Yhdysvaltain kauppakomissio eli FTC on ensimmäinen merkittävistä markkinaviranomaisista, joka on kertonut kantansa NVIDIAn ja SoftBankin Arm-kauppoihin.

NVIDIA ilmoitti reilu vuosi sitten syyskuussa 2020 ostavansa SoftBankin omistaman Armin 40 miljardin dollarin hintaan. Useiden Armin asiakasyritysten ohella muun muassa yhtiön perustajia on noussut kauppoja vastaan, mutta myös kauppoja puoltavia piirivalmistajia ja muita alan isoja nimiä riittää.

Nyt NVIDIAn ja SoftBankin suunnittelemat kaupat ovat kokeneet ison kolauksen, kun Yhdysvaltain kauppakomissio (FTC, Federal Trade Commission) ilmoitti haastavansa kauppojen toteutumisen oikeuteen. FTC:n mukaan Arm ja sen nimeä kantava arkkitehtuuri ovat välttämättömiä nykymaailmassa ja kaupat antaisivat yhdelle valmistajalle hallitsevan aseman muihin arkkitehtuuria käyttäviin kilpaileviin valmistajiin nähden. FTC uskoo, että NVIDIAlla olisi sekä syyt että mahdollisuus rampauttaa kilpailijansa seuraavien sukupolvien teknologioilla.

Yhdysvallat olivat ensimmäiset merkittävät markkinat, jotka ovat antaneet oman kantansa kauppojen toteutumisesta. Useat muut markkinat, kuten EU, britit ja Kiina ovat ilmoittaneet tutkivansa kaupat normaalia tarkemmin niiden merkittävyyden vuoksi. Eri markkinaviranomaiset ovat tehneet myös kansainvälistä yhteistyötä tutkimuksissaan ja pyytäneet kilpailevien yritysten lausuntoja päätöstensä tueksi.

Lähde: FTC

This site uses XenWord.
;