosta lähteä virittelemään puhelintaan.
Huawei ei tarjoa mahdollisuutta bootloaderin avamiseen.
Eipä yllättänyt. Valitettava juttu sinänsä.
Koko arvostelu tiivistettynä. Vieläkö näitä tosiaan myydään?
En ole koskaan mitään tuollaista käyttänyt vaan ihan normaalisti selaimella kuten pc:llä . ei sisällä Googlen mobiilipalveluita on vain iso plussa .
YouTuben selainversiossa toiminnallisuuksia (esim. kanavan Yhteisö-välilehti puuttuu) on rajoitettu mobiiliversiossa ja työpöytätilassa sisältö skaalautuu näytölle hieman hankalasti. Siinä mielessä YouTuben käyttäminen selaimen kautta ei ole kaikissa tilanteissa ideaali ratkaisu. Ennemmin kannattaa käyttää YouTuben Vanced-versiota, kun se toimii Huaweilla.
YouTube ei ole kuitenkaan ainoa sovellus, joka ei Huawein laitteilla toimi suoraan tai ole helposti saatavilla. Siinä vaiheessa kun moni asiointi pitäisi hoitaa selaimen kautta pankkipalveluista lähtien, niin se ei ole välttämättä kauhean käytännöllistä.
Kyllähän pankkisovellusten tekijät tekevät myös Huawein laitteille rahasta eli haluaako ne välttämättä maksaa siitä
Niitä pitäisi myös ylläpitää ja päivittää, eli se "ensirahoitus" ei juuri pidemmälle kanna.
Huawei on itse asiassa varannut vajaa 9 miljoonaa euroa (65 milj. Tanskan kruunua) tanskalaisten ja pohjoismaalaisten finanssialan sovellusten kehityksen tukemiseen tälle vuodelle.
Toistaiseksi tulokset ovat olleet aika laihoja, sillä varsinaiset mobiilipankkisovellukset puuttuvat edelleen (esim. Danske, Nykredit, Jyske ja Nordea) mutta Dankort ja SaxoTraderGO sovellukset ovat sentään saaneet tuotua AppGalleryyn. Keskusteluja on kuulemma käyty noiden pankkien kanssa.
Vähän vaikuttaa siltä, että pankkeja ei vain jostain syystä kiinnosta sovellusten kääntäminen HMS:lle.