Videolla arvostelemme Samsungin 1449 euron hintaisen Galaxy S23 Ultra -älypuhelimen.

Tuoreimmalla YouTube-videollamme tiivistämme aiemmin kirjoitetussa muodossa julkaistun Samsung Galaxy S23 Ultran arvostelun videoformaattiin.
1449 euron suositushintaa kantava Galaxy S23 Ultra tarjoaa aiemmista vuosista poiketen myös Euroopan markkinoilla Exynos-järjestelmäpiirin sijaan Qualcommin valmistaman Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxyn, joka erottuu perusmallin Snapdragonista pykälän korkeammilla kellotaajuuksilla. Lisäksi Samsungin uusi huippumalli on korealaisvalmistajan ensimmäinen laite 200 megapikselin resoluutioon yltävällä pääkameralla.
Jos pidit videosta, niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!
Kai sen 10W voi edelleen luokitella pikalataukseksi, vaikka ei järin nopea olekaan. Periaatteessa rajaukseksi voisi myös ottaa kaikki yli 1C arvolla toimivat laturit. Tai sekin todellisuudessa vaihtelee latauksen aikana. Esim. io-techin testissä sekä S22 Ultra että S23 Ultra latasivat tyhjästä täyteen hieman yli tunnissa 45W laturilla eli keskimäärin vähän alle 1C. Hetkellisesti lataus on kuitenkin 1,3-1,4C ainakin AndroidAuthorityn testin mukaan välillä 15%-60%.
Mikä yksikkö tämä C on?
Itse en voisi ikinä edes kuvitella ostavani Ultraa, koska se on vaan niin järjettömän suuri. S23+ myös sama homma. Nämä perusmallit kaipaisivat kyllä uudistusta kameroiden osalta. Telen resoluutio kaipaisi buustia ja ultra laaja automaattitarkennusta. Pääkamera voisi olla pykälän tai kaksi vähemmän laaja. Tällä hetkellä ultralaaja on lähes täysin turha. En keksi itse sille ainakaan mitään käyttöä.
Itsellä ultrawide taasen ollut paljon isommalla käytöllä kuin zoomikamerat
S23+ on aika saman kokoinen kuin S10+ joka oli viimeiset 4 vuotta käytössä. Se oli aikalailla "maksimi" kokonsa suhteen mutta nyt on S23 Ultra koska mainittu speksien nerffaus perusmallissa ja plussassa.
En itse keksi ultralaajalle mitään käyttöä tässä perusmallissa, koska ei toimi makrona ja sensori on muuten vaan paljon huonompi. Jos hämärässä haluaa jotain ottaa, niin parempi ottaa kuvat pääkameralla. Pääkamera on muutenkin sen verran laaja, että eipä ero ole hirveen suuri sen suhteen. Pääkamera taas on sen verran laaja, että hankala ottaa ihmisistä kuvia lähellä ilman suuria vääristymiä. S10+:ssa taisi ultra laaja olla vielä laajempi ja pääkamera taas selvästi vähemmän laaja, mikä on paljon järkevämpi ratkaisu.
Nykyään puhelimissa ei ole juurikaan ylimääräistä hukkatilaa vaan koko etupuoli on aikalailla näyttöä. Toista se oli noiden Lumioiden aikaan. Tuossakin 1520 mallissa on hirveästi hukkatilaa joka suunnassa.
Alla on lisätietoa eli käytännössä sillä tarkoitetaan latausvirtaa suhteessa akun kapasiteettiin.
Onhan tässä jotain bloattia esiasennettuna, mutta siitä hyvä että ne voi oikeasti poistaa eikä ole lukittu käyttikseen pysyvästi. Facebookit ja netflixit + muu turha lähti heti pois iteltäni.
Hyvä juttu, että ovat ’ässällä’ tuota asiaa sentään parantaneet verrattuna esimerkiksi heidän toimintaansa Android 9:n, ja todennäköisesti ainakin osin sen edeltäjienkin, aikoihin. –Nimimerkillä "Kokemusta on".
Harmittavan usein kertaalleen poistetut sovellukset tulevat vaan takaisin päivitysten yhteydessä
. Eivätkä yksittäiset blottisovellukset isoin ongelma ole vaan se kokonaisuus. One UI:ssa on paljon hyviä juttuja mutta samaan aikaan virranhallinta on turhan aggressiivista ja sovelluksia tapetaan taustalta. Sen vuoksi ilmoituksia ja viestejä voi tulla viiveellä
.
katso liitettä 1051951
Mukautuva akku pois päältä.
katso liitettä 1051955
Älä anna rajoittaa taustakäytöllä.
katso liitettä 1051956
Ja anna sovellukselle lupa toimia.
Aina tullut kaikki ilmoitukset heti eikä melkein. Vai onko vain mulla kaikki samsungit sattunu oleen jotain golden sampleja?
Jos niillä asetuksilla saisi ilmoitukset ja muut pelaamaan, niin se olisikin hieno juttu. Omalla A32 työpuhelimella mikään vaan ei tunnu auttavan ja samaa raportoitu maailmalta. Muutenkin nämä optimoinnit pitäisi olla oletuksena poissa päältä ja halutessaan voisi aktivoida. Puhelin ei toimi oikein, jos ilmoitukset ei pelaa.
aina voi valittaa ja ne on jotka vois olla lisänä,eli IR sensor,sillä joitan hyviä käyttökohteita.
pois voisi olla tuo s-pen,sen tarkoitus on kadota jossain vaiheessa…
no kait siihen saa tulpan jostain..mutta on se kuitenkin kait positiivista.
oli 5 vaille lähteä tilaukseen ..mutta oottelen ihpone 15 pro maxia vielä…hmm,no sen on ½ vuotta…jne jne.
hyvä känny,kerrankin kunnon akkukesto.
Poistuiko oikeasti puhelimen system-osiolta vai menikö käynnistyskuvakkeet piiloon? Oikeasti poistuminenhan vapauttaa vastaavasti levytilaa.
Tabletit ja irrotettavalla näytöllä olevat läppärit taitaa kyllä loppua 13 tuumaan. Neljä Tizen/Android-kosketusnäyttöä sopii tuohon jos verkkovirralliset käy: Samsung QB24R-T, Samsung QB24R-TB, ViewSonic VSD243 ja ViewSonic IFP2410 ainakin. Android 8 alkaa olla vähän vanha kyllä noissa, mutta ehkä joku lukuohjelma vielä toimii.
Aiemmissa puhelimissa pystyi vain "poistamaan päivitykset" kun taas tässä on ihan oikeasti poisto tarjolla.
Eli siis esim. tehdasasetusten palauttamisen jälkeen ohjelma ei palaudu enää ja levytilaa tulee lisää käyttöön?
En tiedä, ei ole ollut mitään syytä alkaa tekemään tehdasasetuksille palautusta.
EDIT: Sen voin sanoa että aiemmissa puhelimissa esiasennettujen roskien kohdalla Play-storessa luki "poiston" jälkeen ’Update’ kun tässä lukee ’Install’.
No eihän se sieltä palautus imagesta mihinkään katoa mikä on varattuna. Vaan siitä katoaa ja tilaa vapautuu mikä on asennettuna ja käytössä.
Niin, siis oma pointti oli, että osassa puhelimia on puhuttu jo parin kymmenen gigan bloatwaresta. Ei se paljon lohduta, jos "poistaminen" ei vapauta sitä tilaa. Tietty lippulaivoissa on sen verran ylimääräistä, että softat voisi viedä kymmenen kertaa enemmänkin ja sitten vaan laitetaan isompaa ssd:tä sisään.
Noiden väliin solahtaa vielä ns. 360° läppärit, joissa näytön saa käännettyä niin, että näppisosa jää sen taakse. Ergonomia on kamala, mutta joissakin tilanteissa 15,6" "tabletti" on ihan kiva.
Painotus sanalla puhuttu. Koska se on jo todettu vääräksi.
Huoh, sivistäpä itseäsi asiasta hiukan enemmän. Puhe oli alunperin 60 gigasta. Selvitysten jälkeen päästiin noin 20 gigaan. Esim. Samsung Galaxy S23 system takes up to 60GB space? Here is the truth — lisäksi muillakin merkeillä on kulutus kasvanut eikä johdu pelkästään Androidin tavasta ilmoittaa kulutus, esim. OnePlus Community
Niin eli kuten sanoin niin todettu vääräksi.
60 gigan bloatti todettu vääräksi eikä tuo mistä mainitsin. En jaksa vääntää tästä kun et selvästi osaa lukea.
Omassa 512gt mallissa järjestelmä vie 69,43 gt.
Sama määrä blokkeja on käytössä, mutta 512 GB = 512 * 10^9 ≈ 476,84 * 2^30 = 476,84 GiB. Tällä voi sinullakin selittyä 35,16 gigaa 69,43 gigasta. Sitten bootloader, firmware, järjestelmäosio ja lopulta f2fs/ext4/erofs tai mikä onkaan käytössä syö myös kirjanpitoon osan. Esim. noin 500 gigan levyllä näyttäisi tässä yhdellä ext4-osiolla oletusasetuksilla menevän tiedostojärjestelmään noin 1,8% eli noin 8,4 gigaa. Jäisi siitä vielä käyttöjärjestelmälle yli 25 gigaa.
Tuo käyttäjä mainitsee kommenteissa, että nimenomaan Gmailin ongelma. Outlook ja Spark Mail tulee ilmoitukset instant.
Ilmoitus-ongelmaisethan voi kokeilla vielä rajoittaa Laitteen ylläpidon akunkäyttöä taustalla? Laitoin itselle testiin tuon Rajoitettu tilaan pari päivää sitten enkä ole huomannut mitään eroa laitteen toiminnassa suuntaan enkä toiseen. Mitä vähemmän laite härvää omiaan taustalla, sitä parempi?
Koska tämä ylläpitohan se touhuaa taustalla niitä omia optimointejaan mistä @FlyingAntero kirjoitti.
katso liitettä 1053587
Ehkä kyseinen Twitter ketju ei liittynyt ongelmaan mutta Samsungin puhelimissa on tunnetusti liian aggressiivinen virranhallinta, mikä aiheuttaa ongelmia ilmoitusten kanssa. Sama juttu myös OnePlussalla ja ongelma ilmenee parhaiten Gmailin kanssa. OnePlus on päättänyt korjata valuvian kiinnittämällä Gmailin viimeisimmät sovellukset näkymään.
Mm. KoronaVilkkuun piti tehdä erikseen korjauksia yllä olevan häpeälistan valmistajille, että ilmoitukset sai toimimaan. Mielestäni yksittäisten sovelluskehittäjien ei pitäisi joutua näitä fixejä tekemään.
Don’t kill my app!
dontkillmyapp.com