Testissä kolme täysikokoisia ja kolme TKL eli tenkeyless näppäimistöä mekaanisilla kytkimillä.
Esitellään videolla jokaisen näppäimistön ominaisuudet, kytkimet ja näppäinhatut sekä testataan kirjoittamista ja pelaamista.
Videolla on testattavana sekalainen joukko näppäimistöjä Asukselta, MSI:ltä, Razerilta, Logitechilta ja Blackstormilta. Kytkimistä edustettuina ovat Asuksen lineaariset optiset ROG RX-, Outemun lineaariset punaiset-, Kailhin valkoiset low profile-, Razerin lineaariset optiset-, Logitechin siniset GX- ja Cherry MX Silent Red -kytkimet:
- 00:57 Asus ROG Strix Scope RX
- 05:41 Blackstorm Mech 2020
- 09:45 MSI Vigor GK50 Low Profile
- 14:06 Razer Huntsman Tournament Edition
- 19:03 Logitech Pro X
- 24:15 Asus ROG Strix Scope TKL Deluxe
Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!
Olisi hyvä, että videon katselun jälkeen olisi yhteenveto kaikista näppäimistöistä hyvät ja huonot puolet. Minulle se yhteenveto kirjoitettuna on tärkeää.
Pitäis olla jotkut spoileri tms. tagit, joiden auki klikkaamisesta lähtis yksi katselukerta youtubeen (muuten moni jättäis videon katsomatta ja näyttäis huonommalta sponsoreille).
Peukut taas videosta!
Voihan yhteenvedon työntää sinne videon sekaan ihan lopussa yhteenvedot noista näppäimistöistä kukin tuote kerrallaan hyvät ja huonot puolet.
Yleensäkin kaikki arvostelut pitäisi olla teksti/artikkeli-muodossa. Videoista tulee vain vihaiseksi.
Tässä videossa on aika keskeistä tietää millainen on muhjuinen? Osaako joku kertoa? 😀
Mielenkiintoiset testit mut tuo jäi oikeasti vähän askarruttamaan..
Onko toimituksella vielä näppäimistöt käsillä? Toimikohan Logitechissa shiftin viereisen | näppäimen valojen säätö G Hubista?
Itsellä on ollut kaikenlaisia ongelmia G Hub säätöjen kanssa. Sovellus ei joko tunnista layouttia oikein tai sitten osa näppäimistä jää pimeeksi omia valaistuksia tehdessä. Redditin perusteella samaa ollut ainakin myös saksa layoutilla, eikä Logitechia tunnu homma kiinnostavan.
data-unfurl="true" data-result-id="141497" data-url="https://www.keyhero.com/practice-typing/what-does-mushy-keys-mean/" data-host="www.keyhero.com" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Typing Test · What does “mushy keys” mean?
data-onerror="hide-parent"/>
http://www.keyhero.com
Hankin ton blackstormin jo aiemmin ja hyvä on ollut minusta. Halpa hinta ja hyvä kirjoittaa. Hyvä video noin muuten.
Näppämistön mukana tulee rannesuoja.. varmaan niitä pelihetkiä varten, kun vihollinen ownaa ja tulee taottua nyrkillä näppäimistöä?
Videot eivät ole korvaamassa kirjoitettuja artikkeleita, vaan sisältö toteutetaan sen mukaan kumpi formaatti sopii aiheelle paremmin.
Videot eivät ole korvaamassa kirjoitettuja artikkeleita, vaan sisältö toteutetaan sen mukaan kumpi formaatti sopii aiheelle paremmin.
molemmille varmaan paikkansa, itseäni ainakin näppiksistä kiinnostavat ulkonäkö, nappuloiden tuntuma, ääni yms. audiovisuaaliset seikat, jotka kirjoitettuna jäisivät väkisin pelkästään revikkaan tehneen arvion varaan, videolta voi katsoja itsekin arvioida ja vertailla mikä näyttää/kuulostaa omasta mielestä hyvältä
Silti en visuaalisissa toteutuksista huolimatta kuullut sanojasi ollenkaan.
Rikoit itse sääntöjä, että ensin artikkeli aiheesta ja sitten video.
Eihän tuosta puuttunut kuin se, että olisi koottu näppäimistöjen äänet peräkkäin. Eli näppäimistöt merkattuun kohtaan pöytää ja sitten naputetaan niitä ja editoidaan eri näppäimistöjen äänet toistensa perään, jotta vertailu on helpompaa. Nyt kun joutuu ääntä hakemaan eri kohdista videota niin vertailu on hyvin hankalaa. Plussaa tosin siitä, että nimen omaan välilyönnin ja entterin äänenvoimakkuuteen kiinnitetty huomiota. Kyllä tämä videoformaatti on näppäimistöjen osalta ehdottomasti paras tapa tehdä niihin tuttavuutta.
Ei kaikista aiheista tehdä molempia, vaan formaatti valitaan aiheen sopivuuden, tilastoihin perustuvan kiinnostavuuden ja kohdeyleisön mukaan. Osa tehdään kirjoitettuna, osa videona, osa molempina.
Jos näihin jotain uutta näkökulmaa hakisi, niin itse kaipaisin vähän fiiliksiä miten näppikset soveltuvat olohuonekäyttöön. Tai tietty langallisuus ei ehkä juuri näissä tue yleisesti tuota kovinkaan hyvin, mutta sitten jos kyseessä on langaton näppis ja/tai hiiri niin mielelläni kuulisi tuntumia noiltakin osin (miksei konsoleillakin käytettynä, mutta itsellä lähinnä pelikäyttöön PC:llä olohuoneessa).
Laita sitten yhteenvedot sinne videon sekaan? Se kyllä tyydyttää minut, kun yhteenvedot vedetään jokaisille näppäimistölle.
Tästä aiheesta ei ole hedelmällistä keskustella toistuvasti uudelleen ja uudelleen eri videosisältöjen kommenteissa. Riittää että palaute on kerran annettu ja vastaanotettu, sen jälkeen mennään toiston ja jankkaamisen puolelle.
Muistutaan vielä kerran, että vasen käteni haluaa lähestyä hiirtä ja sen jälkeen yhdenvertaisuusvaltuutetulle. Toistaiseksi estin kättäni liikkumasta siihen suuntaan. Tässä ei ole jankkaamista vaan oikea huoli siitä, että siirrytte koko ajan pajauttamiseksi ettekä keskity artikkeleihin.
Josko nyt vaan otat yhteyttä haluamiisi tahoihin sen sijaan, että esität täällä vaatimuksia ja uhkailuja meidän tuottaman sisällön suhteen niin loppuu tästä asiasta jankuttaminen.
Eiköhän sivuston omistajat saa sivustollansa tehdä mitä ikinä lystää
Sanotaanko nyt näin, että etenkin näppäimistöjen pitämän subjektiivisen melun havainnollistaminen videolla on sellainen lisäarvo, jota pelkällä tekstiformaatilla on hankala tuottaa. Molempi parempi.
Corsairin Pr-osasto valitettavasti melko heikonlaisesti panostaa tänne Suomeen
Itselläni lähti kansio poistoon ja molemmat palvelut komentokehoitteen kautta sc delete palvelun nimi -komennolla poistoon.
@Sampsa tästä voisi tulevissa testeissä laittaa (negatiivisen) maininnan Asuksen pelinäppäimistöjen yhteyteen ja pyytää vaikka Asukselta kommenttia tähän pakotukseen.
Edit: Löytyi vielä AppDataLocalAcLoader -kansiosta tälläinen logi mitä taustalla puuhaillut vaikka käyttäjä päättänyt olla asentamatta softaa, aikaleimat täsmää siihen milloin tuli uusi popup softasta:
Sama hommahan on Asuksen emolevyjen kanssa, pitää erikseen BIOS:sta käydä disabloimassa Armory Crate pois jos ei halua nähdä Windowsissa popuppeja.
(Edit : Skope tkl, ja on mukavan hiljainen).
Edit2; Rog pelihiiren kanssa oli muuten saman tapainen issue. Koitin käyttää sovellusta mm eri ohjelmoitaviin toimintoihin läppärilläni.. Lopputulos, sovellus poistettu koska ei mitään vaikutusta oliko asennettuna tai ei.
Löysin myöhemmin vielä lisää Asuksen ArmoryCrate kansioita. Jos en väärin muista niin oli C:n juuressa Program Datan alla eli senkin sisältö kannattaa heivata.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä