Testasimme GeForce RTX 2060 -näytönohjaimen NVENC-videoenkooderin suorituskykyä ja kuvanlaatua.

io-techin uusimmalla videolla katsastamme GeForce RTX 2060 -näytönohjaimen testiin liittyen uuden OBS Studio -ohjelman beeta-version, johon on optimoitu suorituskyky- ja kuvanlaatuparannuksia erityisesti NVIDIAn Turing-arkkitehtuurille. Video on puhuttu poikkeuksellisesti englanniksi, koska suomalaisten striimaajien joukko on varsin pieni ja aihe saattaa olla yleisesti kiinnostava.

Ajoimme käytännön testit GeForce RTX 2060 -näytönohjaimella ja PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelillä siten, että striimasimme peliä Twitch-palveluun 8000 ja 6000 kbit/s bittinopeudella. GeForce RTX 2060:n oman NVENC-enkooderin vertailukohdaksi testit ajettiin myös Core i9-9900K -prosessorilla ja x264 Software -enkooderilla sekä Pascal-arkkitehtuuria käyttävän GeForce GTX 1070 Ti:n NVENC-enkooderilla.

Suorituskykytesteissä Full HD -resoluutiolla ja Ultra-kuvanlaatuasetuksilla ilman striimausta keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli 133 FPS:ää. Prosessorilla suoritettu x264-enkoodaus pudotti ruudunpäivitysnopeutta 9 FPS:ää ja GeForce RTX 2060:n NVENC-koodaus 13 FPS:llä. GeForce GTX 1070 Ti:llä ruudunpäivitysnopeus oli 6 FPS:ää alhaisempi kuin RTX 2060:llä.

Kuvanlaatuvertailuita tehtiin striimaamalla Twitchiin 1920×1080-resoluutiolla ja 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Suurimmat haasteet pelin enkoodauksessa niin NVENCillä kuin x264 Software -enkoodauksessa liittyvät kasvustoon ja liikkeeseen. Kun pelissä pysähtyy paikoilleen, kuva terävöityy todella huomattavasti liikkeeseen verrattuna. NVENCin vahvuus liikkeessä on ehdottomasti lähellä olevan kasvuston laatu, mutta kauempana kuva alkaa sumenemaan rajusti. x264 Softwarella kuvanlaatu näyttää lähellä hieman pakatummalta, mutta yksityiskohdat säilyvät ainakin joissain määrin myös etäämmällä.

Videolla on mukana kuvanlaatuvertailut Turing- ja Pascal-arkkitehtuurien NVENC-enkooderilla sekä x264 Software -enkooderilla Medium-, Fast- ja Very Fast -asetuksilla.

Alkuperäiset testiklipit voi katsoa suoraan Twitchistä ilman Adobe Premieren ja YouTuben enkoodausta:

io-techin YouTube-kanava on kasvanut viimeisten viikkojen aikana vauhdilla ja nyt tilaajia on jo yli 17 500.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä videota, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;