Esittelemme videolla io-techin Youtube-videoiden kuvausstudion, kaluston ja rekvisiitan sekä muut toimitilamme komponenttien testaamiseen.
Videolla kurkistetaan io-techin Porin toimiston kulissien taakse.
Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava. Yli 37 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa.
Valoihin jos laittais gridit, niin saisi enemmän kontrollia valaistuksen suhteen. Tällöin saa myös vähän lisää kontrastia kohteen ja taustan välille. Varsinkin jos haluaa RGB:tä taustalle nykytrendin mukaisesti.
Kelpais tuollane hylly näyttiksiä, on mistä valita 😀
esd toteutuu korkettamalla purkamalla varaus johonkin ennen kuin käsittelee komponentteja
Lähinnä tiloja tarkoitin. Välillä joudun esd suojatuissa tiloissakin työskentelemään niin kuvittelin edes esd mattoja ja rannekkeita näkeväni. Toki jos on jo purkanut itsensä ni in ongelmaahan ei ole.
Juuh vielä +20 vuoden jälkeen odotellaan ensimmäistä esd:n rikkovaa osaa.
Ei tule – ei täällä mahdu edes kuvaamaan
Eipä noi valmiit PC-komponentit niitä staattiselle sähkölle kaikkein herkimpiä härpäkkeitä loppuviimeksi ole, sen verran hyvin nykyään niissä tuppaa olemaan vikavirtasuojauksia ym. varotoimenpiteitä jo itsessään. Toki pelkkä piisiru ei tykkää vikavirrasta kovinkaan paljoa, mutta harvemmin niitä puhdastilojen ulkopuolella erillisinä käsitelläänkään. Aina sitä voi toki olla extra varovainen, mutta melkeinpä ne purkaukset, joilla nämä romppeet hajoaa tulee siitä, että mennään villapaidan kanssa testihuoneeseen heti kun on tultu ulkoa ja otettu takki päältä ja hiukset pystyssä tai vastaavaa, ja heti ensimmäiseksi kosketaan johonkin elektroniikkaan.
ESD-suojaus on ehkä enemmän niihin tilanteisiin, joissa:
A) käsitellään todella herkkiä laitteita tai komponentteja (kuten vaikka mittarit tai anturit), ja jossa virtapiikki voi häiritä datanottoa tai sitten rikkoa laitteen kun toiminta-alue ylittyy huomattavasti
B) käsitellään jotakin tulenarkaa tavaraa, jolloin kipinäkin voi saada pahimmillaan melko ikävää jälkeä aikaan
C) Työnantaja vain määrää niin.
Jos työnantaja on niin määrännyt, niin tod näk syy löytyy joko kohdasta A) tai B). Toki ei se ekstra varovaisuuskaan mikään kielletty tapa toimia ole, mutta ehkä silloin ei haluta ottaa mitään riskejä. Tässä pitää siis tietää se, että loppuviimeksi esim PC-komponenttien kanssa temppuilu on melko halpaa hommaa, jos jonkun osan paskot niin siinä menee maksimissaan muutamia tonneja euroissa kankkulan kaivoon ja thats it. Rahaa sekin on, mutta ei suunnattomia summia. Mutta sitten taas ei ole mitenkään vaikeaa kuvitella moniakin sellaisia ympäristöjä ja paikkoja, joissa laitteet joita säädetään tai näprätään ovat rahallisesti vähintään 5-numeroinen summa tai enemmänkin, ja ehkä silloin halutaan olla vain extra varovaisia. Sillä varovaisuus oikein toteutettuna ei yleensä paljoa maksa (ainakaan suhteessa), mutta vahinko ja sen korjaaminen voi maksaa paljonkin.
Onko Tampereen neliövuokrahinta niin suuri, että hommattiin käyttöön se minimikokoinen koppi jossa mahtuu maksimissaan se yksi pieni mies tekemään työnsä juuri ja juuri, mutta millekään muulle viritykselle ei ole sijaa tai tilaa?
Juuri näin. Välillä vain turhauttaa juotella perus vastuksia esd oppien mukaisesti.. Mutta eiköhän tämä oftopic ole jo tässä..
Kuvittelin vain tilat "hienommiksi" kuin ne on.
Suunnilleen jotain tän suuntasta. Porissa taitaa 5-kertainen neliömäärä maksaa noin 30 % enemmän kuin tämä meikäläisen toimisto, eikä tämäkään ole edes pienimpiä tässä käytävässä.
Pienellä porukalla ja vaatimattomissa puitteissa tätä hommaa puurretaan Ei ole Suomessa varaa pyörittää SER-nettisivustoa lasipalatsista käsin.
Niinhän se aina isommissa kaupungeissa tuppaa menemään. Mutta on se silti jännä juttu, Tamperehan kun on poliittisesta punaisuudestaan tunnettu kaupunki, mutta silti siellä osataan kyllä toisaalta myös pyörittää isoa bisnestä mm. kiinteistömarkkinoilla
Kaiken lisäksi tämän talon vuokrahinnat ovat vielä todella edulliset, koska tämä pytinki on menossa vuoden sisällä maan tasalle.
*hypistelee jotain trayta missä lukee Gulftown* ”mitähän nää on”. Taitaa olla jotain 980X ES:iä. Toisen romu on toisen aarre. @Sampsa lähetä ne Luumille testiin. 😀
Näistä voisi päätellä että kohta on tiedossa siirto telttaan tai sillan alle.
Täytyy muuttaa toisaalle loppukesästä, kun asuinpaikkakin muuttuu.
Pori kutsuu hellään huomaansa?
Juuei, kerran sitä on aikanaan kokeiltu ja sai sen pohjilta riittää
Mallia tämä?
Siellähän notkuu hyllyt kuin tietokonekaupassa 😛
Sellaista menestystä tuskin Suomen kokoisilla markkinoilla koskaan tulee. Täytyy olla jo tyytyväinen tilanteeseen jossa pystyy tekemään elantonsa ja maksamaan muutamalle ihmiselle palkan.
Joo, en kyllä ihan äkkiseltään pysty kuvittelemaan tilannetta, jossa johonkin lasipalatseihin alettaisiin laittamaan rahaa. Autovalintojen suhteen täytyy sitten taas muistaa, että henkilökohtainen- ja firman talous on kaksi eri asiaa.
Ei kannata liian vakavasti suhtautua Porsse heittoon, kunhan kieliposkessa kirjoitin.
Valmistajat antavat nuo testeihin ja joissain tapauksissa myös ne haluavat takaisin, jos on esim. tyyliin pohjoismaissa vain se yksi kappale kierrossa. Ei kovin pitkään firmat näitä SER touhuja pyörittäisi, jos pitäisi olla vähän väliä laittamassa useampi tuhat euroa markkinoiden kuumimpiin tuotteisiin. Eikä niitä myöskään saisi ennakkoon sillä tavalla.
Toisaalta, eikös siinä juuri ole jotakin niin kaunista ja autenttista, kun hikiset nörtit vähän harrastaa betoniseinillä vuoratussa kellarissaan, ja paikat on kuin räjähdyksen jäljiltä? Sitäpaitsi, lasipalatsihan olisi aivan liian kirkas ja valoisa ympäristö tällaiseen, ei true ATK-ammattilainen mihinkään päivänvaloa tarvitse. Tuossa videollakin se (ilmeisesti) ainoa ulos osoittava ikkuna oli laitettu kaihtimilla pimeäksi.
Mistä olet näin varma? ESD:n aiheuttamat viat eivät ole välttämättä ilmeisiä ja voivat ilmetä havaittavasti vasta vuosien jälkeen. Pienimutoisessa kokoonpanossa tai käsittelyssä riskit voivat olla hyväksyttäviä ilman asianmukaista ESD-suojausta. Elektroniikkatuotannossa ja teollisuudessa riittävä suojautuminen ESD:ltä on vaatimus ja sen toteuttaminen ei ole aina edes trviaalia. Loppuasiakkaalle päättyvä tuote, joka vikantuu kuukauden tai vuoden sisään on enemmän tai vähemmän vittumainen.
Omaa buildia rakentavalle riittänee kosketus runkoon/maihin, mutta jos se ranneke siinä on, niin kannattaahan sitä käyttää ainakin kriittisimmissä vaiheissa. Välttää ehkä hyvässä lykyssä sen RMA:n.
Hieman yleistietoa ESD:stä
Wikipedia
Mitä olen seurannut Tubettajien videoiden tekoa, niin auringonvalo ei vaan oikein toimi sisätiloissa olevissa videoissa. Tuo tasainen valo on vähän se juttu niissä noin yleisesti, siksi siellä ne kirkkaat kuvausvalot on, eikä ikkunasta vähän sinnepäin jostain suunnasta.
Ei tässä meidän tapauksessa mitään teollisuustuotantoa tai asiakastuotteita tehdäkään, eli meidän käyttötarkoituksessa ESD aika triviaali asia. Toki sen tarve pitää aika arvioida tapauskohtaisesti.
Muutamia eri vuosien varrella hankittuja softbox-valoja esim. eBaysta, uusimmat ledeillä.