Testissä Xiaomin uusi Mi 11 Ultra -lippulaivapuhelin.
Xiaomin hiljattain julkaistu Mi 11 Ultra -kamerapuhelin tulee myyntiin Suomessa huomenna, mutta valitettavasti vain hyvin pienenä muutaman kymmenen kappaleen eränä DNA:n yksinoikeudella. Jos tämä Xiaomin 1299 euron hintainen lippulaiva kiinnostaa ja ostohousut ovat jalassa, kannattaa vahvistukseksi vielä lukea pohjille io-techin tuore testiartikkeli, jossa keskitytään erityisesti kameraominaisuuksiin.
Lue artikkeli: Testissä Xiaomi Mi 11 Ultra
Mutta kysymys, miten tuo virranhallinnan agressiivisuus näkyy? Tämä siis mielenkiinnosta kun ei ole tullut moiseen törmättyä.
Tietysti langattomasti saa mutta se ei aina ole se paras vaihtoehto.
Myös hieman ihmetytti muistikorttipaikan uupuminen kun kerran dual sim löytyy niin ei luulisi olevan kovin vaikea muokata yksi paikka muistikortille yhteensopivaksi.
Kiitos hyvästä artikkelista ei jäänyt mitään epäselvyyksiä.
Kaipa sitä halutaan langattomuutta, 5G:n yli vaan kaikki pilveen.
Nokia Pureview:ssäkin oli tuollaisia kamerakumpuja.. Ei se optiikka mahdu pienempään tilaan.
Tiedän.. niissä ne oli jotenkin muotoiltu paremmin kyllä. Tämä näyttää että olisi liimattu tohon päälle tollanen suorakulmio
AndroidCentral saanut lupauksen kahdesta pykälästä Androidia.
Ikävää, ettei valmistajat saa korjattua liian aggressiivista virranhallintaa. Xiaomillakin ongelmia on ollut pitkään. Välillä tilanne on mennyt parempaan suuntaan mutta sitten tulee jokin päivitys, joka rikkoo taas jotain. Olisi edes jotkin asetukset, joita säätämällä saisi ilmoitukset pelaamaan helposti.
AndroidAuthorityn testissä Mi 10 Ultra oli ladannut 120W laturilla "vain" 80 watin teholla. Olisiko siinä syy, miksi pikalataus on tiputettu Mi 11 Ultrassa 67W?
PS. Artikkelissa vaikuttaa olevan pieni ristiriita IP68:n ja takuun osalta yhteenvedossa. Xiaomin verkkosivuilla sanotaan, että takuu ei korvaa IP68 olosuhteiden ulkopuolisia vaurioita (sanotaan aiemmin artikkelissa). Vesivahingot kuitenkin korjataan, jos ne ovat tapahtuneet IP68 olosuhteiden rajoissa. Eli Xiaomi ei ole lähtenyt kategorisesti estämään kaikkien vesivahinkojen korjausta toisin kuin esim. OnePlus. Minusta tuo hyvä juttu verrattuna OnePlussaan.
Toinen ongelma on, että esim. KoronaVilkku ei hae tietoja säännöllisesti.
Veikkaisin, että tämä maailmanlaajuinen komponenttipula koskee myös puhelinvalmistajia. DNA:lta löytyy vielä muuutama valkoinen, mustat loppuunmyyty.
Se vaikuttaa yleisesti totta kai mutta esimerkiksi edullisempaa Mi 11 mallia on hyvin saatavilla. Onko Ultran kamerassa sitten jokin hankalasti saatavissa oleva osa vai eikö puhelinta vain haluta valmistaa enempää?
Niin olen lukenut tuon, minä sain 94% tulokseksi tunnin ajolla. work 100%, main 100% ja alarm 87% en tiedä mitä noi tarkoittaa. Mihinkään asetuksiin en ole koskenut. Miksi lopputulos eroaa niin paljon väitetystä, en tiedä. Ja kyseessä siis global stable. Ihmetyttää vain kun itse dontkillmyapp:kin väitti että hirmu huono on MIUI, mutta kun näitä ongelmia ei koskaan tunnut löytyvän mitä väitetään, ihan tulee whatsupit ajallaan yms. Pitää kai asentaa tuo täysin turhake koronavilkku, että saa ongelman toistettua.
Katselin silloin aikanaan Xiaomin Mi11 i, lite ja Ultra -julkkarit. Sinultaanitulkattu Kiinan julkkarissa Ultra sai kymmenien minuuttien esittelyn, mutta Euroopan julkistuksessa se käytiin hyvin nopeasti läpi. Mi11i ja Lite 4/5G saivat paljon enemmän huomiota. Vaikuttaa, että ihan lähtökohtaisesti mallia ei ole tarkoitettu kuin "kyllä mekin osataan"-näytteeksi. Ja hyvinhän he osaavat.
Kuten tuossa edellä sanoin, niin välillä tilanne on ollut parempi ja toisinaan heikompi. Aika paljon riippuu myös käyttäjän tavoista/käytettävistä sovelluksista ja optimoinnit virranhallinnan suhteen saattavat olla erilaiset eri laitteilla. Io-techin testeissä asia on noussut välillä esille (en lähtisi sitä kyseenalaistamaan) ja Reddit on täynnä näitä keskusteluja, alla pari esimerkkiä.
Esimerkeissä mm. pelit ja Overdrop -sovellus sulkeutuvat taustalta eikä Snapchat viestit tule aina reaaliajassa. Syy on siis liian aggressiivisessa virranhallinnassa. Xiaomi ei tosin ole ongelman kanssa yksin, sillä mm. Samsung ja OnePlus ovat lisänneet viime aikoina vastaavia kikkailuja ohjelmistoihin. Omalla Galaxy A40 työpuhelimella KoronaVilkku ei päivitä tietoja säännöllisesti.
Joo, elikkäs välillä tulee epäsäännöllisen säännöllisesti jotain viestisovellusten ilmoituksia ja sähköposteja yms. könteissä pienellä viiveellä. Lisäksi havaitsin parin äänisovelluksen (esim. Supla) vaativan virransäästöasetusten rukkaamista jotta pysyi aina taustalla päällä.
Pysytellään siinä, mitä Xiaomin edustaja on täällä lokaalisti luvannut. Noissa saattaa olla aluekohtaisia eroja.
Ne sovellukset siis eivät päivity taustalla tai reaaliajassa vaikka asetuksista olisi kytketty pois virranhallintaan liittyvät kohdat sovelluksilta?
En minä epäile etteikö ihmisillä voi olla ongelmia, enkä epäile etteikö ongelmia ole ollut testatuissa tuotteissa. Se ei tarkoittane, että asiaa ei saa ihmetellä? Minulla esim. mainittu Supla toiminut täysin moitteetta. Jännää miten joissain laitteissa sitten ongelmia on ja toisissa ei. Virransäästö ei ainakaan minun laitteessani oletuksena ollut päällä kun kaupasta avaamattomana kiikutin kotiini tuotteen, ei ollut toisessakaan vastaavassa luurissa. Muistaakseni aiemmissa laitteissa on ollut oletuksena päällä ja tämä toki voi aiheuttaa ongelmia.
Kuten @Juha Kokkonen ylempänä totesi, niin ainakin Suplan oli saanut toimimaan rukkaamalla asetuksia. Reddit/foorumi-keskustelujen perusteella asetusten säätäminen ei kuitenkaan aina auta. Lisäksi asiaa ei ainakaan edesauta, että asetukset on usein uudistunut päivitysten yhteydessä. Vanhat ohjeet eivät sitten enää olekaan toimineet.
Nuo ilmoitetut watithan on vaan piikki-maksimitehoja ja se on tässä viime vuosien aikana jo käytännössä nähty, että ihan toteutustavasta riippuen nimellisesti alempitehoinen toteutus saattaa olla käytännössä silti nopeampi. Tässäkin tapauksessa Mi 11 Ultra latautuu käytännössä nopeammin kuin Mi 10 Ultra.
Itse tulkitsin tuon IP68-takuun siis niin, että testaustilanteen ulkopuolella syntyneitä vaurioita ei korjata, eli ts. käyttäjän käytössä syntyneitä vaurioita ei korvata.
Voisiko asiaa varmistaa Xiaomilta. Henk. koht. käsitän verkkosivujen "The warranty will not cover the liquid damage caused in the environments beyond the IP68 test condition" -lauseen nimenomaan, että IP68:n speksien rajoissa menee takuun piikkiin. Jos "beyond" olisi "outside" tms. niin sitten käsittäisin asian toisin. Joka tapauksessa on laitointa sulkea kaikkia vesivahinkoja takuun ulkopuolelle, jos mainostetaan IP-suojausta.
Eroavaisuudet johtuvat ilmeisesti osittain siitä, että kauanko testiä pyörittää.
Lisäksi beachmark julkaistiin aluksi Early Access versiona, jolloin siinä oli vielä bugeja. Enkä yhtään ihmettele, jos OnePlus olisi whitelistannut sovelluksen sen aiempaan historiaan peilaten.
Olen kysäissyt tuota jo, mutta en ole vielä saanut vastausta. Asialla nyt sinällään ei ole enää suurta merkitystä, kun laitteita ei enää saa Suomesta
Pitääpä koittaa pidempiä testiaikoja Dontkillmyappilla.
No takuuhan on tietysti voimassa Suomessa, vaikka tuotteen ostaa jostain muualta EU:n sisältä . Puhelimelle kun on virallinen maahantuoja. Tosin saatavuus tuntuu olevan heikkoa muuallakin Euroopassa .
Lähinnä tuossa kiinnostaa Xiaomin linja, jos valmistajalla on jatkossa enemmänkin IP-suojattuja laitteita. Kuluttajana ärsyttää, jos pitää alkaa taistelemaan oikeuksistaan. Kerran väitettiin Huawein laitteen kohdalla, ettei vähän alle 2v ikäistä laitetta korjata, kun kiinteä akku pullistui. Asiaa perusteltiin akun 6kk takuulla mutta sekin meni taistelun jälkeen takuuseen.
Näin ymmärsin, että pieni erä koski koko Eurooppaa ja siitä saatiin Suomeen pieni osa.
Lisäksi Xiaomilta sanottiin, että heidän päämajassa halutaan olla erittäin varovaisia näiden lupauksien kanssa, koska ovat todenneet että osa valmistajista eivät ole voineetkaan pitää lupauksiaan.
Mi Global Home
http://www.mi.com
Mulla oli jotain vastaavaa ongelmaa Nokian 7.2 kanssa.
Esim yle areena firefox selaimella ei suostunut soimaan taustalla vaikka Nokia 8.1:llä homma toimi ihan hyvin.
Sama vika taisi olla youtubessakin.-