
Huhtikuussa esitelty rbot.fi-projektin 1.0-versio julkaistiin hiljaisesti kokeiltavaksi 31. toukokuuta ja se on ollut käytettävissä jo reilun viikon ajan. Palvelua pyritään kehittämään yhdessä käyttäjien kanssa ja käyttäjien ehdotukset ja toiveet huomioiden.
Uutiskeräin käy tällä hetkellä hakemassa uutisia yli 200 suomalaisesta lähteestä ja ominaisuuksista löytyy muun muassa tumma teema, responsiivinen ulkoasu, uutisten esikatselu, samanaiheisten uutisten niputtaminen +-merkin taakse, uutisten tykkääminen sekä suosituimpien ja tykätyimpien uutisten näkymät.
1.0-versioon työstetään parhaillaan uutisten parempaa kategoriointia, näkymiin mahdollisuutta ladata lisää uutisia ja hakua. Uusien ominaisuuksien kehittämisen rinnalla palvelun ulkoasua, personointia ja käyttöliittymää päivitetään jatkuvasti.
Robotin tulevaan 2.0-versioon on suunnitteilla muun muassa kattavat mahdollisuudet uutisten suodattaminen, klikkiotsikoihin reagoiminen, kokonaan uudenlaisia lähteitä, uutisten kommentointi sekä muutamia muita uusia ominaisuuksia, joilla rbot.fi pyrkii profiloitumaan omannäköisekseen uuden sukupolven uutiskeräimeksi.
Tutustu uutiskeräimeen: rbot.fi
Anna palautetta ja osallistu rbot.fi-uutiskeräimen kehityskeskusteluun TechBBS-foorumissa.
rbot.fi löytyy myös sosiaalisesta mediasta eli Facebookista ja Twitteristä.
Entäs jos maksat vain yhdestä? Etkä halua muita näkyviin?
Amppareiden asetuksista saa valittua uutislähteet ja mitä luultavammin se onnistuu myös rbotin tulevissa versioissa. Mitään estettä tuskin on sille, että valinnat voisi tehdä uutislähteittäin myös maksullisuuden tai maksuttomuuden perusteella, jos pelkkä oletusarvoinen maksullisten uutisten poissulkeminen ei riitä.
Oma näkemykseni hyvästä uutiskeräimestä on sellainen, jonka asetukset voi säätää niin, että "turhien" otsikoiden määrä minimoituu. Tämä mahdollistaisi uutisvirran mukauttamisen mahdollisimman hyvin itsekunkin "kuplaan" sopivaksi, mutta se onkin jo sitten toinen juttu.
Kyllä suodatukseen tulee kuulumaan lähteiden disablointi
Niin kauan kun kilpailevat firmat tarjoavat ilmaista kuljetusta ja ruokaa, kyllä.
Hyvältä näyttää, tosin kotimaa-kategoriassa puolet uutisista näyttää olevan ulkomaan uutisia.
Kiitos hyvistä muutoksista. Fontti on nyt hyvin luettavissa 27" näytöllä, jossa on 1440p reso. Samoin upvote ja downvote napit ovat paremmat!
Tätä voinee alkaa käyttään jo säännöllisesti!
No tästäpä sitten vettä myllyyn.
Kurkkasin sivua ensimmäistä kertaa ja ensivaikutelma oli hieman ristiriitainen, vaikka kovasti odotan tältä projektilta. Ihmettelin ensin miten tämä vaikutti paljon sekavammalta kuin Ampparit, vaikka UI on selvästi yksinkertaisempi. Syy johtuu oletuksena päällä olevasta esikatselusta, joka sekoittuu liikaa otsikoihin. Laitoin sneakpeekin hyvin vaaleaksi, ~#ccc , ja hover säännön jolla teksti korostetaan ainoastaan kun käyttäjä selaa hiiren kyseisen elementin päältä. Lisäksi lisäsin sneakpeekin paddingia 3px 0 -> 10px 0.
Lopultakin itse en koe esikatselun tarjoavan mitään lisäarvoa, koska esikatselun otanta on liian pieni, eikä se kerro loppusisällöstä yhtään mitään, ei edes huonojen otsikoiden kohdalla.
Hyvä homma että yleiskuva on selkeä, mutta jotta pystyisitte kilpailemaan Amppareiden ylivaltaa vastaan olisi palveluun saatava jotain päräyttävää algoritmia tai käyttökokemusta parantavaa uudistusta. Ehdottaisin esim. landing-pagea joka muodostuisi aihealue-paneeleista ja olisi muokattavissa. Luokaa vaikkapa bootstrapin tai muun gridin päälle 3-4 paneelin rivejä (jotka menevät alekkain sivun leveyden mukaan) ja antakaa käyttäjälle mahdollisuus valita itse mitä uutisia mihinkin paneeliin nostetaan ja millä perusteilla.
Hakukriteereinä esim:
– aihealue
– minimi määrä klikkejä
– minimi määrä pisteitä
– [ x ] suosituimmat [ x ] tykätyimmät [ ] uusimmat
– maantieteellinen alue (mikäli lähde sijoitettavissa johonkin tiettyyn lääniin)
Lisäksi pitäisin erittäin merkittävänä palvelun muuttamisen omaksi sosiaalisen median alustaksi, eli uutisia pitäisi olla mahdollista kommentoida jonkilaiseen shoutboxiin. Tämä vaatii toki mietintää moderoinnin näkökulmasta, mutta mielestäni tällaisia uusia näkökulmia olisi harkittava. Uutisen arvioinnissa pelkkä peukuttaminen ei tuo mitään uutta, eikä palvelu tee tätä sen paremmin kuin Facebook tai Ampparit.
Jotta shoutbox-tyylinen ajatus toimisi olisi samaan aiheeseen liittyviä uutisia oltava mahdollisuus ryhmitellä. Tämä ei ole järkevää moderaattorin työnä, vaan käyttäjät pitäisi saada tekemään tätä itse. Mallia voisi ottaa Steamin aihealue-tägäämisestä ("mmorpg", "story rich", jne). Käyttäjät voisivat itse tägätä uutisia suoraan etusivulta pienestä ikonista, jolloin avautuisi pieni popup/syöttökenttä jolla haetaan tägejä jo olemassa olevista tai sopivan puuttuessa lisätään suoraan uusi. Kun tägi on lisätty se tuodaan myös näkyviin uutisen perään esim. klikkimäärien alapuolelle (tilaa on kolmen kolumnin verran). Näin esim. #trump -aiheiset uutiset saadaan listattua samaan paikkaan ja niihin reagoiminen voidaan kohdistaa yhteen paikkaan.
Tällainen sosiaalinen pöhinäalusta on mielestäni tärkeä erityisesti isojen mullistusten aikaan. Esimerkiksi kaksoistornien hyökkäyksen aikaan ja muiden vastaavien suurten konfliktien aikaan 90-luvun lopulla / 2000-luvun alussa siirryin seuraamaan tapahtumia IRC:iin, mutta nykyään luonnollista keskustelualustaa ei oikein löydy. Erityisesti nykyään pitäisi pystyä erottamaan valeuutiset ja oikeat uutiset ja uskoisin että sosiaalinen alusta jonka käyttäjät itse pystyisivät moderoimaan totuuden perään olisi jotain täysin uutta… Olisi mielenkiintoista päästä myös vertailemaan ja kategorisoimaan uutisia "puolesta / vastaan" asetelmilla, eli luotaisiin yhdelle uutisaiheelle "sipilägate" oma vertailukori, jonne käyttäjät pystyisivät drag & droppaamaan aiheeseen liittyviä uutisia "totta" vs "ei totta" -laareihin ja sivusto pitäisi pistekirjausta siitä miltä yleistilanne näyttää — ja tärkeää olisi toki että käyttäjien olisi pystyttävä perustelemaan miksi jonkin uutisen painoarvo on suurempi kuin toisen.
Iso ongelma peukuissa, viha- / hymynaamoissa ja kukkasissa/sydämmissä on että ne ovat monitulkintaisia. Jos "Sipilä on syytön" uutisen pisteet ovat -33, niin mistä tämä kertoo? Siitä ettei Sipilästä pidetä vai siitä että uutinen on kirjoitettu huonosti? Entä "Maahanmuuttaja hakkasi kantasuomalaisen", kun pisteet ovat +53 ? Halutaanko ilmaista mielipide, jolla ei ole mitään tekemistä uutisen sisällön kanssa? Eikö tällaisia tilastoja varten pitäisi olla täysin erillinen tapa tuoda mielipide esiin? Vaan jos palvelu ei tällaista tarjoa niin käyttäjät käyttävät ominaisuutta tarkoituksella väärin ja tällöin koko ominaisuuden tarkoitus katoaa.
Mitä kaikkea tällaisessa kommuunissa / shoutboxissa olisi moderoitava? En osaa tarkalleen sanoa, mutta yksi vaihtoehto olisi myös luoda uutisesta tai sen aihealueesta linkki ulkoiseen palveluun jossa viestintää käytäisiin. Tällöin moderointivastuun voisi mahdollisesti siirtää palvelun tarjoajalle. Esimerkiksi vuejs.org käyttää oman communitynsä chat-alustana gitter.im:ää, eli he eivät itse pyöritä käyttäjiä kokoavaa chat-alustaansa vaan linkittävät tähän toimintoon muualle. It's community driven, we take no responsibility – feel free to rage.
Hashtägäilyssä näkisin erityisenä hyötynä myös käyttäjien profiloinnin mainostajan näkökulmasta. Tällaiset palvelut kuitenkin tarvitsevat pyöriäkseen rahaa (kuten kaikki liiketoiminta), ellei kyseessä sitten ole ainoastaan PR-mielessä IO-techin ekosysteemin piiriin satunnaisia käyttäjiä kalasteleva "me-tehdään-tallaistakin" -palvelu, jonka ei ole tarkoitus tuottaa koskaan mitään rbot.fi:n kautta… mutta mikäli mainontaa halutaan harrastaa niin mainostajia kiinnostava näkökulma on mainonnan tarkka kohdentaminen, mikä olisi myös palvelun käyttäjien etu. Esim. tietoteknisisiä aiheita selailevat käyttäjät saisivat jimmsin mainoksia, moottoriurheilua seuraavat käyttäjät super-power-s-moottoriöljymainoksia. Tiedän että tällaisista ajatuksista syntyy paskamyrsky, mutta huudanpahan tuuleen tästäkin huolimatta 😉
Oma ekosysteemi mahdollistaisi myös oman kommuuni-uutistoimiston perustamisen. Näinhän Uusi Suomi toimi ~10v sitten. Aluksi naureskelin koko idealla uuden verkkojulkaisun perustamisesta, mutta ajan myötä juuri Uuden Suomen tarjoama blogialusta on nostanut julkaisun yhdeksi merkittävimmistä toimijoista. Tästäkin huolimatta mielestäni yhden henkilön kertoma tarina/näkökulma on *niin* 90-lukua. Asetelma antaa diktaattorimaisen aseman yhdelle henkilölle kirjoittaa asiasta omasta näkökulmastaa ja muille ainoastaan mahdollisuuden haastaa/kommentoida hänen näkökulmaansa vasta artikkelin jälkeen. Tätä asetelmaa voisi (ainakin yrittää) lähestyä uutisesta kiinnostuneiden useiden henkilöiden yhdessä tuottamana arviona josta mielipide tai näkökulma muodostuu… tämän kaltaisia juttujahan tehdään jo perinteisissä lehdissä, eli "haastattelimme kolmea asiantuntijaa ja tässä heidän mielipiteensä. Miten Suomen tulevaisuuden käy? Herra A: …. Herra B: …. " <— tämän kaltainen lähestyminenhän olisi omiaan juuri js/html-tekniikan avulla.
Anyway, uskoisin että suurin potentiaali piileksisi uutisista *syntyvässä* metadatassa, ei itse uutisissa – niiden potentiaali on hyödynnetty jo lehteen painettaessa / kotisivulle julkaistaessa. Taustalla olevan relaatiotietokannan tai dokumenttikannan ominaisuuksia olisi hyödynnettävä muullakin tavalla kuin pelkästään muistitikkuna jonne uutislinkkejä tallennetaan. Statistiikkaa, edistyneitä toimintoja ja täysin uutta ajattelua peliin niin rbot voisi ravistella uutismaailmaa.
ps. Maakuntalehtien toimittajat eivät ole sen fiksumpia uutisten seurannassa kuin rivikansalaiset – he vain tietävät muita aiemmin mitä on sanottu ja kenen suulla. Suuret uutisten välittäjät eivät tarjoa yhtään sen hienompia seurantapalveluita kuin Amppareiden kaltainen toimija, josta johtuen paikallistoimitukset seuraavat livenä Amppareita siinä missä loppukäyttäjätkin. Uskoisin että aihepiirien "hot or not" -tilastoinnilla voisi olla kohtuullinen taloudellinen merkitys myös tutkijoille ja toimituksille, mutta tällaista arvoa ei synny ennen kuin ekosysteemi ruokkii itse itseään.
pps. Jonkilaista mallia community-driven uutiskeräimestä voi katsoa vaikkapa Hottest Game News & Rumors | N4G . Sivusto on ollut olemassa jo vuosia ja sinne lisätyt lähteet julkaisevat moderointilaariin otsikoita, joita rekisteröityneet käyttäjät voivat kategorisoida ("hashtagata") ja äänestää joko julkaistavaksi tai hylättäväksi. Mikäli useampi käyttäjä nakkaa hylsyn, voi julkaisija tarkistaa miksi uutisen julkaisu hylättiin (jokainen negatiivinen ääni on perusteltava, esim. otsikko ei noudata julkaisuehtoja). Näin pelijulkaisijoiden mainosuutiset tipahtavat jo ennen julkaisua pois ja uutiset vs "pelivinkit" vs mielipiteet vs arvostelut tipahtavat jo julkaisuvaiheessa oikeisiin kategorioihin sekä oikean alustan/laitteen/konsolin aihesivuston alle. Jokainen aihesivusto on oma kokonaisuutensa, eli saan helposti seurantaan vaikkapa pelkästään PC-pelejä koskevat julkaisut ja sieltä voin filtrata vaikkapa ainostaan arvostelut, uutiset tai mielipiteet.
… ja sitten takaisin sorvin ääreen.
Erittäin hyvää pohdintaa koko kirjoitus! Vastaan nyt vain noihin lainaamiini.
Tuo käyttäjien tägääminen olisi todella mainio ominaisuus, jos ihmiset vaan sitä käyttäisivät. Uutisen yhteydessä voisi näkyä siihen liitetyt tägit ja niitä klikkaamalla näkisi samoin tägätyt. Parantaisi ryhmittelyä todella paljon, kun lajittelu ei perustuisi vain lähteeseen. Tätä ominaisuutta voisi markkinoida myös yrityksille. Joku tägäilee yritykseen liittyvät uutiset, jolloin ne löytyvät jatkossa tunnisteella.
Shoutbox-jutusta en niinkään ole innostunut. Yleensä tuollaiset täyttyvät pelkällä roskalla. Mieluummin mahdollisuus aiheen aloittamiseen täällä suoraan uutisesta.
Laitetaan nyt vielä pikainen mock-up tästä ajatuksesta, vaikka erittäin karkea luonno ajatuksesta onkin:
http://hiekkalaatikko.tapzone.info/filut/hash_tag_trump.png
Haluaisin nähdä siis uutiset aihealueina joista pöhistään. Nykyäänhän esim. Facebook kerää tietyistä aihepiireistä kiinnostuneita henkilöitä seuraamaan kyseisen aihepiirin uutisointia, mielipiteitä ja keskustelua, mutta lähtökohtaisesti FB on tähän tarkoitukseen yhtä hyvä kuin kirpputorin pyörittämiseen, eli läpimädän surkea. Juuri täsmäalustana aihepiirin uutisia käsittelevä sivusto voisi löytää täysin oman markkinarakonsa (siinä missä myös oikein tehty nettikirppis, eli ei mikään huuto.net tai tori.fi:n kaltainen keltainenpörssi-netissä-viritelmä). Kaiken pitää lähteä helposti ja nopeasti haettavasta datasta jota on mahdollista luokitella ja ristiinvertailla ("onko minun sijainnistani 20km:n säteellä myynnissä Opel Vectran renkaita?"). Vastaus pitää löytyä heti, ei vasta sitten kun kymmenen filtteriä on konfiguroitu oikein jonkin "lisähakutekijät" lärpäkkeen takaa — monet nettipalvelut toimivat aivan liian vanhanaikaisista näkökulmista eivätkä uskalla uudistaa. Reaaliaikainen suodatus on tätä päivää ja siihen esim. Vue, Angular ja React tarjoavat jo mainiot kehitystyökalut.
Kiitos @Reaktor varsin perusteellisesta palautteesta :tup:
Paljon siinä olikin sellaisia ajatuksia kuin meillä on suunnitteilla, juuri kommentointiin ja yhteisöön liittyen. Olemme koko ajan puhuneet uutiskeräin 2.0:sta. Jos Ampparit on 1.0 niin nyt ollaan vielä betassa kohti ensin rbot 1.0:aa ja sen jälkeen uusilla erottuvilla ominaisuuksilla kohti 2.0:aa.
Mikäli cookiet on blokattu, toggledark-sudin painaminen aiheuttaa virheen:
HTTP Status 500 – String index out of range: 2
type Exception report
message String index out of range: 2
description The server encountered an internal error that prevented it from fulfilling this request.
exception
java.lang.StringIndexOutOfBoundsException: String index out of range: 2
java.lang.String.substring(String.java:1963)
fi.rbot.servlet.Param.doGet(Param.java:94)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:622)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:729)
org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:52)
note The full stack trace of the root cause is available in the Apache Tomcat/8.0.32 (Ubuntu) logs.
Apache Tomcat/8.0.32 (Ubuntu)
Kilpailijalta:
https://sovellus.klikinsaastaja.fi/
Tekivät siis "uutissivuston" jossa nostetaan muiden sivujen uutisia yhdeksi uutissivuksi. Ei siis pelkkää listaa, vaan kokonainen "sivusto". Ihan mielenkiintoinen idea. 🙂
Ihan mielenkiintoinen idea mutta tuo maksullisuus kyllä vie suurimman innostuksen.
… eikä lyhyt previkka uutisen sisällöstä edelleenkään tuo mielestäni lisäarvoa. Iso teksti sitä vastoin vie enemmän tilaa eikä kokonaisuudesta / kokonaistarjonnasta näin ollen saa otetta. Homma toimisi kyllä jos koko uutisen sisällön saisi venytettyä esiin klikkaamalla uutista, mutta tämä ei enää mahdu referointisääntöihin… Toki tällöinkin puhutaan vain yhdestä perinteisestä verkkojulkaisusta joka on tällä kertaa ulkoistanut kaiken toimituksellisen sisällön hankinnan muille tiedotusvälineille.
Sinänsä nettitaiton osalta Helsingin Sanomat on sisällöllinen edellekävijä. Lisäksi Mediakaista yrittää liikkua samoilla linjoilla, eli dynaamisella näköislehdellä jonka sisältö esitetään perinteisenä lehtenä mutta uutiseen voidaan porautua esim. taustamateriaaliin (kuva voi avata esim. videon yms)… vaan hankala tällaista sisältöä on tuottaa kun toimittajia vähennetään kaiken aikaa ja sisältöä pitäisi silti tuottaa enemmän kuin fyysiseen lehteen mahtuu.
Klikinsäästäjälle onnea omalle projektilleen, heillä on oma iso yhteisö ja sovelluksen lähestymistapa hieman erilainen, mitä me on ajateltu rbotin kanssa. Keskitymme omaan tekemiseen 🙂
Pistäkääs oma mielipide tähän ketjuun lisätyssä äänestyksessä kehiin. Uutisten esikatselu oletuksena: päällä vai pois? Kiitos.
Tehkää vielä yksi vaihtoehto jossa esikatselu on piilossa, mutta tulee näkyville kun hiiren osoittimen vie esikatselun päälle?
Tämä on itseasiassa jo tulossa, vaihtoehtoinen esikatselu (kuten high.fissä)
Lähteitä on nyt kehissä yli 200 ja ihan yksittäisiä ei ole vielä onnistuttu löytämään, kuten Seiska.fi, NHL.com (Suomi) ja Sportti.com
Seiskalla ei taida olla enää. NHL:lle en löytänyt, mutta Sportti.com taitaa olla tässä
Kysy vaikka YV:llä jos tulee jotain muuta mieleen. Popkornissa on nimittäin tällä hetkellä 298 lähdettä ja jaan mielelläni niitä tarvitseville.
Kappas, tuo Sportti.comin feedin raaka sisältö oli sen verran outo, etten tajunnut, mutta ainakin readerin kautta näyttäisi toimivan. Lisätään :tup:
Eiköhän me saada pian lista käytössä olevista lähteistä, niin voin sitten vaikka kysellä, jos löytyy hyviä puuttuvia :tup:
Pois. Se tuo lähinnä sekavuutta ilman kummosta arvoa.
Hover ois varmaan jees vakiona
Samaa mieltä. Nykyisen kaltainen paljon tilaa uutisotsikkolistauksessa vievä esikatselu jakanee niin paljon mielipiteitä, ettei sitä kannata asettaa oletukseksi.
Mobiiliresoihin (miksei deskariinkin) esim alakulmaan back to the top -nappi. Lisäksi toivoisin mahdollisuutta valita, että avautuuko linkit uudessa tabissa vai samaan ikkunaan. Deskarilla uusi tabi on toimiva, mutta mobiilissa olisi paljon näppärämpi vetää sormella näytön reunasta backia (taitaa olla tuollainen kaikissa alustoissa?).
Huomenta. Hieman päivitystä. Lähteitä on nyt lisätty jälleen kerran reippaamman puoleisesti. Samalla meidän uutiskeräin sai hieman tehoparannuksia ja parampaa säikeistystä, joka näkyy uutisten nopeampana ilmestymisenä palveluun. Lisäksi Urheilu -kategoriaan on tuotu jo olemassa olevista lähteistä niiden alikategorioita.
Seuraavana vuorossa on muutoksia kategoriointiin, sekä lajittelun muutoksia suosituimmat ja tykätyimmät näkymiin. Käyttäjille tulee myös uusia valintoja asetukset valikkoon tässä yhteydessä.
Back to top hyvä ehdotus, eiköhän lisätä. Pistetään tuo linkin avautuminen korvan taakse
Saapiko ehdottaa:
https://www.moottoriurheilu.tv/feed/ mukaan.
Medialle | Moottoriurheilu.tv
Pieniä viilauksia / korjauksia tehty:
– Tumman mobiilinäkymän "silmä" ikoni näkyy oikealla värillä
– Ryhmiteltyjen uutisten edessä olevasta + -merkistä on poistettu hover efekti
Lisätty.
Ainakin Androidissa jos avaan uuteen välilehteen, niin näkymä siirtyy tähän uuteen välilehteen ja jos painan siellä back -nappulaa, niin selain sulkee tämän uuden välilehden ja palaa takaisin edelliseen näkymään.
Toki voidaan myös valinta tehdä tälle kuitenkin.
En äkkiseltään huomannut, että Poliisin RSS olisi mukana.
Poliisi – RSS-syötteet
Täältäkin ääni optiolle linkin avautumiselle samaan ikkunaan. Oikeastaan ainoa suurempi syy miksi vielä mobiilissa käytän mielummin Amppareita.
Edit: IOS Safari/Chrome
@copter Onko mitään arviota koska rbot pääsisi beta-statuksesta eroon ja olisi ns. "valmis"?
Nyt pistit aika pahan :rofl:
Periaatteessa rbot 1.0 ei nyt välttämättä ole niin kaukana, mutta sitten taas se meidän todellinen päämäärä eli rbot 2.0 on uusi beta :comp:
Olisko tuonne mahdollista saada ulkomaanuutisille omaa osiota?
Kategorioiden säätö alkaa hyvinkin pian. @copter koodailee parhaillaan niiden säätöön ylläpitotyökaluja :comp:
Paha on kuten Sampsa sanoikin, mutta siis kyllä meillä kohta on sellainen perustoiminnallisuus että normaali käyttö on mahdollista. Sitten siitä tietysti lähdetään parantamaan ja viemään kohti 2.0.
Tällä hetkellä suurimpia rajoitteita on kategoriointi ja uutisten määrä (näkee vain uusimmat). Näihin on kuitenkin muutokset tulossa pian ja tietysti sen jälkeen kehitystä jatketaan jatkuvalla syklillä.
Tämä tietysti riippuu siitä mitkä on odotukset itse kullakin.
Tämä pitää paikkansa, sitten Sampsa voi laittaa kategoriat kohdilleen ja itse voin keskittyä taas parantamaan toiminnallisuuksia.
Jep. Nämä kun on saatu aikaiseksi, niin eipä tarvitse enää käyttää mitään siitepölynkeräimiä. Hyvältä projekti näyttää, kiitokset.
Milloinkahan ne sähköpostilistalle testaajaksi ilmoittautuneet saavat ilmoituksen et rbot.fi on auki? :smoke:
Tänään kenties :comp:
Sen verran hyvältä vaikuttaa, että nakkasin koti reitittimeen dns rewriten ampparit.com -> rbot.fi 😛
Suosituimmat-kategorian aikajaottelua täällä jo kaipailtiinkin. Itse ehdottaisin "Nousijat" klikkauksia/aika ja/tai "Laadukkaimmat" plussia/klikkaukset -tyyppisiä kategorioita.
Tiettyihin sivun elementteihin voisi mielestäni lisätä jonkinlaista interaktiota, sivustolla on jo nyt hyvässä määrin värin vaihtoa, border-leftia ja muuta joka viestittää käyttäjälle, että tästä elementistä klikkaamalla tapahtuu jotain erityistä.
Yläpalkin elementteihin voisi lisätä title="" luokat, esimerkiksi maalisiveltimen kuvaketta hoveroimalla näytetään teksti "Vaihda sivuston ulkoasua". Ehkä maalisivellin-elementin voisi laittaa rataskuvakkeen alle ja niin edelleen.
Eiköhän nämä ole viikonloppuna viimeistään kehissä :tup:
Hyvältä näyttää. Tällä hetkellä eniten kaipaan mahdollisuutta tehdä hakuja ja selata vanhempia uutisia. Ja tietenkin tiettyjen lähteiden piilotusmahdollisuutta.
Sen verran hyvässä vaiheessa jo näytetään menevän, että tuli vaihdettua kotisivu high.fi:stä tähän. :tup:
Tohtiiko kysyä paljonko rbotille tulee hittejä päivässä?
Kasvavissa määrin, mutta palataan noihin lukuihin joskus jos homma lähtee rullaamaan :comp: